Şimdi Ara

Un ve yağ stoklayın. Çok büyük kıtlık geliyor [2023]; Tohumlar çürümeye başladı! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
2
Favori
1.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    sanırım bu mesajı mars'tan yazıyorsun ?   sen çoktan uzaya çıkmışsın. Dünya'ya döndüğün gün tekrar yaz...

  • Konu sahibinin yaptığı işi ve eğitim durumunu merak ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • inanlı kullanıcısına yanıt

    boyunu aşacak soruları sormasan?


    şu anda çalışmıyorum ki bu kişisel tercihlere dayanan konudur. eğitim olarak ise; ingiltere'de master eğitimimi tamamlayıp, diplomamı aldım.

  • ben 2020 Mart'ta Corona gelince baklagil stoklayayım dedim, 2020 yaz aylarının sonlarında baklagillerin bakteri yapmaya başladıklarını gördüm.

    sonraki aldığım baklagilleri dolaba koydum. ama dolabın normal kısmına ek olarak buzluk kısmını da kullanmam lazım. buzlukta haşlanmamış katı (çiğ) baklagil stoklasam, un stoklasam sorun olur mu acaba bilginiz var mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    unu güneş görmeyen bir yere koy. yani serin olsun ve mümkünse rutubetten uzak olsun. iyice sarmala ki haşere vs girmesin. bu şekilde 15 aya kadar sende dayanabiliyor. 3 aya kadar mahsülden üretilmiş unlar bu şekilde dayanıyor.


    kıtlık şu bakımdan olacak; kimse yemek bulamayacak değil ama fiyatlarda x2 x3 yapması Almanya'da bekleniyor. Türkiye'de daha da artacaktır. Bundan korunmak için yapılması gereken en iyi şey göz kararınca stoklayıp, duruma karşı hazırlıklı olmak.

  • pskillercheto kullanıcısına yanıt
    hocam sonuçta yaz gelince evin heryeri ısınıyo. buzluk bomboş beklerken dışarıda tutasım gelimiyo açıkçası stokları. zaten buzdolabının içinin daha dolu olması buzdolabının kendisi için de iyidir.

    kıtlık konusunda sana katılıyorum. bence de gıda sıkıntısı çekilecek. hatta hayvanlara etki eden bi virüs çıkar da etler yenilemez duruma gelirse, kıtlık daha farklı bi boyut kazanacakdır çünkü et dışındaki besinler daha da değer kazanacaklardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 25 Ocak 2023; 12:38:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    baklagilleri aşırı soğuklarda yapısını bozduğundan, daha çabuk bozulmasını da sağlıyor. benim oturduğum apartmanın en altında kiler var. kendimize ait olduğundan ben 50 kg unu oraya stokladım daha geçen yazdan. şimdi 25kg olan çuvalı çıkarıdam. type 505 un olarak almıştık. onu harcarken diğer taraftan bu sefer 2,5 kiloluk paketler halinde almaya karar verdim. bugün 2 paket aldım ve son kullanma tarihleri haziran 2024 idi.

  • pskillercheto kullanıcısına yanıt
    bu arada, konusu açılmışken söyliyim.

    pişmiş yemeklerin dolapta uzun süre (2 hafta kadar) dayanması şöyle mümkün; ben yemek pişirdiğide yemeğin kalanını buzdolabına tencere ya da kap ile koymuyorum. yemeği doğrudan kavanozlara koyuyorum. salça kavanozları falan. her kavanoz bir öğünlük miktardan biraz daha fazla yemek barındırıyo. yiyeceğim gün geldiğinde kavanozu açıyorum ve yiyorum, ağzı açılmış kavanozun yarısını yeyip geri kalanını sonraki güne bekletme yapmıyorum.

    ben küçükken annem bi yemek yaptığında dolapta en fazla iki gün dururdu o yemek. üçüncü gün yiyemezdik, çünkü ısıtmaya kalksan hemen kokardı. şimdi ben kendi yöntemimle yemekleri doğrudan kavanozlayıp dolaba atıyorum ve bu sayede bir yemeği pişirdiğimde üst üste hergün yemek zorunda kalmıyorum.

    yemeğin türüne göre dayanma süresi değişiyo.

    - patates barındıran yemekler daha hızlı bozuluyolar, bu tarz yemekler için kavanozda hiç hava bırakmaman falan lazım ki dayansın.
    - kuru fasulte nispeten hızlı bozulan bi yemek ama dediğim yöntemle 10 gün falan dayanabiliyo.
    - bu yöntem ile en yavaş bozulan şey ettir. ben et haşlama ya da kıyma pişirip minik saklama kaplarında dolaba atıyorum. bir keresinde pişirdiğim bi et kavanozunu dolapta unutmuşum. 2 ay geçtikten sonra farkettim (süreden eminim çünkü bayram girmişti araya) ilk başta çöpe atacaktım ama bi baktım, renginde değişim yoktu. tadına baktım. hiçbişey yoktu. pişmiş haliyle 300 gr'lık et idi yani pişmemiş hâli 400 gr. sonraki 3 gün yemeğin yanında 100'er gr olarak tükettim, tadı da kendi de sağlamdı.

    şuanda mesela benim dolapta 3 farklı yemeği barındıran kavanozlar var. bunlara ek olarak bir de kıyma kavurmalarını barındıran 4 adet minik kaplar var. hergün kafama göre yemeklerden birini açıyorum, yanına da kıymalı makarna yapıyorum. kıyma barındıran kaplardan birini açtığımda içindeki kıymayı 3 günde tüketiyorum ama kapağının açılmış olması sorun olmuyo çünkü et zor bozuluyo zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 25 Ocak 2023; 14:53:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.