Şimdi Ara

Su altı inşaat gemisi Mukavemet göreve hazır (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • faniseyler kullanıcısına yanıt

    İyi niyetinize binaen bir ipucu paylaşayım size; Osmanlı yönetim şekli İslamiyet değildi, kesin bilgi... İslamiyet'te yönetici, vasıflarından dolayı(peygamber olmadığı müddetçe) ve seçimle(oy çokluğuyla) başa gelir, Osmanlı'da ise babadan oğula(soy üstünlüğü!)... İsteseydi ilk halife Hz. Ebubekir de oğlunu(Abdurrahman) halife, dolayısıyla yönetici olarak atamaya kalkardı.


    "4 Halife'nin seçiminde her dört seçim de çift dereceli seçim yöntemi ile olmuştur. Halife Müslümanların bir bölümü tarafından seçilmiş (belirlenmiş), bu seçimden sonra diğer Müslümanlardan biat (onay, kabul) alınmıştır."


    https://www.indyturk.com/node/248801/t%C3%BCrkiyeden-sesler/islam-ve-devlet-4-d%C3%B6rt-halife-d%C3%B6neminin-genel-bir-siyasi#:~:text=4%20Halife'nin%20se%C3%A7iminde%20her,(onay%2C%20kabul)%20al%C4%B1nm%C4%B1%C5%9Ft%C4%B1r.



    https://tr.wikipedia.org/wiki/Eb%C3%BB_Bekir#:~:text=Birinci%20kar%C4%B1s%C4%B1%20Kuteyla%20bint%20Abd%C3%BCluzza,k%C4%B1z%20bir%20o%C4%9Flan%20%C3%A7ocu%C4%9Fu%20olmu%C5%9Ftur.

  • muhalif kanat bunuda batırır olur biter. 

  • Denizin üstü bitti su altında da inşaat yapacağız cengiz kalyon inşaat yapt 😀

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • faniseyler kullanıcısına yanıt

    Türk tersaneleri bu ölçek ve teknolojik bir gemiyi yapacak her türlü imkana sahip ve aynı zamanda yapmaktadır.


    bu gemi Fransız Bourbon Off-shore tarafından yaptırılmış türünün en iyilerinden sayılan özelliktedir. Bourbon Off-shore sahip olduğu gemi ve know-how ile oil&gas sektöründeki en büyük oyunculardan biridir.


    ancak bizim doğalgaz sahamız için bu tip gemilerden ciddi sayıda ihtiyaç yoktur. onu geçtim kullanacak gemi personeli bile yeni yeni yetişmektedir. mevcut kaptanların sertifikaları dp2-dp3 off-shore gemileri için uygun değildir.


    gemi sahibi olmaktan ziyade ikmal ve personeli daha masraflıdır.


    gemiye ait bazı teknik bilgiler aşağıdadır.


    www.bourbonoffshore.com
    Bourbon Evolution 800 series | Bourbon
    https://www.bourbonoffshore.com/en/services/subsea/our-fleet/Bourbon-Evolution-800-series
  • serdarcenk kullanıcısına yanıt

    Osmanlı Devletinin dini, (İslamiyet) idi. Kanunlar ve bütün sosyal işler ve fertlerin güzel ahlakları, hep İslam dininden hasıl oluyordu. Müslümanlar ile beraber başka dinden olanlar da, ibadetlerini, ticaretlerini serbest yapıyorlar, rahat yaşıyorlardı. İnsan haklarına, adalete tam kavuştukları için, çoğu Müslüman oluyordu.


    Osmanlı sultanları 1517 den itibaren bütün Müslümanların halifeleri oldular. Her işlerinde İslamiyet'e uydular. Altıyüzyirmiüç sene İslamiyet'e hizmet ettiler. Ehl-i sünnet olup, Hanefi mezhebinde idiler. İslamiyet'i yaymak ve Müslümanları korumak için kâfirlerle cihad yaptılar. İslamiyet'i bozmak, Müslümanları bölmek için saldıran mezhepsizleri terbiye etmek için çok uğraştılar. Alusi, (Galiyye)nin doksanbeşinci sayfasında diyor ki, (Yeryüzünü salih kullarıma miras bırakırım) âyet-i kerimesinin Osmanlı sultanlarını övdüğünü, Abdülgani Nablüsi bildirmektedir. (Burhan) kitabı da bunu yazmaktadır.


    Bu hususta İskilipli Atıf Hoca diyor ki: İdareler dörttür: dikta, meşrutiyet, cumhuriyet ve hilafet. Hilafette, halkın oylarıyla [yahut Hazret-i Ebu Bekir’in yaptığı gibi tayinle veya Hazret-i Ömer'in yaptığı gibi şura ile] muayyen vasıfları bulunan kişi, devlet başkanı olarak seçilir. Kendisi vazgeçmedikçe veya ölmedikçe veya azlini gerektirecek bir sebep bulunmadıkça halifenin başkanlığı devam eder. [Oğlunu halife bırakmasını istediklerinde Hazret-i Ömer, (Halifelik ağır bir yüktür. Bir aileden bir kurban yeter. Oğlumun da kurban gitmesine razı olamam) buyurmuştur.] Hilafette, bi’atın olması yani oyla seçilmesi cumhuriyete benzer. Tayin ve azil yönünden meşrutiyete; yetki yönünden diktaya benzer. Başkan, belli bir müddet için seçilmediğinden, Cumhuriyetten bu bakımdan da farklıdır. Kısacası İslâmiyet, her üç sistemden de farklıdır. (Medeniyet-i şeriyye)

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.