Şimdi Ara

Qualcomm 8cx Gen4 işlemci geliyor: Apple'ın yeni M serisine rakip olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Qualcomm 8cx Gen4 işlemci geliyor: Apple'ın yeni M serisine rakip olacak
    Qualcomm Snapdragon 8cx Gen 4, Qualcomm’un 5G modemi ve harici GPU desteği sayesinde Windows işletim sistemli dizüstü bilgisayarlara hücresel bağlantı kazandıracak. Snapdragon 8cx Gen 4’ün Oryon çekirdeklerine sahip olup olmayacağı bilinmiyor ancak performans çekirdeklerinin 3.4GHz frekansında, enerji açısından verimli olanların 2.5GHz frekansında çalıştığı söyleniyor.



    Ayrıca Bkz.Qualcomm’a büyük şok: Snapdragon 8 Gen 2, ışın izleme testinde Exynos 2200’ün gerisinde kaldı



    Sistem önbelleğine gelince, 4 çekirdekli her bloğun 12MB paylaşımlı L2 önbelleğe, 8MB L3 önbelleğe sahip olduğu söyleniyor.



    Qualcomm, Snapdragon 8cx Gen 4 için yeni bir GPU geliştirmeyecek; Snapdragon 8 Gen 2’deki aynı grafik işlemciyi (Adreno 740) kullanılacak. Yeni işlemcinin 64GB’a kadar LPDDR5X desteği sağladığı söyleniyor. WiFi 7, harici Snapdragon X65 5G modemin yanı sıra 8 şeritli PCIe 4.0 üzerinden ayrı GPU desteğinin dahil edildiği söyleniyor. Video kodlama ve kod çözme performansının da önemli ölçüde iyileştiği söyleniyor.




    Kaynak:https://wccftech.com/qualcomm-snapdragon-8cx-gen-4-is-apple-m-series-rival-more-specs-leak/







  • Bunlar bilhassa Android tabletlere gelmeli .. Apple tabletlerindeki islemci gucu ve kabiliyetleri iphone larda olmuyor...

    Yeterartik mobil telefon islemcilerin Android tabletlerde kullanilmasindan gina geldi ... CPU GPU vs Android e gelmeli. Google Pixel C sonrasin bakalim nasil yapacak yeni cikmakta olan tabletiyle ...

  • Hadi bakalım rekabet çekişme iyidir.

  • valla apple gümbür gümbür geliyor. m işlemcileri iphone koyup bir de macos çalıştıracak hale getirirse olay bambaşka boyuta gelir. cebimizde bilgisayar kasası taşıyor oluruz.

  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum ama şu konuda da Apple'a hak vermemiz lazım.
    Özellikle Intel üretim süreçlerinde sıkıntı yaşadığı için Apple'ın ürün tanıtımlarında ve stok konusunda Intel hep bir engel olarak karşımıza çıkıyordu. Apple ürünlerini planladığı takvimin gerisinde satışa sunabiliyordu. Stok sorunları yaşanıyordu.

    Apple için ARMv8 çözümleri kaçınılmaz oldu.

    Öte yandan Windows gibi vukuatlı (Windows RT) bir işletim sistemi için ARMtoWindows hayalden öteye gidemeyecek.

    Adobe uygulamaları istenilen performansı sunamıyor. Premiere Pro'yu geçtim adam akıllı PhotoShop açmaya yeni başladı daha.

    Windows'un iş ve oyun gereksinimlerini karşılayamıyor bu çipsetler. Çoğu uygulama X86 emülatörü ile zar zor açıldığı ve uygulamaların artık 32bit desteğinin iyiden iyiye kesildiği dönemde burada da emülatör sınıfta kalıyor.

    Apple Rosetta ile planladığı sürenin de ötesinde şimşek hızında geçişi tamamladı.

    Fakat şu olabilir. ChromeOS'daki başarısını Fuchsia ile kendi ürettiği TENSOR çipleri ile Google denese ortaya gerçekten de dediğiniz gibi güzel bir ürün çıkabilir. Pixelbook 2'yi göremedik hala. Intel işlemcili olması da mantıksız olur Tensor kendi başına bu kadar ilerlemiş iken.





  • Windows uçacak.

  • High Sierra kullanıcısına yanıt

    Fuchsia Android in gelecegi suan Google Nest e guncelleme ile gecis yapti kullaniyorum evde.


    Google Tensor diye bilinen sey aslinda Samsung tasarimlidir ve bunda biraz modofiye edilmis GPU ve diger kisimlarinca . Samsung dokumleri de sorunlu :/ . Google yapay zeka odakli ilerliyor ama pek te iddiali degiller :/ Qualcomm un en son islemcileriyle cihazlarina devam etseydi ...


    Google yine yillar onceki Nexus 10 Samsung uretimlisine dondu :/ . Akilli saatleri bile eski teknoloji Samsung un elde kalanlari ile bizlere kakalamislar ... Bari son Samsung akilli saat nanometreli chipsetleri kullansaymis.


    Google malkhet odakli bu aralar ama ciddi hayal kirikliklari da yasatiyor...


    Nexus tan Pixel e gecince islemci ve kamera da devrim gorduk ozellikle Pixel 2 lerde . Ama ciddi bir ilerleme yok Google dan yana . CP fotogracilik teknolojinin nimetlerini yillardir yemekte ama esasli adimlar ozellikle video dan yana bekleniyor... Apple video cekimlerinde yillardir ustun .





  • qualcomm iki yıldır her ay M işlemcilere rakip çıkarıyor, bi çıkamadı şu rakip.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kakarikikiri K kullanıcısına yanıt
    apple iPadlere telefon özelliği getirse süper olacak ama yapmıyorlar, ürünleri birbirlerine rakip olsun istemiyorlar. yoksa iPad mini de telefon olsa miss, herkesde kulaklık var zaten.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Qualcomm'un acele etmesi lazım. intel ultrabooklar için 14c/16t işlemciler üretti bile ve masaüstü amiral gemileri düzeyinde performans veriyor. Daha kaslı abileri ise 24c/36t 5.6 ghz düzeyinde çalışıyor.

    Ultrabooklar için Apple fanboylarının yaptığı boş geyikleri bitirebilir Qualcomm ama bir zahmet çıkartsın artık.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.