Şimdi Ara

[ÇÖZÜLDÜ] N11 rezaleti: mağaza yalan ifade ile iadeyi reddetti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
2.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • kesikparmak kullanıcısına yanıt

    O sözleşme iş mahkemeye geldiğinde hiçbirşey ifade etmiyor hocam hiçbir geçerliliği yok bakma sen


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • helsloot kullanıcısına yanıt

    Yanlışın var hocam. Mesafeli satış sözleşmesi resmi gazetede yayınlanmış, adli merciler tarafından kabul edilen en önemli resmi evrak. Zaten yönetmelik olarak geçiyor. İlgili resmi gazete sayısına aşağıdaki bilgilerle erişebilirsin.


    Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği, 27 Kasım 2014 tarih ve 29188 sayılı Resmi Gazete


    Yani sen bir siparişinle ilgili adli mercilere başvurduğun zaman ilk incelenecek olan şey imzalamış olduğun mesafeli satış sözleşmesi oluyor. Elinde fatura benzeri ek bir evrak yoksa da tek resmi evrak o satış sözleşmesi oluyor. O sözleşmeyi imzalarken de zaten aracı siteler hb,n11,trendyol'un hiçbir sorumluluğu bulunmuyor. Sözleşmede satıcının firma bilgileri ve senin bilgilerin yer alıyor. İşte sen o sözleşmeyi imzaladığında o alışverişle ilgili olarak o sitelerin hiçbir sorumluluğunun olmadığını resmi olarak kabul ediyorsun.


    Zaten iş bu şekilde dönüyor olmasa hb,n11,trendyol gibi siteler kafalarını mahkemeden çıkaramazlardı [ÇÖZÜLDÜ] N11 rezaleti: mağaza yalan ifade ile iadeyi reddetti 





  • Tüketici hakem heyetine başvurun hocam.Mecburen verecekler.N11’den birdaha alışveriş yapmayın.Mümkünse amazon trendyoldan yapın.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Paylaştığınız magaza yorumlarında Yavuz Yiğit yorum yapmış onu okuyun.Belki o da sizin gibi kendi dikkatsizliği yüzünden yanlis urun alip iade edilen bir ürünü aldığı için olumsuz yorum yapmıştır.


    Kimse kusura bakmasın hepimiz kapali kutu hic açılmamış ürün istiyoruz da bu tarz iadeleri ne yapacak adamlar. Koli degistirme imkani varsa ona koyup satacak yoksa iste böyle o da mağdur olacak. Urunde hata olsa eyvallah ama keyfi yere iade olunca adam da yalan beyanla keyfine göre almıyorum demis. Tabii alması lazım ama herkesin de daha dikkatli olması lazım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kml_77 -- 25 Ocak 2023; 0:37:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim nacizane tavsiyem şu ülkede resmi satıcı olmayan hiçbir yerden hiçbir şey almamanız. Her şey bu kadar kötüyken herkes işini düzgün yapmamaya çok meyilli. Bir şey alacaksanız internetten dev e-ticaret sitelerinden resmi satıcıyı tercih edin. N11 neymiş allah aşkına.. :D

  • Bir insan yanlış bir ürünü nasıl alır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • N11 kurulduğundan beri satıcı yanında taraf aldı. Bu sistem sonunu getirecek. Uzun zamandır girip bakmıyorum bile.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kesikparmak kullanıcısına yanıt

    Hocam ona bakarsan bazı satış sözlemlerine adamlar istediği maddeyi ekliyor , yok şöyle olursa iade edemezsin yok böyle olursa kullanıcı hatası gibi ... ama bu tür bir mağduriyet yaşandığı takdirde sen THH'ye verdiğinde ve sonucunda seni haklı bulduklarında eşşekler gibi ödüyorlar ya da ürünü yolluyorlar paşa gibi , hani nerde o sözleşmenin geçerliliği ?? sözleşmeyi kabul etmek hiç önemli değil , bundan 2 sene önce dayıma mini pc aldık hepsiburada'dan , adamlar ürünü yolladıklarını iddia ettiler ama 1 ay ne gelen var ne giden satıcısı da farklıydı , hepsiburda ilgilenmedi , işyerindeki avukat arkadaşım sen bana bırak dedi bir ihtarname çekti ertesi günü hesaba iade etti HB parayı , sitenin hiçbir sorumluluğu yoksa niye ödedi o zaman üç bin liralık pc'nin parasını ? aslında bütün e-ticaret sitelerin sorumluluğu var ama işlerine gelmiyor , bir ürünü hangi siteden aldıysan o sorumlu .


    bir kere en basitinden sen ödemeyi satıcısı farklı olsa da Hepsiburdanın hesaplarına yapıyorsun , parayı kim alıyorsa o sorumludur





  • helsloot kullanıcısına yanıt

    Senin yaşadığın konu ortada olmayan bir ürünle alakalı. Zaten havuzda tutulan bir paradan bahsediyoruz. Burada havuzdaki parayı sana gönderip işlemi iptal etmişler. Durum burada farklı.


    Satışı gerçekleşmiş bir ürün için ise işler benim dediğim gibi. Yani ben bu işlerin adli mercilerde nasıl işlediğini bizzat bilen biri olarak yazıyorum bunu ama sanırım seni ikna edemiyorum [ÇÖZÜLDÜ] N11 rezaleti: mağaza yalan ifade ile iadeyi reddetti  o yüzden daha fazla tartışmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Allah düşürmesin ama hani online satış işlemleriyle alakalı olarak bir gün mahkeme işin olursa, işleyiş benim dediğim şekilde olacak hani.


    İlgili bir yazı da paylaşayım sana. İnternette mahkeme kararları sonucu ortaya çıkan durumu özetlemişler. Yazıda aracı sitelerin tek sorumluluğu satıcıların güvenilirliğini sorgulamak. Bundan kaynaklı (dolandırıcılık durumu vb.) konularda sadece sorumlu tutulabiliyorlar ki ayıplı mal, iade durumları bu dolandırıcılık kapsamına girmiyor. İlgili linki koyuyorum aşağıya.



    [ÇÖZÜLDÜ] N11 rezaleti: mağaza yalan ifade ile iadeyi reddetti
    [ÇÖZÜLDÜ] N11 rezaleti: mağaza yalan ifade ile iadeyi reddettilexology
    Güncel Mahkeme Kararları Işığında E-Ticaret Sitelerinin Ayıplı Mal veya Hizmetten Sorumluluğu
    https://www.lexology.com/library/detail.aspx?g=dd0e74f3-a23d-4a36-95a9-235ad64e2472



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesikparmak -- 25 Ocak 2023; 10:14:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kesikparmak kullanıcısına yanıt

    Müşterisini düşünseydi ihtarname'yi yemeden önce parayı iade ederdi , baktı ki iş avukata intikal etti kafalarına dank etti sorumluluğu , ben bu zamana kadar olan E-ticaret sorunlarımda hep aldığım site ile iletişime geçtim bu zamana kadar da hep çözdüm , çözemediğim durum olursa da ben ödemeyi hangi siteye yaptıysam o siteyi sorumlu tutarak yürürüm olması gereken de budur

  • Ayrıca bu arkadaşın problemi ise satın aldığı mağaza ile ilgili değil ki , tamamen N11 sitesinin kanuna uymaması ile ilgili , cayma hakkını kullandırtmıyor , mağazanın insiyatifine bırakmış oluyor , Yani burda senin savunduğun satış sözlemesine uymuyor N11 :) firmalar satış sözleşmesine uymuyorsa ve sana cayma hakkını kullandırtmayıp mağazayla çöz diyorsa , tamamen hukuki bağlamda sorumluluk almak istememesi ile alakalı , tekrar söylüyorum sen bir ürün alırken ödemeyi kime yaptıysan bu tür durumlarda sorumluluk o firmaya ait

  • helsloot kullanıcısına yanıt

    Satış sözleşmesinde n11 in adı geçmiyor işte. Zaten başından beri anlatmaya çalıştığım olay bu. Bu arkadaşın satış sözleşmesinde ilgili taraflar saga müzik ve bu arkadaş. Yani arkadaş durumu mahkemeye taşıdığında, satış sözleşmesini sunduğunda, mahkemenin satıcı olarak muhatap alacağı kurum saga müzik olacak. N11 değil. Çünkü satış sözleşmesinin içeriği o şekilde hazırlanıyor.


    Ama ne diyeyim yani. Ben işi bilen biri olarak anlatıyorum hala aksini iddia ediyorsun. Sen kendi bildiğin şekilde bil. Dediğim gibi Allah yaşatmasın ama yaşarsan yazdıklarımı anlarsın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kesikparmak kullanıcısına yanıt

    Hocam bak ne diyor ;


    MSY’nin 11. maddesi ile “cayma hakkı” ile ilgili düzenleme getirilmiştir. FHİMSY’nin 8. ve 9. maddesi ile de cayma hakkı ve bu hakkın kullanımı düzenlenmektedir.[20] Her iki yönetmelikte de mesafeli sözleşmelerde, tüketicinin sözleşmeden caymaya yönelik talebini herhangi bir uzaktan iletişim aracıyla sağlayıcıya veya varsa aracıya iletmesinin yeterli olduğu düzenlenmiş olup; cayma hakkının hukuki sonuç doğurması için cayma bildiriminin satıcıya ulaşmasının ayrıca aranmayacağı hüküm altına alınmıştır.


    Yani buradan şunu anlayabiliriz burada mağdur olan arkadaş cayma hakkını sağlayıcıya bildirmesi yeterli, sağlayıcı buna uymak zorunda satıcının insiyatifine bırakamaz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 25 Ocak 2023; 11:2:58 >




  • helsloot kullanıcısına yanıt

    Hocam her neyse dediğim gibi bir gün mahkeme işin olursa işin aslını daha net görürsün. Sen sözleşmeyi sunduğunda sana site ismi dahi sorulmuyor. Bunu n11 den mi aldın trendyoldan mı aldın diye sormuyorlar bile. Sözleşmede satıcı kim, direk onu muhatap alıyorlar.


    O yüzden bizim daha fazla bu konuyu tartışıp uzatmanın anlamı yok. Herkes kendi bildiği şekilde düşünsün.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüketici hakem heyetinden geliyorum. Az önce başvuru yaptım.

    Daha erken başvuru yapacaktım fakat n11'in çözüm merkezini beklemeyi tercih ettim. Bugün aradılar ve kibarca yardımcı olmayacaklarını söylediler. Ben de hemen tüketici hakem heyetine gittim.

    Konuya yorumunu bırakan herkese teşekkür ederim. Buradan iki ders çıkardım kendime. Biri n11'den sipariş vermemek, diğeri de herhangi bir iade işi olursa kargoya verirken video çekmek.

    Sonuç belli olunca yazarım tekrar. Tüketici hakem heyeti 1 ay da sürebilir, 3 ay da sürebilir dedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aradan geçen 3 ay sonunda tüketici hakem heyeti dönüş yaptı.


    [ÇÖZÜLDÜ] N11 rezaleti: mağaza yalan ifade ile iadeyi reddetti


    [ÇÖZÜLDÜ] N11 rezaleti: mağaza yalan ifade ile iadeyi reddetti

    Şimdi ne yapmam lazım? Direkt aras kargoya ürünü mü vereyim? Yoksa kargoyu verirken video mu çekeyim sizce? Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maybe4you -- 5 Mayıs 2023; 1:37:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yukarıdaki mesajı attıktan sonra n11 aramıştı beni. İade kodu oluşturdular. Onunla kargoya gidip iademi verdim. Ve an itibariyle iade kabul edildi, para iadesi de yapıldı. Konu kapanabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.