Şimdi Ara

Fıat sizce de kendi ayağına kurşun sıkmıyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar sizler nasıl düşünüyorsunuz bilmiyorum ama benim düşünceme göre fıat bu stellantis gurubunun içinde bitip gidecek gibi duruyor.Nasıl bir anlaşma yaptılar bilmiyorum ama nedense yapılan tüm icraatlar fransızlara yarıyor gibi.Psa'nın platformlarının yeni olduğu,güvenlik testleri yönünden daha güncel olduğu doğru ama neden bir tüketici psa ile bire bir aynı araca fıat logosu için para versin ki?Fıat'ın çok satmasının sebebi bir otomobili maliyetleri düşürerek kullanıcılara uygun fiyata sunmasıdır.Teknoloji yönünden psa daha iyi olabilir ama bir doblo'nun,fiorino'nun veya multijet motorun sağlamlığını psa platformunda bulabilecek miyiz?

    İşin en çok can sıkan tarafı ise doblo ve fiorino gibi neredeyse 15 yıllık kasaya sahip olan araçlar hala deli gibi satıyor.Fıat dobloyu kaldırdığında partner görünümlü ve fiyatlı doblo sizce eskisi kadar satabilir mi?

    Fıat sizce de kendi ayağına kurşun sıkmıyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bence Doblo tr ye özel yine eski kasayla devam edecekler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bizim millet platform kardeşliğine - logo mühendisliğine bakmaz. Bütçesine göre piyasası, parçası, servisi vs hangisi uygunsa onu alır geçer.


    Renault Fluence (Megane 3 sedan) alanlar; aaa bu Samsung Sm3 diyip burun kıvırmadı. Bol bol sattı.


    Görseldeki listede PSA grubundan Citroen ve Peugeot yok ama sonradan PSAya katılan Opel'in durumu hiç fena değil.


    Ford Tourneo da artık Caddy altyapısından gelecek.


    Fiorino demişken; zaten platform kardeşliği (Nemo, Bipper) olan bir modeldi.


    Bence bu gayet güzel bişey. Hem üretici hem de tüketici açısından. Yedek parça konusunda sıkıntı çıkmaz.


    Berlingo, Combo, Proace City satıştayken yeni kardeşleri Doblo acaba bunların satışını etkiler mi görücez. Enişteler için Fiat ve Doblo logo yazılarının olması yeterli.

  • https://www.youtube.com/watch?v=X2aJPcjRzpg&feature=youtu.be

    İşte doblo yerine gelecek aracın fren balatası fiyatı.Ön fren balatası 1600 tl.Dobloyu çok ararız bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyayı Türkiye pazarından mı ibaret sanıyorsun? Fiat Türkiyede Türkiye pazarı için ürettiği araçlarda maliyeti düşürüp uygun fiyata satıyor. Dünyada veya Avrupada değil. Türkiyede deli gibi satan 1.4 fire Egea Kapıkuleden geçemez bile. Çünkü emisyon standartlarını karşılamıyor. 2020 den beri 1.4 ler sadece Türkiye pazarı için üretiliyor. Bu yüzden ucuz çünkü eski teknoloji. Anladın mı? Fiat ucuz araba üretip satan bir firmaysa kibrit kutusu kadar 500X ve Panda neden Egeadan daha pahalı? Avrupada satılan Fiatlar kaç para Renault-Dacialar kaç para? Renault Dacialar daha mı pahalı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Farfaraway21 kullanıcısına yanıt
    1.4 fire motor geçmiyor mu? 1.6 E-Torq emisyon geçmiyor diye niye kalktı o zaman? Türkiye de Avrupa ile ayni Emisyon normlarını kullanmıyor mu? Avrupada 1.4 fire kullanmak isteyen yoktur belki de :D

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2022 Avrupa'da en çok satan otomobil grupları:

    Volkswagen Group 2,789,828

    Stellantis 2,052,543

    Renault Group 1,061,560


    Stellantis'in içinde Fiat 395,378 adet satmış. Avrupa'da zannettiğimizden az satıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B5D7FEFF2 -- 22 Ocak 2023; 8:52:26 >
  • Açın İspanya'da üretilecek Yeni Doblo bir bakın

    Cam tavan vs var

    Fiat Türkiye gibi 4. dünya ülkelerine 4 teker 1 direksiyon bom boş arabayı 2023 yılında satmaya çalışacağına dünyaya açılmak istedi herhalde :)

    Uygun fiyata alıyormuş deli gibi satıyormuş yaşam kalitesi ve standartlarındanda memnun ha


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sene gördüğüm ilk en boş konu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bence Tofaş bu Stellantis çatısı altında devam edecek gibi görünmüyor. Hali hazırda Egea, Doblo ve Fiorinoda Fiat-Tofaş ortaklığı vardı. Bunların fikri mülkiyetlerine sahip olan bir Tofaş var ve argesinin büyük çoğunluğu da yine Tofaş tarafından yapılmıştı. Hali hazırda son çıkan haberlere de bakılırsa yeni Tipo'nun (Egea?) üretimi için c4 platformu konuşuluyor ve üretici ülkeler arasında Türkiye'nin olmaması muhtemel duruyor. İlerleyen süreçte Tofaş Stellantisten bağını koparıp, bu araçları kendi markası altında pazarlama yoluna gidebilir. Çünkü Stellantiste Tofaş'ın bir geleceği yok gibi duruyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 22 Ocak 2023; 10:45:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ALPHA LION KING A kullanıcısına yanıt

    1.4 gibi daha ucuz ve daha çok tercih edilen bir alternatif olduğu için olabilir mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Farfaraway21 kullanıcısına yanıt
    İşte onu diyorum. 1.4 emisyondan değil de bu yüzden gitmiyordur diye. Çünkü Fiat 1.6 E-Torq gibi 1.4 den çok daha iyi bir motordan 2019da Türkiye pazarında vazgeçti. Şuan 1.6 Lpg uyumlu ve 6 ileri tam otomatik tork konvertorlu bir model kapış kapış satmaz mi? Emisyon yüzünden kalkti ama 1.4 devam ediyor. Lpg fiyatlari ortada sonuçta. 1.4 almak istemeyen ve otomatik isteyen ciddi bir kitle var sırf bu yüzden Egea almayan/alamayan.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Profes124 kullanıcısına yanıt

    Avrupa normları=Türkiye normları öyle mi? Peki o zaman 2020 başından beri Avrupada satılmayan 1.4 Egea ve İ20 ve Bayonlar Türkiyede neden deli gibi satıyor? Kaç tane 1.0 Turbo i20,Bayon veya Egea gördün? 2020 başından itibaren Avrupa'da 1 tane bile 1.6 Civic satıldı mı? Satılmadı hepsi iç pazara verilip fabrikayı kapatıp gittiler. Honda niye fabrikayı kapattı? Toyota ve Renault iç pazara farklı motor politikası uygulamıyor. Avrupa'ya neyi satıyorsa iç pazara onu satıyor. Bu yüzden Toyota 2021 de 1.5 3 silindirli motora geçti. Bu yüzden Renault 2021 de Clio 5 lerin güçlerini %10 kıstı ve 1.3 ler üretimden kalktı. Avrupa sayesinde emisyonu düşük araçlara binebiliyoruz yoksa o da olmazdı. Avrupada uretilen araba Avrupa normlarına göre üretilmek zorunda zaten yoksa satamaz. Egeanın Dodge neon olarak satıldığı pazarlarda Euro normları geçerli değil ve oralarda da kimse emisyon memisyonu takmıyor. Tıpkı Türkiye'de olduğu gibi. Takmıyorlar çünkü fakirler. Fakiriz. Bu kadar basit. 1.4 fire hangi ülkede hâlen satışta? Linkini ekran görüntüsünü atsana bir bakalım. 1.4 Egea,i20 veya Bayon satılan bir tane Avrupa ülkesi göster bana.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ALPHA LION KING A kullanıcısına yanıt

    1.4 lerin gitmemesinin tek bir nedeni var EMİSYON. Satılmasına izin verilse tercih eden illa ki olur ama ülkeler izin vermiyor. Benim ülkemde çok yakan yaktığı kadar gitmeyen verimsiz bir motorlu aracı satamazsın diyor. 2020 de daha da sıkılaşan emisyon standartları nedeniyle 1.4 ve 1.6 atmosferik motorlar saf dışı kaldı. Üretimden kalkan tek 1.6 atmosferik e-torq değil Meganelarda 1.6 atmosferik motor vardı. Son üretim 2019. Sonrasında 1.33 TCe. 1.6 civicler 2020 den itibaren Avrupaya gitmedi iç pazara üretip sattılar fabrikayı kapatıp gittiler. 2020 den sonra ne oldu peki? Fiat 1.0 firefly motor geldi. Hyundaide de öyle. Bu tesadüf mü sence? Şirket şu kararı almış olabilir mi? İç pazar için Elimizde iki atmosferik seçenek var biriyle devam etmemiz lazım. 1.6 ile devam edersek bizden daha ucuz alternatifler olacak satışlarımız etkilenir 1.4 lere devam edelim ucuz kategorisinde satışlarımızı kaybetmeyelim. ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Farfaraway21 kullanıcısına yanıt
    Durum böyleyse keşke 1.6 motoru tekrar iç pazara sürse. Benim bildiğim tofas 1.6 motoru hala üretiyor ama güney amerikaya yolluyor. (emisyon sebebi ile). Yani şunu sormak lazım: 1.4 fire 400 bin tl iken 420 bin tl ye 1.6 tercih edilmez mi? Bence bal gibi edilir. 440a da otomatik versiyonu olsa mesela.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Farfaraway21 kullanıcısına yanıt
    Haklılık payınız çok. Fakat 1.4 Fire motor Euro 6 final normlarına uyuyor diye hatırlıyordum. Avrupa'da arattığımda satışta bulamadım.

    Maalesef. Keşke 1.4 t-jet, 1.3 firefly gibi motorlarla alma şansımız bulunsa idi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ALPHA LION KING A kullanıcısına yanıt

    1.6 motoru kaldırıp yerine 1.0 firefly koydular. Bu sene de 1.5 Hybrid geldi. Üstüne bir de 1.6 yı getirirlerse fabrikada tam bir kaos hakim olur :) ayrıca pandemi ve çip krizi sürecinde otomatik şanzıman üretiminde sıkıntı vardı. Yani Tofaş ve FIAT doğru bir tercih yaptı Türkiye pazarı için. Her ne kadar 1.4 fire motoru ve manuel şanzımanı sevmesekte


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Profes124 kullanıcısına yanıt

    https://www.auto-data.net/tr/fiat-egea-hatchback-357-facelift-2020-1.4-fire-95hp-43994

    Araç ne kadar ECO'dur, Fiat Egea 1.4 Fire (95 Hp)?

    150-158 g/km CO2

    Euro 6d-FINAL



    https://www.auto-data.net/tr/fiat-egea-hatchback-357-facelift-2020-1.0-firefly-100hp-43993

    Araç ne kadar ECO'dur, Fiat Egea 1.0 Firefly (100 Hp)? 125-132 g/km CO2

    Euro 6d-FINAL


    İkisi de sözde Euro 6D-Final sözde. Ama aralarında çok ciddi emisyon farkı var. Neredeyse %20 fark var. Ya 1.4 ler Euro 6D Final değil. Ya da bizi kandırıyorlar 6D Final diye. Mesela aynı güçteki Corsaya bakalım.

    https://www.auto-data.net/tr/opel-corsa-f-5-door-1.2-turbo-100hp-37423

    Araç ne kadar ECO'dur, Opel Corsa 1.2 Turbo (100 Hp)? 96-98 g/km CO2

    Euro 6d

    Arada çok ciddi fark var.

    Clio

    https://www.auto-data.net/tr/renault-clio-v-phase-i-1.0-tce-100hp-36964


    Araç ne kadar ECO'dur, Renault Clio 1.0 TCe (100 Hp)? 117 g/km CO2

    Euro 6 d-TEMP


    Bende Avrupanın vatandaşı olsam böyle bir motorun yüzüne bakmam yöneticisi olsam Kapıkuleden içeri sokmam. Adamlar haksız değiller.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.