Şimdi Ara

Canon 250D Sensör Kirliliği

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Az önce çektiğim flaşlı bir fotoğrafın sağ altında siyah bir nokta fark ettim. Lens mi kirli diye baktım ve hatta 18-55 lensim yerine 50mm lensimi taktım. Geçmeyince makineye sensör temizleme yaptırdım birkaç defa. Makineyi alalı yaklaşık 3 ay oldu ve sensöre toz girecek bir şey yaptığımı sanmıyorum sadece lens değiştiriyorum. Sonra ilk çektiğim fotoğraflara kadar tüm fotoğraflarıma baktım ve tüm aydınlık fotoğraflarda bu lekenin olduğunu gördüm. Makineyle çektiğim ilk fotoğraflarda da bu leke var. Cihazın Eurosia garantili. Sadece bir sensör kiri mi yoksa daha ciddi bir şey mi? Ne yapmamı önerirsiniz?


    Siyahlığı ilk fark ettiğim fotoğraf (Dualsense bir miktar tozlu olabilir, touchpaddeki kirlere aldırmayın):

    Canon 250D Sensör Kirliliği


    Makineyle ilk çektiklerimden biri:

    Canon 250D Sensör Kirliliği

    Makine ile çektiğim yaklaşık 50. fotoğraf:

    Canon 250D Sensör Kirliliği


    Aynı zamanda flaş ile F22 diyaframda beyaz duvar çekince de dualsene fotoğrafında olduğu gibi nokta belli oluyor. Lensi değiştirsem de bu devam ediyor.

    Lekeler önceki fotoğraflarda aşırı bariz olmadığı için yeni fark ettim sanırım. Bu arada makine her kapandığında otomatik sensör temizliği yapıyor.








  • f/8'de daha silik, f/22'de daha belirgin olduğuna göre ya lensin arka optiğinde ya da sensör üzerine olmalı. Lens değiştirdiğinizde gitmediğine göre sensör üzerine yapışmış bir zerre gibi görünüyor. Önerim hiçbir şekilde elle sensörü temizlemeye kalkmayın. En fazla aşağıda gösterilen tarzda bir temizleme pompası ile menüden elle sensör temizliğini aktif hale getirdikten (makine perdeyi kaldırdıktan) sonra değdirmeden o noktaya biraz hava sıkmayı deneyin derim. Bu şekilde de geçmezse mutlaka bir profesyonele (aldığınız dükkan, Canon yetkili satıcısı vb) gösterin, onlar sensörü çizmeden temizleyecektir.



    Canon 250D Sensör Kirliliği




  • Bazı modellerin menüsünde titreşim/rezonans yoluyla temizleme, daha doğrusu kir partikülünü sensör üzerinden aşağıya düşürme gibi özellikler vardı. Sizin modelde var mı bilmiyorum. Üstteki arkadaşın tavsiyesine katılıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 18 Ocak 2023; 23:41:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk önce makinenin menüsündeki temizleme seçeneği kullandım fakat etki etmeyince aynayı kaldırıp gösterdiğiniz pompa gibi bir pompayla denedim. O inatçı şey hala orada. Sanırım servise vereceğim. Aldığım ilk günden beri varmış meğer bu. Üstelik Amazon Türkiye satıcısı üzerinden aldım. Hatta 50mm alana kadar hiç lens değiştirmedim ama o fotoğraflarda bile leke var. Sanırım en iyisi servise vermek olacak.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.