Şimdi Ara

Map Sensörü Yüksek Değer Okumuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar. Araçta zavoli lpg kiti var.
    Şu an aracımın üzerinde "lpg sistemine ait" map sensörü bulunmamakta. Yazdıklarımın tümü de lpg sistemine ait map sensörü ile alakalıdır.

    Öğrendiğim kadarıyla ilk montaj sırasında bu lpg map sensörü ile kalibrasyon, ayarlar vs yapılıyor ve map sensörü araç üzerinden alınıp araç teslim ediliyormuş. Sebebi ise maliyeti düşürmekmiş. Bazı zavoli, brc vb kitlerde bu şekilde yapılabiliyormuş.

    Aracın lpg montajını eski sahibi yaptırmıştı ve sanırım ilk montaj sırasında kalibrasyon düzgün yapılmamış.
    Yolda afr ayarı sırasında bilgisayardan değerleri okurken map sensörü olması gereken yer bir değer okuyor fakat nereden alıp okuyor bilmiyorum. İşte bu okuduğu değerde bir sorun var. Rölantide olması gereken değerler gözüküyor fakat devir yükseltince sensörün okuması değer 1000 üzerine çıkması gerekirken hiçbir şekilde 990'ı geçmiyor ve turbodan gelen tüm gücü alamıyorum.
    Usta, atmosferik araç gibi kalibrasyon yapmış olabilecekleri için geçmiyor olabilir dedi.
    Şimdilik 4500 devirden sonrası için benzine geçirerek kullanımda sorun yaşamamayı başardık.

    Ben lpg kitine ait map sensörü alıp taksam mevcut ayarlar ile her şey düzelir mi? (Tahmini 500-1000 lira)
    Ya da ilk montaj sırasında yapıldığı gibi map sensörü ile sıfırdan tertemiz bir kalibrasyon, ayar vs yapılabilir mi? Yapılabilirse sensör araç üzerinde kalmalı mı yoksa doğru kalibrasyon ile sensörsüz de sağlıklı şekilde kullanılabilir mi?

    Not: Sensör olmaması şimdiye kadar herhangi bir motor arıza lambası vs yaktırmadı, bahsettigim sorun haricinde bir sorun yaşatmadı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Güncel

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba,

    benim aracımdaki brc kiti de benzer mantıkla çalışıyor. bir kaç ayar sorunundan sonra lpg kablosu ve brc map sensörünü aldım, uzunca bir süredir ayarları kendim yapıyorum. öncelikle, ayar yapıldıktan sonra map sensörünün bir işlevi kalmıyor diye biliyorum. ayar/kontrol yapacağım zaman tekrar tekrar uğraşmamak için aracın üzerinde takılı bıraktım, sensörü aldığım yer de takılı kalmasının herhangi bir etkisi olmayacağını teyit etmişti.


    sizin durumda zaten sensör olmadığı için o veriyi tahmini üretiyor diye düşünüyorum, yani doğru olmayabilir. örneğin brc de ilk parametre ayarlarında atmosferik seçerseniz, ayarı doğru yapsa bile haritada 1000e kadar olan kısmı gösteriyor sadece. belki zavolide de böyle bir seçecek vardır, atmosferik seçildiyse üstünü göremiyorsunuzdur. benzin-lpg arasında performans farkı yoksa ve arıza lambası yanmıyorsa böyle bir şey olabilir.


    sensör alma konusunda ise, ayar işiyle kendiniz uğraşacaksanız bence değer. diğer türlü bence almaya gerek yok, düzgün bir yer bulabilirseniz zaten sensörü kendileri takar, sıfırdan ayar yapar ve yine sensörü çıkarır, sorunsuz kullanırsınız.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.