Şimdi Ara

HDP Kendi Adayını Çıkartmaya Karar Verdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
1.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Unutmayın


    Bir HDP'li ile AKP'li'nin anlaşma olasılığı ortak noktaları

    bir HDP'li ile Chp'linin ortak paydalarından daha fazladır.


    HDP ve AKP'ye bakın geçmişten bugüne, bunu anlamak için Arif olmaya gerek yok


    Kemal dede ne yaptı peki hdpnin gönlünü hoş tutacam diye partiyi doldurdu Türk ve Atatürk düşmanlarıyla.


    Sen Ali babacanla Ahmet Davutoğlu ile falan takılmaya devam et demokrat dedem


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Altılı masa kimi aday gösterirse göstersin birileri memnun kalmayacak. Memnun kalmamakla kalmayacak, oy da vermeyecek. Yapılması gereken adaylığı serbest bırakmak. Kim istiyorsa aday olsun. Halk kimi aday görmek istiyorsa ikna etsin aday yapsın. Böylece seçim ikinci tura kaldığında herkes halkın seçimine saygı duyup ikinci turda da oyunu kullanır.

    Bu nasıl bir seçimdir. Ülke olarak akıl tutulmasi yaşıyoruz. Hükümet gider suriyelilere TC verip onlardan oy toplamak ister. Gider külliye ye Suriyeli çocuk çıkartır. Mültecilerin arkasında durur.


    Muhalefet gider kürtleri destekliyorum ayağına pkk lılardan oy dilenir.


    Ya bir tane lider çıkıpta ekonomik krizle boğuşan Türk halkından oy toplayayım kafasına girmez. İki tarafta ülkenin alakasız dertlerinin peşinde.

  • Çare Meral mommy

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • "Babacan, cumhurbaşkanının önemli kararlarda altılı masanın rızasını almasının şart olduğunu belirterek, tüm Türkiye'yi ilgilendirmeyen, çok önemli olmayan konularda ise cumhurbaşkanının kendisinin karar alabileceğini söyledi."

    CHP ve IYI partinin seçim geçmişi ve aldıkları oylar varda;
    Saadet partisinin oy oranı %1.3
    DP nin aldığı oy oranı neredeyse sıfır.
    Deva ve Gelecek partileri seçime bile girmedi. Boylarının ölçüsü belli değil!

    Babacan in yukaridaki açıklamasına dönelim. Sanki bu altılı masanın oy oranları birbirine esitmis gibi açıklama yapıyor.
    Üstelik millet yetkiyi cumhurbaşkanına vermişken. Sorumluluk cumhurbaşkanında iken, altılı masanın irili ufaklı ayakları cumhurbaşkanını masanın üzerinde tutmayami çalışacak? Yoksa cumhurbaşkanı ni ayağını kaydiririm ha diye tehditmi edecek? Belli değil!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halil altın -- 7 Ocak 2023; 19:50:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hdp kadar güçlü ve alfa bi parti görmedim. adamlar 6lı masayı parmağında oynatıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4F3 -- 7 Ocak 2023; 20:3:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kılışdar'ın planı suya düştü bence;hdp aday çıkarmaz ve rte'ye oy verebilecek hdp'liler sandığa gitmez ve kazanırım diye düşünüyordu büyük ihtimal.Şimdi imamoğlu'nun kapısına gider koşa koşaHDP Kendi Adayını Çıkartmaya Karar Verdi 

  • Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

    O da "höt" yapıp saniyesinde "hıı nasıl korkuttum :))"u oynayıp seçmenin gazını alıyor sadece.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AKP hiç sevinmesin. Dandirik bir aday gösterirler, bin oy bile alamaz. Asıl 8 milyon oy, ortak adaya gider.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Altılı masa kimi aday gösterirse göstersin birileri memnun kalmayacak. Memnun kalmamakla kalmayacak, oy da vermeyecek. Yapılması gereken adaylığı serbest bırakmak. Kim istiyorsa aday olsun. Halk kimi aday görmek istiyorsa ikna etsin aday yapsın. Böylece seçim ikinci tura kaldığında herkes halkın seçimine saygı duyup ikinci turda da oyunu kullanır.

  • HDP bu kararını 3 ay öncesinden verdiği beyanlarla 6lı masaya uyarı vermişti.Pervin Buldan "Bizi yok sayanlar bedelini öder" demişti ve öylede oldu.


    Hala anlaşılmayan şey HDP seçmeninin yapısını 6lı masa tarafında farklı şekilde değerlendirerek HDP'lileri istedikleri kalıba sokma çabalarıdır.İşin gerçeği ise şudur; Selehattin Demirtaş'ın işaret edeceği kişiye HDP seçmeni oy verir.HDP seçmeninin en az %60-70 lik kısmı (buda yaklaşık 5 milyon seçmen demektir) Demirtaş'ın ağzından çıkan lafa bakarlar.Gelinen son noktadada HDP kendi adayını çıkarma kararınıda Demirtaş'ın direktifiyle aldı.Bunu bilmek içinde müneccim olmaya gerek yok,Demirtaş'ın son 1 aylık tweet mesajlarına bakın anlarsanız.


    şimdi ise farklı bir sürece girildi,Öncelikle HDP'nin kapatılma davası süreci var.Yani parti kapatılacakmı kapatılmayacakmı seçim öncesinde meçhul.HDP kapatılır ise %90 ihtimalle Demirtaş seçimleri boykot edecekdir çünkü kapatma davası sürecinde muhalefet etkisiz kalırsa HDP kanadı farklı hareket etmesi kaçınılmazdır.


    HDP kapatılmaz ve seçime girerse HDP'nin stratejisi muhtemelen şöyle olacak;


    HDP aldığı bu kararla seçimleri 2.tura götürmek istiyor. 2.tura kalan bir seçimde HDP pazarlık yapacak ittifaklarla (hem cumhur hemde millet ittifakıyla) ve muhtemelen bu pazarlıklar en az 5-6 bakanlık üzerinden sürdürülecek.HDP istediği bakanlıkların garantisini aldığı ittifaka destek verecek, şayet istediği bakanlıkları alamassa seçimleri boykot edecek. yaklaşık 1.5 yıldır HDP'nin planı zaten buydu aslında.Pervin Buldan'ın bugünkü açıklamasındada açık açık bunu ifade etti,yani HDP adına müneccim olmayada gerek yok.Adamlar ülke yönetiminde bakanlıklar seviyesinde var olmak istiyorlar,bu onlar için bir milat olacak ve bunu cumhur ittifakı verirse cumhura, millet ittifakı verirse millet ittifakına destek verecekler.Her iki ittifakda HDP'ye birşey vermesse HDP'de her iki tarafı kendince cezalandırmak için seçimleri boykot eder.ardından herkese muhalif olur,bunun yansımasıda 2024 yerel seçimlerindede görülür.


    HDP'nin adayıda %90 grup başkanvekili olan Meral Danış Beştaş olacak..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 8 Ocak 2023; 2:44:58 >




  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt
    Olsa nolur, olmasa nolur????

    Sanki 2. Tura kalacak. Amaçları başka, muhalefet ve iktidar kafa kafaya oy alırsa, ilk turda iş bitmezse, iktidardan tavizler bekleyip istediklerini alma peşine düşecekler. Ama yine ters teper, rte evet tamam dese bile tekrar seçilirse üstlerini tekrar çizecek.

    Beyhude çabalar yani, etkisiz eleman olarak kaldılar kuduruyorlar. Kuyruk acıları bu.


    Muhalefete destek olmadıkları her senaryoda mokoko olacaklar. Paşa keyifleri bilir.


    Azıcık destek buldukları liberal tayfanın da desteğini kaybederler nefretini kazanırlar. Şu ortamda onlar hoşgördüğü için bu kadar varlar. Keskin sirke küpüne zarar.

    Bu seçim adam olacaklar, elleri mecbur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 8 Ocak 2023; 2:55:57 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • HDP çok zeki bir parti. Ve özellikle CHP'yi daha iyi kullanmak için çok güzel adımlar atıyor.


    Yakın zamanda HDP'nin hesaplarına bloke geldi. HDP'li bir vekilin dokunulmazlığı kaldırıldı. Üstüne HDP kapatılmanın eşiğinde. Ayrıca HDP aday konusunda bizede danışın diye diretiyordu. CHP bu konularda cılız ses çıkardı ama AKP bizi tefe koyar diye tam HDP'ye destek veremedi.


    HDP'de hemen resti çekti. O zaman aday çıkarırım diyerek. ( Bakın görün muhalefetin paçaları tutuşacak ne istersen veriyoruz modunda HDP'ye koşacaklar yakın zamanda. ) Her olayuda savunmaya başlakayacaklardır. Geçen hafta alakasız bir şekilde gene Selahattin Demirtaş'ı özgür bırakacaz demesi boşuna değil Kemal Kılıçdaorğlu'nun bence.


    Muhalif basın bile şokta.


    HDP Kendi Adayını Çıkartmaya Karar Verdi




  • Bu nasıl bir seçimdir. Ülke olarak akıl tutulmasi yaşıyoruz. Hükümet gider suriyelilere TC verip onlardan oy toplamak ister. Gider külliye ye Suriyeli çocuk çıkartır. Mültecilerin arkasında durur.


    Muhalefet gider kürtleri destekliyorum ayağına pkk lılardan oy dilenir.


    Ya bir tane lider çıkıpta ekonomik krizle boğuşan Türk halkından oy toplayayım kafasına girmez. İki tarafta ülkenin alakasız dertlerinin peşinde.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 350 kere yazdim su foruma

    Mhp akpnin sag hdp sol koltuk degnegidir bu ikisi olmasa akp bu kadar kolay full yetki tam yetki kral yetkisi elde tutamaz

    Hdp 6li masadan da cumburdan da bir sürü hak hatta hak demek ayip olur AYRİCALİK VE İMTİYAZ kopardı sonra da 6li masayi satti geçti köşesine

    Hdp bu ulkede duzenden en memnun partidir çünkü her sey tikir tikir isliyor bop plani saat gibi her sey yolunda onlar icin adim adim kuruyorlar pkk devletini

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avrupa'nın en büyük ülkelerinden birinin siyasetini, %10 oy alan bir parti yönlendiriyor. %10 oy için %90'ı yok saymaya devam etsinler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • HDP bu seçimde %14 alacak,seçim gecesi alıntılayın yanılmışssam yemek ısmarlarım alıntıyan kişiye

  • 6'lı masa artık Mansur Yavaş'ı gönül rahatlığıyla aday gösterebilir. Kılıçdaroğlu ısrarındaki en önemli gerekçe ortadan kalktı çünkü.

  • Tamamen taktik.

    Zaten açıklamanın devamında gidişata göre nasıl yanlayacaklarını açıklıyor.

    Pazarlık güçlerini arttırma, el güçlendirme manevraları bunlar. Siyaseti bilmeyen sincaplar anlamaz.

  • 2. Turda " ne yapalım mecburduk yoksa AKP kazınacaktı o yüzden CHP nin adayını desteklemek zorunda kaldık :) Yoksa katiyen bir ortaklığımız filan yoktur :)


    vs. vs. klasik hikaye amma sıkıcı ya geri zekalılara karşı komplo kuruyorlar sanki hiç heyecan yok akılcılık yok sokakta donsuz gezen adama sorsan şu sebepten böyle açıklama yapıyorla denecek kadar ortada olan bir şeyi siyasi manevra sanıyorlar zerre zevki yok şu siyasetin.

  • nForcer N kullanıcısına yanıt

    Vatansever birisi bunu ister ama chp'nin yarısı isyan çıkartır öyle bir şeyin olması mümkün değil.


    Şu an chp, sp, dp KK adaylığında birleşmiş durumda. Dün İyi parti tarafından da ilk yeşil ışık geldi bu konuda. Hdp'nin zaten deli gibi bunu istediğine eminim. İmamoğlu'nun hukuksuz saf dışı edilmesi işlerine geldi. Dün KK İmamoğlu İstanbul'u dünyanın incisi haline getirecek dedi. Orada İmamoğlu'nun bir yüz ifadesi var her şeyi anlatıyordu.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.