Şimdi Ara

Ve ülkenin bölünmesinin başlangıcı yapıldı. Ali Babacan ' Kürtçe anadil olacak '

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
1.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kılıçdaroğluyla birlikte olan Ali Babacan " Eğitimde isteyene Türkçe isteyene Kürtçe'yi seçme ve vatandaşlık tanımını değiştirmek ayrıca Kürtçe'yi anadil olarak anayasaya koymak istediklerini açıkladı. "




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabakara61 -- 3 Ocak 2023; 9:59:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • O zaman Arapça da olsun.

  • Havasını alır babacan.Türk anayasasında başka ırkların resmi dili olmamalı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Babacan gibi tipler 1 ekmegi 2ye bölemez anca konuşurlar icraat 0

    Muharrem ince de böyle sadece konusma var 2. Bir vasif yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rüyasında iktidar olursa dediklerini yapar. Anayasanın ilk dört maddesini değiştirmeye kalkmak ateşle oynamaktır. Yeniden kurtuluş savaşı yaptırmasınlar Türk milletine.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Korkunun, kuşkunun lüzumu yok. Siyasal islamcılar bile denedide Türkiye bölünmedi. Savaşsız yıkılmaz ülkemiz merak etmeyin.

    Terörle, Hakların ayrımını yapalım lütfen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BlackGhost12 kullanıcısına yanıt

    savaşsız değilde ingilteredede böyle ilerledi irlanda böyle bağımsız oldu

  • Konu basligina itafen, normaldir kendisi eski bir AKP li nede olsa.

  • Başlarım öyle işe 5 ay sonra post attırdınız bana Lazca'da koyak o zaman oldu mu ?

  • babacan %2 ile neler başaracak merak konusu  

  • la yeter yordunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Babacan yüzde 1-2 oy ile ne yapacak diyenler. Bu açıklamar 6'lı masadan habersiz mi yapılıyor sizce ?


    Veya altılı masadan bu söylemlere karşı çıkan hayatta olmaz diyen gördünüz mü ? Ali Babacan'ı önden sürüp nabız yoklamaya çalışmadıklarının garantisi mi var ?

  • Babacan kadar boş adam yok zaten oy potansiyeli de yok batı ne isterse onu söylüyor.

  • Ülke bölünmesin diye verilmeyen haklar sonunda ülkeyi bölünme eşiğine getirdi. Hakkı vermen gereken yerde vermezsen sonunda hakkı söke söke alırlar ve seni de haklarından mahkum duruma getirirler.

    Bundan 40 sene önce Kürt de yoktur, Kürtçe de gerçekliği mutlak hakim bir kanı idi. Ama bugün tam tersi hakim bir kanı. 40 sene sonra da Kürtçe ana dilde eğitim olamaz gibir bir gerçekliği kimse düşünemeyecek.

    Zamanında empati yapmazsan, zamanı geldiğinde empati bekleyemezsin.

    Neyse, belirtilen hakkı şimdi veremezsen gelecekte sana verdirirler. Tıpkı şimdiye kadar verilenleri zorla verdirdikleri gibi. Geçmişte ve günümüzde Kürtlere verilen hakları (ki bu hakların tamamı anayasaya aykırı) geri alabilecek bir babayiğit var mı, yok tabi. Gelecekte Kürtlerin oyuna bugüngünden daha çok muhtaç olacaksınız. Bugün ana dilde eğitim hakkını vermeye yanaşmayan, gelecekte yerel özerklik şartı hakkını bile verecek. Bu ülkede demokrasi olduğu sürece, yani seçim olduğu sürece Kürtlerin siyasal Kürdistan'ı garantisi bile hayal değil

    Ana dilde eğitime en çok karşı çıkanlar bu hakkı verecek. Geçmiş geleceğin aynasıdır! Bugüne kadar hazmettiklerin bugünden sonra hazmedeceklerinden daha imkansız değil. Zor olan zokkaları yuttun, bunu su niyetine yutarsın...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 3 Ocak 2023; 20:11:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bölünürse bölünsün. Mardin, diyarbakır gidecek diye iç savaş mı çıkar? Batıda olan biri olarak sırtımdan yük kalkar. Ne işime yarar ki o bölge?

  • asau kullanıcısına yanıt

    Türkiye'de demokrasi 10-15 yıllığına kalkar o zaman belki . Gerçi reis 15 temmuz olayıyla bunu belli süre engelledi ama çok etnik yapıdaki ülkelerde askeri yönetim kaçınılmaz oluşur. Brezilya'da 15 sene askeri yönetim vardı sol parti geldi sağcı Amerika'ya kaçtı dendi baktım solcu parti başkanı yine beyaz üstelik yolsuzluktan hapse girmiş biri... Portekizliler brezilyayı işgal etmişler ama 1. Ve 2 parti lideri yine beyaz pele'ye benzer biri başkan yapmıyorlar Brezilya'da yada maradonaya benzer arjantin başkanı olmuyor. Portekiz yada İspanyollar 300 sene önce gittiler güney Amerika'ya ama tüm liderler Portekizli yada İspanyol . Bizde ise 1. 2 ve 3.parti lideri zaten Türk değil diye biliniyor bundan daha fazlasını zorlamak askeri yönetimi zorlamak diye bakmak gerekir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt

    Sorunun kritik noktasını kavrayamıyorsunuz? Bizde demokrasi de, anti demokrasi de aynı kapıya çıkıyor. Sistem öyle kurulmuş ki ne yöne gidersen git siyasi anlamda kaçınılmaz son. Osmanlı Türk imgesine düşman iken Türklüğün şanını dünyaya yaydı. Ne zaman Türk dostu! oldu, ülke kaçınılmaz sonla buluştu. Türkiye için de aynı akıbet olacak!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 3 Ocak 2023; 20:48:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başka bir konuya yazdım buraya da yazayım. Kürtçe anayasaya girecek, ana dil olacak dememiş, siz işinize geldiği gibi anlamışsınız. Herkes, Türkçe eğitime ek olarak kendi ana dilinde eğitim alma hakkına da sahip olacak demiş. Bu topraklarda konuşulan bütün diller demiş ve buna kürtçe de dahil arapça da dahil hatta son zamanlardaki yoğun göç sebebiyle rusça bile dahil olabilir. Bir ülkeyi gelişmiş ülke yapan da bunun gibi kararlardır. Boş milliyetçiliklerin bir faydası yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BlackGhost12 kullanıcısına yanıt

    Ne hakkı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.