Şimdi Ara

Ips paneller hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,


    Yaklaşık 12-13 yılık, inca lcd monitörümü elden çıkarıp, Asus vz24E monitör aldım. Ips panele sahip olduğu için, görme açısının, tıpkı aynı panele sahip lcd Panasonic tv'mdeki gibi olacağını sanıyordum. Oysa, eski inca'ya göre elbette ki fark olmakla beraber, TV'nin görüş açısı gibi değil. Gene açı değiştikçe, renk ve kontrast farkı oluyor. Biraz araştırınca, kullanım amaçlarından dolayı, bilgisayar monitörü ve tv arasında farklar olmasının normal olduğunu öğrendim. Şu konularda, bilgisi olan arkadaşların cevaplarını beklerim.


    1. En iyi görüş açısına sahip paneller IPS olmalarına rağmen, söz konusu bilgisayar monitörü oldukça, görüş açısı tv'deki IPS panele göre hep zayıf mıdır ?
    2. Bu zayıflık, en üst bilgisayar panellerinde de aynı mıdır?
    3. Bu zayıflığı mümkün olduğu kadar daha az hissettirecek, en ideal, parlaklık, renk, kontrast vs. ayarları var mıdır, varsa nelerdir ?
    4. Yeni monitörü ilk kullandığımda, orijinal ayarlarının gözümü rahatsız ettiğini hissettim ve biraz düşürdüm. Siz tecrübeli arkadaşlara göre, oyun harici normal kullanımda, kullanım süresini de göz önüne alırsak, gözü yormayan en ideal ekran ayarları, mavi ışık filtresi de dahil ne olmalıdır ?


    Bilgilerinizi bekliyorum.








  • IPS paneller tabi ki kalite düzeylerine göre değişmekle birlikte benim açımdan içerik tüketimi (Film izlemek ya da oyun oynamak) için asla uygun paneller değiller. Bunda üç kusurları etken: Işık sızması, Ips Glow denilen yan açılardan bakıldığında oluşan sarımsı parlamalar ki sizin bahsettiğiniz buna uyuyor, ve son olarak da berbat kontrast değerleri.


    Bahsettiğiniz sorunları yaşamamak için en ekonomik çözüm iyi bir VA panel ki onda da Ghosting sorunu yaşama durumu oluyor.


    Maalsef tek çözüm ülkemizde oldukça pahalı satılan ve bulunamayan Miniled ya da Oled paneller.

  • İşin ilginci şu ki; 10 küsür senelik, panasonic Tv'mde Ips panele sahip.Zaten ona güvenip Ips panel aldım. Ama onda, tv paneli olduğu için olsa gerek, açı problemi sıfıra yakın. Gerçi, Bu asus'ta da çok fazla değil, yaklaşıp üstten bakınca ve çok fazla yan açı yapınca biraz belirginleşiyor. Ama sanki, eski inca'daki gibi renk değişmesinden ziyade kontrast mı desem, ışık fazlalaşması mı desem, o türden bir fark oluşuyor.. Ve sanki daha çok, dediğiniz gibi, film seyrederken.

    Yapacak bir şey yok, aldık artık. Tabir caizse, neredeyse 40 yıl geçti lcd ekranların piyasaya çıkmasından bu yana, görüş açısından yana hâlâ bir tüplü teknoloji seviyesine ulaşamadılar.

  • Tvnin modeli nedir? plazma olma ihtimali var mı acaba ips değil de.

  • Tv'm 2009 model 37 inç panasonic.. Plazma değil, lcd. Ve ips panele sahip. Zaten ben de o yüzden monitörü de ips panel aldım. Ama daha sonra, aldığım firmaya da sordum, özellikle bilgisayar monitörlerinde, ips panel bile olsa, kalite farkı varmış. Benim Asus va24 ehe ortalama kaliteye sahipmiş. Anladığım, tv paneli ile monitör, ips bile olsa, görüş açısı kalitesi olarak aynı değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.