Şimdi Ara

LG oled evo c2 42 inc monitor olarak kulanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Özellikler okadar hoşuma gitti ki, carrefoursa da 20k ya görünce aldım. 2 gundür kullanıyorum. İlk izlenimimi söyliyim.

    1)Oled ayrı bir dünya. oyunlarda inanılmaz bir detay çümbüşüne rastlacaksiniz. oha burada bu da varmış diyeceksiniz.

    2)Gecikme diye bir şey yok artık.

    3) Oled de siyah olayı nedir? kısaca özetliyim. TV kapalı mı açık mı anlamıyorsunuz. köşelerde yansima mansıma yok. parlama yok. HDR yi açınca bir aydınlanma geliyor ama sadece gerekli yerler parlıyor. Sİyahlar yine siyah. Yazılar mesela daha canlı. HDR de yazılar parlayınca yanlarında en ufak bir halo, yumuşama, ghosting vs yok arkadaşlar. oyunlarda en ufak bir iz, ekranda lekeler, ghosting, cizgilenme, dalgalanma, atlama yok. hala inanamıyorum. Nasıl böyle bişe yapmışlar diye. Bİr pislik illa vardır diye belkiyorum. Asusun 60bin tl lik mönitorlerine tokat atıyor şu an.

    4)Malesef henuz nvidia denetim masası bu monitoru 120 hz görmüyor. İlk başta şok oldum. LG yi aradım nasıl 120 hz olucak bu dedim.Bilemediler. Monitoru geri gönderecektmi. Sonra windows sistemde görüntü ayarlarına gittim. ordan gelişmiş ekran ayarlarından 120 hz yaptım. HDR yine sistem ayarlarında açılıyor. 120 hz ayarını her windows açışılında yapmanız lazım ama. Nvidiaya yazı yazıcam bu konuda.

    5) 120 hz çok iyi ama 4Kda 120 fps nasıl alınacak. Malesef 3080ti yetmiyor. Böyle bir mönitorde grafik ayarlarını kısmak yazık olur. 3080 ti de 70-80 fps alıyorum güncel oyunlarda. 3080ti si satıp 4090a geçmek lazım.

    6)Gsync ve amd freesync destekli. Çok iyi çalışıyor.

    7) keşke 42 inc den daha kuçuk olsa. Duvara monte etmem gerekti. yakından olmuyor. Duvara monte aparatı 850 tl verdim. Servis getirdi. İnternette daha ucuza var. Hareketli olanı aldım. öne arkaya,sağa sola ve aşağı yukarı hafif eğim yapabiliyor. Ayrıca amortisorlüler var sitelerde. o zaman yukarı aşagıda indirebilirsiniz.

    8)picture in picture özelligi yok. LG butun extra özellikleri kaldırmış. Arızaya sebep verdigii için. Samsungun odiysse deki OLED ekran da LG nin ama ciddi problemleri varmış. O yuzden EVO diye yeni bir oled yapmiş.

    9)webos işletim sistemi var. Android değil. Netflix, amazon vs var. modern bir tv deki herşey var.

    Sonuç: Diğer tüm monitorleri unutun. Bu bir tv olmasına ragmen hepsini tokatlamış. Umarım mönitorleride çıkar ama cpu sıkıntısı hale devam ediyor. o yuzden 2022 yılı monitorleri bile piyasaya tam çıkmadı. normalde bunun c3 modeli gelecekti ama 2024e sarkabilirmiş.


    Herhangi bir anormallikler vs ile karşılaşırsam buyara yazmaya devam edeceğim. İstediginiz bir şey olursa alta yazın. bakmaya çalışırım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahrimar -- 31 Aralık 2022; 18:34:57 >







  • Hocam hayırlı olsun öncelikle,

    İzleme mesafenizi sorabilir miyim? Yani oturduğunuz yerle tv nin merkezi arası, ayrıca ofis işleri için monitör olarak kullanıyor musunuz? Mesela benim kullanım %80 ofis, %5 oyun, %15 film düzeyinde.

    O sebeple uzun süredir gidip geliyorum. @ahrimar

  • 80-90 cm mesafe var. Oyun için daha da uzakta olsa iyi olur. office için bence çok büyük. 2 adet 28 inc bence office için ideal.

  • Ben de aynı ekran kartı ve aynı monitörü kullanıyorum; şu konuyu inceleyebilirsiniz aylar önce bu bahsettiklerinizden bahsettim ben de;

    https://forum.donanimhaber.com/asla-yuksek-ucretler-ile-monitor-almayin--152153629



    Öncelikle 120 Hz sorunu bende olmuyor, son sürücüleri kurdunuz mu Nvidia'nın? Tv'yi hangi modda kullanıyorsunuz?


    Oled bambaşka bir dünya hele indirimle 17 bin liralara böyle bir Tv varken ben yukarıdaki konuda da hep bunları yazdım, monitör denilen o çöplerin hiçbirine o paralar verilmez! Lg şimdi C3 serisini de tanıttı

    onda parlaklık düzeyleri çok daha iyi. Keşke 32 inç versiyonu gelse, işte o zaman kusursuz olacak.





  • Curimo kullanıcısına yanıt

    Şu anda bu problemim kalmadı. monitorden memnunum. Hala bir kusur arıyorum. Renk ayarları ayrı bir dünya. Ugraşmak istemedim. Kendi hazır ayarlarını kullanıyorum. Oled care diye. Tv yi kuran LG teknik servis elemanı arada bir monitor kendini hata taramaları için tarattıracak demişti. Bir kere böyle bir şey yaptı. İşlemci ve yazılım ön planda oldugu için windows gibi arada temizlik yapıyormuş . manulede yapılabiliyor. Çok farklı bir olay bu. 17 bine çok iyi almışsın. Tek kusuru var, 42 inç çok büyük. Alışmak lazım ama umrumda değil. Görsel bir şölen. Eski oyunları açıp tekrardan bakıyorum. LG teknik servisindeki eleman monitoru uykuda bırakma dedi. Elektrik gidip gelmelerinden etkileniyormuş. Eleman ayrıca oyuncuymuş. Sen şimdi bunda eldenring oyna gör dedi. Eldenring , CP2077 de görüntü inanılmaz. Yok böyle birşey. mönitorun hakkı 4080 yada 4090 rtx. Ayrıca mönitor 4096x20610da destekliyor. HDMİ değilde dvı da olsaydı 120hzye takılıp kalmazdık gibime geliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahrimar -- 10 Ocak 2023; 19:0:8 >




  • ahrimar kullanıcısına yanıt

    En ideal boy 32 inç ama yapmıyorlar ısrarla firmalar. Yine de eline gamepad alıp arkana yaslanıp oynamak muhteşem oluyor bu ekranda. Hocam prizden çıkarılması asla önerilmiyor çünkü cihaz kapalıyken ara sıra kendi kendine panel bakımı yapıyor. Evet elektrik kesintisi bir risk bu ülkede ama maalesef Oled panellerin fişten çekilmesi önerilmez. Bana gelen servis elemanı tam tersini söyledi yani.


    Ben Days Gone'a ve Senua'ya bayıldım bu ekranda.


    Ben 19'a almıştım ama 17'leri gördüğü oldu. Adam Ips kenar aydınlatmalı ekranı 50 bin liraya satmaya çalışıyor, saçmalığa bak.

  • 1 haftadır bende kullanıyorum monitör olarak. Her ne kadar burn in gibi bir dezavantajı da olsa, bir insanın kendine yapabileceği en büyük iyilik olabilir oled. 5 sene lcd bir panel kullanacağıma, 2 sene oled kullanayım yansın dedim resmen. Gerçekten başka bir seviye.

  • Gkn89 kullanıcısına yanıt
    Burn in icin zaten sistem aralikli bakim yapiyor. Yinede risk yok degil. Yarin daha iyisi cikar zaten. Evo3 geliyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar.. bende bu aralar sabah akşam monitör bakıyorum. OLED hastasıyım, TV var, home office animasyon kasıyorum tüm gün, o yüzden 27" lik yaşlı monitörleri artık atma zamanım geldi.


    Baya baya araştırdım, okudum, sordum. Büyük ekran monitör isteyenler için bu ülkenin cehennem olduğuna karar verdim. Nedenlerine geleyim:


    1. Yok. Gelmiyor. LG olsun Asus olsun adamların OLED monitörleri ülkeye bırak az gelmesini yanından bile geçmiyor.
    2. Gelenler en az 3 te 1 zamlı. Daha demin Ebrar Bilgisayar ile konuştum. Bi 32" ve 43" Gigabyte monitörler var, hani OLED bulamadım şimdilik bunlarla idare edim diye. Bu möniterlerin ikisi de ABD Amazonda 600-650$ bandında. Adamlar bunu ülkemizde 20000 TL fiyatlandırmış. 1000$ den fazla. 32" liğe 6000 TL, 43" liğe 8000 TL koymuş. Whatsuppdan konuştum, ayıptır, yazıktır dedim. Bize gelişleri çok pahalı yapacak bişey yok dediler.


    Bu durumda bir monitöre değerinin neredeyse yarısı daha vermek bana koyar. Maraba bir ekrana 17000 TL vermek de koyar. Bakın bu durumun bütçeyle ilgisi yok. Allah'a şükür para var ama para olması çöpe atmamı gerektirmiyor. Hani 20000 TL lik şeyi 25000 TL ye sat tamam ama 12000 TL 20000 nedir abi..


    Bir yandan da LG C2 var arkadaş.. bu alet şimdi 25000 TL.. yani ben bu monitörlere 20000 TL vereceme, gider bunu alırım. Hem en kral görüntü, hem büyük, hem kendini kanıtlamış. Seçenek bile kalmıyor yani..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drages -- 31 Ocak 2023; 15:15:43 >




  • drages kullanıcısına yanıt

    Samsung g8 oled çıktı pahalı biraz ama bu araştırın derim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hem oyun hem ofis işleri için 42" acaba çok mu büyük gelir ? yazı yazarken word/excel ve browser gezinme nasıl oluyor acaba ? yazılar çok mu küçük kalıyor ?

  • Aydindril kullanıcısına yanıt

    Hocam metin tabanlı işiniz varsa oled sakıncalı. Uzun süreler metin açık kalacak ise yanma riski var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sasua S kullanıcısına yanıt
    Yok uzun süre kalmazda, masaüstü de çalışıyorum yani sadece oyun olmuyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben çok video izledim bu TV hakkında, belki de hepsini izlemişimdir. Kod çalışması için de çok iyi diyorlar. Yani yarısında kod yazsan ekranın yarısı sana kalıyor zaten.


    Bu arada Türkeye'deki belki son TV yi almış olabilirim. Teknosa'nın sayılı dükkanlarında stokta var gözüküyor ama çoğu zarar görmüş kutu olduğu için satmıyorlar. Ben Bursa şubesindekini aldırdım başka şehirden. 25.000 TL ye denk geldi 4 yıl garanti ile. Yanma dahil 4 yıl garanti veriyorlar ki 4 sene gitsin zaten ben sıkılırım :). Salı günü büyük ihtimalle kurulmuş olur. Tecrübelerimi aktarırım.


    Redditde de takip ettiğim oled forumlarında daha şuana kadar "sonradan yanma" vakasına rastlamadım.

  • bende bu tv yi aldım monitör amaçlı gerçekten çok başarılı, ancak arc den taktım ve her pc açışta kumanda ile tv yi aömak kapatırken de kapamak zorunda kalıyorum. monştör gibi olmuyor mu illa aç kapa mı yapılacak

  • 4 ay oldu. Henuz bir problem ile karşılaşmadım.120 hz yi destekleyecek bir kart lazım. 4090 gibi bişe. Ekran yazılarını biraz büyüttüm. Cleartype dan ince ayarlar yaptım. 4K, HDR, RTX vs açında oyunlar inanılmaz güzel. Tek sorun 120 fps oynayamıyorum. 3080ti yetmiyor.

  • ahrimar kullanıcısına yanıt

    G-Sync doğru çalışıyor mu ? Bazı cihazlarda çalışıyormuş gibi yapsa da ani FPS değişimlerinde yırtılmalar olabiliyor.

  • YerliMakina kullanıcısına yanıt

    Denk gelmedim. C3 versiyonu çıkmış. Gelir yakında TR ye. o daha da iyi olur diye düşünüyorum.

  • YerliMakina kullanıcısına yanıt

    G-Sync default olarak açık oluyor Gayet düzgün çalışıyor

    LG oled  evo c2 42 inc monitor olarak kulanmak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selcuk165 -- 19 Haziran 2023; 1:25:54 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.