Şimdi Ara

245 45 R18 / Lastik Tavsiyesi (SportContact 7 Alındı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
2
Favori
721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Edit: SportContact 7 alındı.

    Selamlar. Yaklaşık 6 ay önce benzer bir konu açmıştım.
    Hem yeni çıkan modellerin testleri için hem de bu modellerin piyasada bulunabilirliğinin artması için bekleme kararı almıştım.
    Artık 3 gün içinde bir takım lastik alacağım fakat hala karar veremedim, tekrardan tecrübelerinize ihtiyacım var.

    Araç İnsignia 1.6 Turbo 180lik motor, 245 45 R18 ebat.
    Pirelli Pzero, Michelin Pilot Sport 5, Continental SportContact 7, Continental PremiumContact 7 ve Goodyear F1 Asymmetric 6 modellerinden birini alacağım.

    Pzeroların (PZ4) deseni eskidi(2017'den beri) , testlerden bildiğim kadarıyla çok aşırı iddialı, en üst sıralara oynayan bir model değil. Fakat lüks araçlarda belki de en sık rastladığım model bu. Sebebini merak ediyorum.

    PS 5, CSC 7 ve CPC 7 yeni lastikler ve kilometre ömürleri hakkında bilgi çok kısıtlı.

    PS 4 kullanıp kilometre ömrü konusunda şikayet eden de çok gördüm, memnun kalan da gördüm. Performans manasında çok tartışmaya gerek yok. 5'te de muhakkak performans artışı olmuştur. Bir de İzmir'in yolları ve Michelin bir araya gelirse sıkıntı yaşar mıyım bilemedim.

    Goodyear bana hep uzak geliyor ama yine de listeye aldım. Test sonuçları başarılı.

    Daha önce 18'den küçük jantta CPC2 ve CPC6 kullanıp memnun kaldım.
    Gönlümden geçen kesinlikle CSC 7, test sonuçları kusursuz desem yalan olmaz. CSC 6'larda km ömrü konusunda sıkıntı vardı. Bunda bu sorunun aşıldığı söyleniyor. Ayrıca ilginç şekilde bayilerden aldığım fiyatlar arasında en uygunu CSC 7 modeline ait.

    CPC 7 ise daha garanti bir seçim gibi gözüküyor. CPC serisi UHP'den ziyade Premium Touring olarak geçiyor ama verdiği performans UHP düzeyinde. Zaten pilot sport ve Asymmetric serileri ile karşılaştırılır hep.

    Önceliğim ıslak ve kuru zeminde yol tutuş ve frenleme. Sonrasında kilometre ömrü.
    Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BPG2004 -- 2 Ocak 2023; 20:21:56 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Pilot sport 5, Ps4'ün km performansı ve aşınma üzerine çalışılmış hali deniyor.. kendini ıspatlamış Ps4'ün küçük farklarla oynanmış hali.


    Oldukça pahalı ve standart bir seçimdir. konfor/sport lastiğidir. göz kapalı alınır.


    Conti bilen adam işi biraz.. son yılların test şampiyonu markası. özellikle Csc7'de ıslak ve kuru zeminde böyle epik bir başarı olunca insan korkuyor aşınma ne olacak diye. Sonuçta potenza sport'tan ağzı çok yanan çok. yeni Potenza canavar gibi lastik ama tereyağı gibi de eriyip gidiyor..


    Ben sanıyorum güvenli garanti yolu seçip Ps5 yolundan giderdim. Bir de asfaltımız, çok ayarsız, kalitesiz ve tozlu. Bu lastikler yabancı pistlerde yollarda gösterdiği performansı buralarda gösteremiyor. Çok süper denilen bazı lastikler yolda yüzüyor, ucuz üç kuruşluk kış lastiği it gibi tutuyor..


    Artı inanılmaz pahalı bir hobi haline geldi lastik yenilemek.. Km performansı ve bilindik lastik iyidir.





  • SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt
    Michelin'deki kilometre ömrü korkusu csc 7'den az bende. Tek düşündüğüm İzmir'in yollarında heba olur mu?

    Bu araçla yılda 7-8 bin km yapıyorum. Yarısı şehiriçi yarısı şehirlerarası. O yüzden csc7 ler 4 sene götürürse yeter diye düşünüyorum.

    Bir de bu araçla piste çıktığımız falan da yok zaten. Şehirlerarası biraz zorlarım o kadar.
    Dediğiniz gibi test sonuçları da gerçekten inanılmaz. Ayrıca yabancı kaynaklara yazan bizim gibi kullanıcıların istisnasız hepsi önceki lastiklerine göre daha iyi olduğunu söylemiş. Tabiki kilometre ömrü konusunda net yorum yapabilen yok. Benim gördüğüm en fazla 12 bin km kullanan vardı. Csc 6'lar gibi olacaksa ben bu lastiği almak istemem açıkcası. Tabi csc6'dan ders alıp makul aşınmayı elde etmiş olma ihtimalleri de var.

    Ama dediginiz gibi ps5 ler garanti duruyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Verdiğiniz seçeneklerden PZero hariç seçin pişman olmazsınız. Eski şöhretinin kaymağını yiyor ama artık zirveye oynayamıyor. Ben Asymmetric 5 kullanıyorum 2 yıldır, firmalar daha da üzerine koydular geliştirdiler.

  • MaSaFeL M kullanıcısına yanıt
    Pzero'lar fiyat olarak da pek uygun değil. Eledim bu lastiği, teşekkürler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BPG2004 kullanıcısına yanıt

    245/45 pek dar bir yanak değil.. marka kaynaklı balon veya hasar problemi yaşayacağınızı sanmıyorum.

  • Michelin PS5 kullanıcısıyım. Tavsiyemdir.

  • SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt
    Aynen zaten XL yanak olacak.

    Bugün bayileri arayıp fiyat aldım. Son bir araştırma yapıp seçim yapacağım. Gönlüm her ne kadar csc7'den yana olsa da sanırım Ps5 alacağım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • powermoon kullanıcısına yanıt
    Rakibi olan lastiklere göre direksiyon hissiyatının kötü olduğunu düşünenler var. Sizin bir yorumunuz var mı acaba?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BPG2004 kullanıcısına yanıt

    Direksiyon tepkimeleri ve hassasiyet önemli ise Ps4-Ps5 yumuşak kalabilir.. sonuçta fabrika çıkışı araçlarda çok kullanılan, yuvarlanma direncine de öne verilmiş yanağı hafif yumuşak tipte bir spor lastik.


    Tam anlamıyla spor modeli Ps4s oluyor michelinde. yanaklar sert olur, konfor düşer, yuvarlanma direnci artar, direksiyon hassasiyeti ve çabukluğu iyileşir, sıcaklık dayanımı artar, km ömrü düşer..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuperVeloceJota -- 30 Aralık 2022; 9:5:53 >
  • BPG2004 kullanıcısına yanıt

    Sonuçta performanslı ve spor bir araç kullanmıyorsunuz. Insignia'nın yapay direksiyon hissi ne yaparsanız yapın değişmeyecek. Diğer konulara önem verin bence, kuru ve ıslakta yol tutuş, (aracınızın başarılı olduğu alan yol tutuş) frenleme, uzun süreli kullanım gibi. Bu konularda da testlerde PS5 hep ilk 3'te.

  • Lastik satan tüm internet sitelerine baktım, İzmir'de de yaklaşık 15 farklı bayi ile konuştum. Pilot Sport 5 için aldığım en düşük adet fiyatının 300 lira altında SportContact 7 buldum. Bayideki arkadaslar tanıdık, sağolsunlar toptan fiyatına verdiler. Öğleden sonra takılacak. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

    Contiyle yine vedalaşamadık :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BPG2004 kullanıcısına yanıt

    Güle güle kullanın. PS5'ten önce aynı araçta Sport Contact 5 kullandım ben de. Bir tık daha sert ve gürültülüydü ama diğer konularda memnun etmişti o da.

  • powermoon kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Contiler genelde öyle oluyor alışkınım çok dert etmiyorum. Ama ilk izlenim konfor açısından iyi gibi duruyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BPG2004 kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun hocam, keyifli ve güvenli yolculuklar dilerim. Deneyimlerinizi lütfen paylaşmayı unutmayın. Buradan da değerli arkadaşlara bir ikazda bulunmak isterim gerçi artık piyasada kalmamıştır ancak olur da denk gelirseniz sakın ha Fulda SportControl2 almayın  

  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Lastiği kullanmaya başladım, bakalım nasıl çıkacak ben de merak ediyorum. İlerde paylaşım yaparım. İlk izlenimler son derece iyi duruyor.

    Ayrıca ben de bir ikazda bulunayım. Aracı aldığımda üzerinde bulunan Milestone Blaster serisi lastikleri gördüğünüz gibi kaçın. Bu arada serinin adı değişip carmile sport olmuş heralde. Petlas'ın yan markası Kırşehir'de üretiliyormuş. Alınmaması için bunlar zaten tek başına yeterli.
    Dip gazda direksiyonu ne tarafa ne açıda çevirirsem çevireyim arabayı dümdüz ileri götüren, başka lastiklerin aksine her fırsatta kazaya davetiye çıkaran ilginç bir modeldi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BPG2004 kullanıcısına yanıt

    Bir keresinde lastikçime sormuştum Milestone için ne dersin diye, sana gelmez demişti. Dar bütçelinin, al-satçı ve galericilerin araba ayakta dursun diye çıkma lastik takanların seçeneğiydi fahiş zamlardan önce.

  • MaSaFeL M kullanıcısına yanıt

    ben kullanıyorum, oldukça memnunum

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.