Şimdi Ara

İşletmeler, markalar ve denetçiler enayi avına çıkmış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 30 yaşımdayım, bu hükümetin her dönemini net olarak hatırlıyor ve yaşıyorum. Önceki hükümetler afedersiniz bir tarafımda değil. İsterseniz açlıktan kırılmış olun gerçekten beni bağlayan bir konu değil. Benim yaşımdaki her birey de böyle düşünüyordur eminim. Benim babam solcudur 65 yaşına yaklaşmıştır. Ama hep derim ülkede seçme yaşı 55 olmalı. Babam da olsa farketmez, 1 oy da lazım olsa farketmez. Neyse seçim siyaseti yapmayayım.


    Şimdi fiyatlar konusuna gelmek istiyorum. Stokçulara, ne yapsınlar malları değer kaybediyor dedik. Fiyat artıranlara ne yapsınlar maliyetleri arttı dedik. Ev fiyatını artıranlar arasında bizler de varız ama evimiz 50 tane değil 1 tane. Bunlara da dedik herkese bişey dedik. Ancaak...


    Ya değerli forumdaşlar, değerli halk. Bakın net söylüyorum fiyatların bu şekilde olmasının en büyük sebebi açgözlülüktür. Bahaneyle çok para kazanmak isteyen işletme sahipleri ve markalar buna sebep olmaktadır. Denetimin olmaması buna sebep olmaktadır. Önüne gelen her işi yapmaktadır. Bundan önce çalıştığım sektör gereği çok iş adamı ile tanıştım, çok işletmelere gittim işlerini yaptım.


    İnşaat firması olan adamları istanbulda bir otomobil bayii arıyor, çok ünlü bir alman marka. Diyor ki Abdürrezzak bey elimize 2 adet araç geçti almak ister misiniz ? 2 telefon görüşmesi ile satın alınıp sigortalanıp çekici ile ankaraya yollanıyor. Benim güzel halkım da çip krizi var zannediyor. ÇİP i ters okuyun, onlar yaratıyor krizi.


    Halıcı adam, dükkanının önü galeri gibi. Hepsi sıfır araçlar -10 20 adet- ve araçların markası farketmiyor, lüks sınıftan her marka var. Devamlı stok yeniliyor bu halıcı. Belki halıcının değil ama orada bir galeri de yok :) yersek işte...


    Adam cephe işi yapıyor, bizim garip halkın stok yok diye alamadığı arabaları çatır çutur alıp satıyor.


    Dün akşam bir kaç markete uğradım, tuzlu fıstığı çok severim. Dedim ki 1-2 marketin fiyatlarını zaten biliyorum, diğerlerine de bakayım değerlendireyim.


    Sevgili halk, çok fena düdükleniyoruz. Market zincirleri, marka vermeyeyim 3 harflilerden değil, fiyatlar kilosu 75-85-95 diye değişiyor. Anlarım kaliteye göre, maliyete göre vs değişir.

    Çok büyük kuruyemiş zinciri, o marketlerden çok daha uyguna alıyordur ancakkk...

    Bu kuruyemişçide fıstığın kilosu 160₺ ?? Dedim ki kardeşim sen kasiyer olabilirsin ama senin fiyatlardan haberin var mı dedim ? %100 fark nasıl oluyor sizin marka açıklayabiliyor mu bunu dedim. Abi işte fiyat merkezden geliyor falan filan.


    Allah bu millete kolaylık versin. Hele ki benim yaşımda olup da henüz düzenini kuramamış, babadan parası veya evi olmayan arkadaşlara sabır ve akli denge versin. Ben bıraktım artık düşünmüyorum, günlük yaşamaya devam ediyorum. Umarım ki bu durumlar düzelir, düzelmezse de a.... :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Şuraya uzun uzun yazmaya gerek yok.
    Titanic keman eşilğinde
    Biz davul zurna halay eşliğinde..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açgözlülükle alakası olan 1-2 sektör olabilir ama gerisinin alakası yok bunla öyle suçu bir kişiye atıp kaçamazsınız ekonomiyi toptan batırıpta.


    Esas suçlular bellidir yok 3 harfliler yok şu vs hikayedir.


    Muhasebe matematik bilen satılan malın maliyet hesabını okumuş birisi bunu çok rahat anlayabilir zaten.


    Bim ceosuun dediği gibi sadece bedavaya bile alsan yakıt taşıma maliyeti zaten domatın kilosunu ve diğerlerini inanılmaz katlıyor.


    Bunlara ses çıkarmazsa kimse tabi ki ses çıkarmayanlar da yapanlar kadar suçludur, halkın hakkını arayacağına allah ediyir diyenleri gördü bu gözler, bunların esas nedeni gene verilen yetersiz eğitim ve halkın bilinçlenememesi ve hakkını arayamamasıdır hiç başkasına suç atmayana gerek yok, yurt dışında hakkını arayanaları zaten görüyoruz anında tepkiyle istediklerini alıyorlar burada ise ohh zam olsun yeter ki benim düzenim bozulmasın benim çıkarım devam etsin diyen tipler var bilmiyor ki çolıuk çocuğunun da geleceğini yakıyor.





  • Okumayanlar için kısaca özet geçeyim, enflasyondan hükümet sorumlu değil açgözlü satıcılar sorumlu.

  • hocam fıstık migros'ta paket olarak 15,75 idi paket (kg 78,75 tl) , sana yazayım dedim kalmamış.

    Açık fıstık 100 tl olmuş demek ki zam gelecek.

    Aç gözlülük değil yansıtan , yansıtmayan durumu var.

    Artı diğer maliyetler katlandı Zkat havlu 30> 240 tl mesela sarf , çöpe gider.

  • 65 yaşındaki solcu babadan farklı da sayılmazsınız alında... Zaten derim zaman zaman genç nesilden müthiş birşey beklemeyin Bedavacı torpil isteyen eski nesil yerine onların çocukları gelecek diye

    Üfe bir kere %150lere dayanmış sen %85le yada %122 lerdeki Tüfe 'yi satıcıların dolandırıcılığı olarak görürsen stokçuluk karaborsa başladığında ( ki normalde %100 enflasyonda bunu olmasi gerekir) ve sonra üretim kıtlığı başlayıp ürün bulamadığında yada alamadığında ne diyeceksin? Açgözlü üretici köylü üretmiyor bizi aç birakiyor istediğimiz şeyi alamıyoruz vs dersin muhtemelen. Kimse seni doyurmak giydirmek veya araba sahibi olsun diye üretim yapmaz o kişi de para kazanmak için yapar . Sana mal satip kendisi başka mal veya hizmet almak istediği için üretim döngüsü devam eder.

    Ülkede 15 milyon emekli 6 milyon kamu çalışanı 24 milyon devletten yardım alan olduğu için üretim döngüsünde sorun var. Devlet ithalat ile bu sorunu çözmeye çalıştığı için uzun süre ve şimdi borç para bulamadığı için pahalılık oluştu. Halkın çoğu üretim döngüsüne girmeye çalışmadan devletten geçinmeye çalışıyor ve sistem bu yüzden çalışmıyor. Bunun ana sebebi de sol partilerin ( yeşil sol'da dahil) üretmeden tüketmeyi insanlara alıştırması zaten



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 19 Aralık 2022; 11:32:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hükümet en büyük sorumlu, değil demedim konuyu sağa sola çekmeyin.

    Sadece hükümet değil diyorum, bu krizi fırsat bilenlerle dolu ortalık. Siz bunlara karşı çıkmayıp sadece hükümete atarsanız öyle 1000₺ ye kazak alırsınız. Arabayı da bulamazsınız.

    Para kazanmanın da bir adabı olur. Aynı üründe %80-90 farkı açıklayabilen varsa buyursun açıklasın. Gerisi fasa fiso. Biz de biliyoruz maliyetlerin yükseldiğini, biz de farkındayız dükkan, işletme kira, elektrik, gaz vs giderlerinin. Açgözlülük başka bir konu.

    Biz bedavacı, torpil bekleyen nesilsek, lise mezunu iken memur olmuş, 45 yaşında emekli olmuş nesil de hırsızdır mı diyelim ? Demiyoruz, hak tanınmış almış kullanıyorlar. Eyt ye karşıyım ancak hak verilirse ne yapalım eyt liler hırsız mı diyelim ? Bizim nesil üniversite olsun, lise olsun en çekişmeli döneme denk gelmiştir. 65 yaşında emekli olacak, o yaşa kadar akıllı davranmazsa eşek gibi çalışacak nesildir. Bizden sonrakilere zaten diyecek sözüm yok. Bitik.

    Üretmeden tüketmeyi sol partiler alıştırdı millete he. 22 senedir sol parti var da millet ona alıştı. Bu bankalar beli doğrulttuğundan beri kredi kredi kredi vere vere bitmediler. Bunun da hangi dönemde olduğunu bilmek için oturup tarih okumaya gerek yok. Boşversenize allah aşkına. Asya ülkelerine bakın bakalım adamlar 22 sene de neler yapmış. Solunu ayrı sağını ayrı şimdi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Amerikaya, Avrupa'ya bakın bakalım 50$ - € fiyata ne marka kazaklar satılıyor bir de ülkemize bakın. Adam ihracat yapsa 20$ a satamayacağı, markası Türkiye dışına çıkamamış kazağı burada 50$ fiyat biçiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rorschach_ kullanıcısına yanıt

    Evet oda var.Yurt dışında muadillerine göre kazık fiyata ürünler mevcut Türkiye'de bunun biraz rekabetlede alakası var.Pazar küçük.


    Bir diğer nedende alım gücünün aşırı düşmesi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.