Şimdi Ara

SSD mi HDD mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,


    Benim bilgisayar çok eskidi. Yeni bir sistem kurmakla, sadece, HDD'yi, SDD ile değiştirip hız kazanmak arasında kararsızım.

    SDD hakkında da bazı zıt fikirler okuyorum. Hemen herkes, eski bir sistemde bile, sadece SSD değiştirmekle, hızın çok fazla artacağını ( şu an benim pc, 2.5- 3 dakikada açılıyor. Ayrıca, klasör içeriklerine ulaşmakta da çok ağır) söylüyor. HDD'ye göre ömrünün çok uzun olduğunu da söylüyorlar. O da iyi.

    Ama, yüzde 80 doluluk oranına ulaşınca, kısmen yavaşlayacağını, belli bir okuma yazma sınırına ulaşınca da, artık işlevini kaybedeceği ve kullanılmaz olacağını söyleyenler de var.

    Bu kullanılmazlık ne demek ? Sistem mi çöküyor? Veya diyelim % 80 doluluk oranına ulaştı ve yavaşladı. Doluluk oranını düşürürsek, tekrar eski hızına kavuşur mu ?

    Veri kurtarması daha zormuş. Ne kadar zor ?


    Bir de şu : Hız açısından ( oyun oynamayı devre dışı bırakırsak ), ortanın iyisi bir bilgisayar için, SSD özellikleri ( okuma-yazma hızı vs) en azından ne olmalı ?

    Tecrübeli arkadaşlar, bilgi ve tavsiyelerini paylaşırlarsa sevinirim.








  • ssd almalısın, nvme desteği varsa nvme al yoksa sata ssd al samsung olursa iyi olur

  • Diyelim ki elindeki hdd 15 senelik. Yeni alacağın hdd bile ondan çok hızlı olur. Hız farkını çok rahat fark edersin. Bilgisayarın eskiyse, bilgisayarı yenilemeyi düşünmüyorsan yerinde olsam iyi bir markanın en ucuz ssd ürününü alırdım. Zaten ürün yorumlarda bile görebilirsin, anakartı eski olanlarda daha düşük okuma yazma değerleri çıkıyor.

  • Sayın denn.zent,


    "Yeni alacağın hdd bile" demişsin.. Hdd mi,SDD mi ? Yanlışlık olmasın ?

  • simeli S kullanıcısına yanıt
    Yeni alacağı hdd ile eski hdd arasındaki farkın bile büyük olduğunu ssd alırsa çok daha büyük bi farkı hissedebileceğini söylemiş haklı da

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ssd alırsan, bilgisayar açılışta, kapanışta, klasöre girdiğinde ve büyük boyutlu bir dosya açtığında çok çok hızlı tepki verecektir. yeni çıkan markalar yerine samsung evo serisi ssd almalısın. eski hdd de format atıp, yeni ssd ye windowsu kurmalısın. (kurarken bile farkı hissedeceksin)


    ssd ömrünü düşünme. dolduramazsın kolay kolay ömürlerini. 240 liraya da var, 600 700 liraya da. pahalı olanda tabii ki kontrolcü daha kalitelidir. samsung al kafan rahat olsun.

  • tabi ki ssd

  • Edge ile 5g arasındaki fark neyse, hdd ile ssd arasındaki fark odur

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hocam yıllardır ilk göz ağrım emektar samsung 840 evo 120 GB lık ssd yi kulalnıyorum, yavaşlama yada bozulma tarzı bir şey yaşamadım. Hatta çoğu zaman da zaten 120 gb olduğu için %80-%90 doluluk oranı ile kullandım.


    Kesinlikle ssd alın.


    Sisteminiz nasıl peki? Anakartı işlemcisi ekran kartı rami nedir?

  • Dramli bir ssd al hiç bir sorun yaşamazsın.

  • SSD alın, yurtiçindeki en uygun fiyatlı ssd işinizi görür. Özellikle bir marka almayın. İmkanınız varsa, küçük boyutlu ssd + hdd alın. rahat edersiniz

  • Cevaplarınıza teşekkürler.. Sistemim 10 yıl ve üstü eskilikte. Sadece, SSD değiştirmekle hızlanacağını da anladım. Belki biraz fedakarlık daha yapıp, sistemi komple yenilemeyi de düşünebilirim.

  • simeli S kullanıcısına yanıt

    10 yıl üstü bir sistemi, sadece SSD değiştirmekle kurtaramazsınız.


    32-40 nm gibi eski bir teknolojide işlemci, güncel API'leri ve güncel kodlamaları desteklemeyen grafik işlemci, DDR2 bellek, SATA-II, USB 2.0 vs vardır o sistemde.


    Bileşenlerde ne kadar eskiye gidilirse, o kadar çok darboğaz, düşük performans, yüksek elektrik tüketimi ve yüksek ısı üretimiyle karşılaşırsınız.


    Bilgisayarın temeli işlemcidir, SSD değil. Bilgisayarını hızlandırmak isteyen, önce işlemcilerine bakmak zorunda.


    Yakın tarihli işlemcilerin olduğu ikinci el bilgisayarlar var, fiyatları uygun.


    Sıfır almak şart değil, sıfıra para yetmiyor diyerek demode bir sisteme boşuna yatırım yapmayın.

  • SSD ile 20 yıllık bir sisteme bile can verebilirsiniz. Zaten ucuz ssdler, alın, kurulumu yapın farkı göreceksiniz.

  • SSD ile nasıl sisteme can vereceksiniz gözünüzü seveyim. Kullandığın anakartta aldığın ssd'nin desteklediği hızın çeyreğini bile görememe ihtimalin var. 2gb pentium 4 sisteme samsung evo ssd alsan kaç yazar. google chrome' da 2 sekme açsan bilgisayar beni kapat diye gözünün içine bakar. öncelik işlemci değişikliği anakartın desteklediği sokete uygun bir işlemci almalısın. daha sonra ram, daha sonra GPU, en son ssd tabi bu değişiklerden sonra ihtiyacın olursa.

  • Daha önce pentium 4 sisteme ssd taktınız mı?

  • Mutlaka SSD al ve DRAM' li olmasına fikkat et!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung marka SSD alın. Diğer saçma sapan markalara yönelmeyin. Samsung Kingston Corsair bu üçü harici SSD disk almayın. SSD'lerde %80 doluluk olduğunda yavaşlıyor ama bu öyle sanıldığı gibi büyük bir yavaşlama değil mesela 500 mb/s yazma hızı 490 mb/s hızına düşer bu şekilde bir yavaşlama. Depolama için kullanmayacaksanız kesinlikle SSD alın.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.