Şimdi Ara

Saat Gurusu Erk Koçak'tan Markaların Sınıflandırılması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
1
Favori
2.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Youtuber ve saat tutkunu Erk Koçak, 20 yıllık saat tecrübesi ışığında piyasada en çok satılan saat markalarını 6 kategoride değerlendirdi:


    SAAT ŞEYSİ markaları SIRALADI - YouTube


    Videonun Özeti:



    Saat Gurusu Erk Koçak'tan Markaların Sınıflandırılması







  • Biraz marka yazalım da belki perkendecilerimizin hayal güçlerine katkısı olur...


    Longines, Omega, Rolex, IWC, Panerai, Zenit.


    Witnnauer (çok iyiydi ama devam etmiyor)


    Certina, Delma, Doxa, Edox, Fortis, Glycine, Mido, Oris, Rado, Tudor, Tag Heuer (Genellikle ETA, Selita mekanizmaları kullanıp modelline göre bazen pahalı, bazen ucuz olabilen ikinci yörüngede diyebileceğim markalar. Eski mekanizma üretivcileri Mido ve Rado'nun her zaman devamlılıkları vardı)


    Aristo, Junkers, Junghans, Laco, Nomos, Sinn, Stowa, Ruhla (Alman)


    Prim (Çek)


    Vostok, Luch, Raketa / Sekonda (Eski Sovyet, hala deam edenler.)


    Ball, Bulova, Timex (ABD). Gruen (devam etmiyor).



    Lüks markaları araya karıştırmak istemedim, çünkü meraklısına özel üretimler. Ama yine de bence endüstri ve estetiğe katkısıyla Jaeger başta olmak üzere, sadece kitsch üretim yapmayıp göz önünde bulunsa iyi olacaklar:


    Audemars Piguet, Baume & Mercier, Bovet, Breitling, Cartier, Chopard, Glashütte, Hublot, Jaeger, Lange & Söhne, Patek Phillipe.





  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt

    Maalesef ülkemizde büyük bir kitle, özellikle gençler, moda markalarının saatlerini kaliteli sanıyor. Moda markalarının yerleşik imajına güvenip saatlerinin de kalite açısından giysileriyle aynı düzeyde olacağı yanılgısına düşüyor. Oysa kıyafet başka saat bambaşka şeyler. Bu moda markalarının hemen hiç biri saat üreticisi değil. Ezici bir çoğunluğunu Fossil grup yapıyor ve bu saatler Fossil'in kendi markası altında çıkardığı saatlerden daha kalitesiz. Pek çoğu aslında kullan at tarzı dandik şeyler. Moda markaları saatlere de kıyafetlere baktığı gibi bakıyor: Kullan-at.


    Oysa saat bir sarf malzemesi değildir. Hele mekanik saatler hiç değildir. Maalesef ülkemizde oturmuş bir saat kültürü yok. Gençlerin neredeyse tamamı bu yazdığın markaları tanımıyor hocam. Onlar ancak moda markalarını bilir. Mesela Armani klas bir marka diye saatlerinin de klas olduğunu sanır. Oysa bilmezler ki Armani Fossil gruba isim hakkını satmış, Fossil grup Armani markasını kullanıp ucuz saatleri ederinden pahalıya satmanın yolunu bulmuş, Armani-Fossil birlikte gül gibi geçinip gidiyorlar, gençleri kandırıyorlar.


    Gençler artık daha fazla kanmasın, kandırılmasın, gerçek saat markalarına yönelsinler diye böyle başlıklar açıyorum.


    Katkın için teşekkürler.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.