Şimdi Ara

FC5 1.5 VTEC E LPG SORUNSALI..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
38
Cevap
1
Favori
5.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Konuyu Civic tarafında da açtım ama bi cevap alamadım. Genel olarak sizlere de sormak istedim. Şuan aktif olarak 1.6 Etorq Egea kullanıyorum. Senede 70.000 km yaptığımdan dolayı (full uzun yol) Egeanın artık değişme zamanı yaklaştı. Rampalarda üzmemesi, yakıt konusunda da memnun etmesi açısından Lpgli ve turbolu araç arayışım var. Malumunuz Japon sorunsuzluğu ve Civic'e olan hayranlığımdan dolayı Civic almak istiyorum fakat baktığım ilanlarda 2020 ve üzeri modellerde lpgli ilan hiç yok. 1.5 182 BG versiyonlara lpgde bi sorun mu var neden takan yok kafama takıldı. Şimdi Honda da durum böyleyken 1.6 132 lik Corolla da düşünmeye başladım malum lpgye gayet uyumlu fakat o da atmosferik olduğundan dolayı Egeadan çok farkı olacağını düşünmüyorum.




  • Corolla, atmosferikler içinde en başarılılardan biri. Tabiki turbo Civic kadar rampalarda gitmez ama düzde ve şehir içinde gayet yeterli.


    Şuan yakıt fiyatlarından dolayı Civic bana da oldukça mantıklı geliyor açıkçası.

  • fabrika çıkışı civic'te 182 lik lpg yok. LPG 129 luk 1,5 turbo motorda var benzin+lpg karma tüketiyor

  • gmb G kullanıcısına yanıt

    Ben bi eski kasadan bahsediyorum. Candan takmış bi araca ama başka da göremedim ben

  • Egea kaç km de şu an şimdiye kadar bir problem yaşadınız mı?

    Insignia olabilir turbolarına lpg takılıyor diye hatırlıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O araca lpg olmaz

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kartalus kullanıcısına yanıt

    117000 Kmde. 33,000 binden beri bende. Çok şükür hiç bi konuda başımı ağrıtmadı. Rutin harici sanayi yüzü görmedi. Ptesi aküsü bitti işte en büyük masrafı o oldu şimdiye kadar. 3 yıllık akü sonuçta o da gayet normal. Atmosferik ve otomatik düşünen herkese terettütsüz tavsiye ederim. Yanlız kesinlikle baz donanım almayın tavsiye etmeyin. Donanımla neredeyse sınıf değiştiriyo araba.

  • autindustry A kullanıcısına yanıt

    Neden takılmasın hocam. Yeni kasa fabrikasyon çıkıyo ki yanlış da biliyor olabilirim ama aynı motorla çıkıyo. Lpg için yazılımsal olarak gücü kısıtlanmış bi araç sadece. Takılmamasına şöyle bişey sebep düşünüyorum. Muhtemelen akaryakıt fiyatlarından ötürü dizelle aynı yaktığından millet gerek görmüyo.

  • Eski kasada 1.5 182hp çok tutmadı. Buna lpg takmak pek mantık işi değil. Lpg kit parası 10-20bin, üstüne bir de arıza çıkarsa hem masrafı büyük olur hem de yaptıracak yer bulamazsınız.


    Ful donanım 1.6 lpg'li civic ya da corolla daha mantıklı lpg için. Egea'dan memnunsanız bunlardan da performanstan yana şikayetiniz olmaz.


    Alternatif olarak yeni kasa hyundai elantra ve kia cerato olabilir. 1.6 elantra performans ve tüketim olarak başarılı duruyor.

  • 1.5 motorlar direkt enjeksiyonlu LPDİ yani sıvı sistem LPG ister. Kitleri zaten pahalıydı Euro tavan yaptığına göre fiyatları uçmuştur. Zaten pahalı bir araç birde üstüne Sıvı Sistem LPG takıp satmaya çalışılırsa kim alır bu aracı?

  • cileli_sofor C kullanıcısına yanıt

    Sizce honda neden LPG'li versiyonunu 129 HP yaptı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Egea normal bi kullanıcı için gayet yeterli fakat senede 70.000 km bi de uzun yol kullanınca insan rampalarda daha bi atak olsun istiyo. Atmosferik olarak civic ve corolla zaten aklımda da korelilere pek yaklaşasım gelmiyo. Yakın zamanda Kia Bongoyla hafızalardan silinmeyecek anılarım oldu. Biraz da turbonun zevkini yaşamak istiyorum.


    Mantık işi değil derken bildiğiniz bişey varsa lütfen bizi de bilgilendirin

  • commandx C kullanıcısına yanıt

    O konuyla ilgili izlediğim videoda 182 likle herşeyi aynı fakat yazılımsal olarak lpgnin motora zarar vermemesi açısından (yüksek hava+gaz karışımı nedeniyle) gücü kıstıklarını ve daha küçük bi cvt şanzuman taktıklarını, ayrıca bir pistonun da sürekli olarak benzinle çalıştığını, araçta benzin olmazsa asla yürütemeyeceğimizi duymuştum.

  • Sizin ilacınız atmosferik lpg Li civic, donanım olarakta çok güzel 👍 turbo lpg ben önermem açıkçası

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Net olarak bilgisi olan yok mu ?

  • Honda uzun yolda baş ağrıtır ve yorar sizi. Tavsiye etmem. Egea dan daha çok yol sesi alır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cileli_sofor C kullanıcısına yanıt

    İlla lpg li alacaksanız ki bana kalırsa o kadar fazla km yapıyorsanız lpgli bişey alın... Ya yeni kasanın lpglisini alın ya da eski kasanın 1.6 lpglisini. 2018 1.6 lpg liyi 4 yıldır kullanıyorum. Yaptığım km nin çoğu uzun yol. Rampada gitmeme gibi bir problemi yok aracın. Rampada gidiyor ama aracın doluluğuna göre 3-4-5 bin devir çevirerek gidiyor. Gaza basmaya korkmadığınız sürece cvt şanzıman sizin yerinize hallediyor. Bildiğim lpg de sorunsuz yol sesi almayan araç yok ama civicin yol sesinin kafa şişirdiği doğrudur. Düzde ve yokuş aşağı motor sesi duymazsınız. Araç doluysa yokuş çıkarken devirden dolayı motor sesi duyarsınız. Hafta sonu ankara yaptım geldim acelem de vardı 180 190 ilk defa gittim araçta tektim araba yokuş çıkmam yokuşta hızlanmam demiyor ama pedalı paspasa yapıştırınca 7 bin deviri de çeviriyor. Lpg ucuz olduğundan yakıt derdiniz olmuyor basıyorsunuz. Alırsanız sol şeritte önünüze yakıt üretmeye çalışan turbo vosvosçular kırabilir dikkat edin.FC5 1.5 VTEC E LPG SORUNSALI.. 

    FC5 1.5 VTEC E LPG SORUNSALI..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dizel otomatik civic nasil olur??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adam94 kullanıcısına yanıt

    140 km hızda 2500 devir benim için yeterlidir teşekkürler FC5 1.5 VTEC E LPG SORUNSALI..  Benim asıl sıkıntım yokuş çıkarken girdiğim hızda çıkmak öyle gaza abanıp yakıtı köklemeden tırıs tırıs gitsin yeter.

    Hondada en beğendiğim şey de lpg yi ekranda takip edebiliyo olmak. Çoğu kişiye saçma gelebilir ama benim için harika bi özellik FC5 1.5 VTEC E LPG SORUNSALI.. 

    Birde uzun yolda ortalama ne yakıyosunuz ? Şehiriçi tüketim çok önemli olmasada önemli tabiFC5 1.5 VTEC E LPG SORUNSALI.. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cileli_sofor -- 30 Kasım 2022; 8:3:18 >
  • Dharma Initiative kullanıcısına yanıt

    Dizel Civic hem tutmadı hemde honda dizele sıcak bakmadığından benimde pek ilgimi çekmiyo. Dizel alacak olsam direk Focus alır geçerim. Mazot fiyatları inmeye devam ederse bu ihtimalde yüksek.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.