Şimdi Ara

[SORU] 260bin civarı bütçe var. 2.el araç almak için 1 Aralık beklenmeli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar. Başlıkta yazdığım gibi 260bin civarı maksimum bütçem var. Bir iki beğendiğim model var özellikle 2012 Seat Ibiza 1.4 85bg benzinli araçlara bakıyorum. En full paket Copa Plus aracı(yağmur sensörüne kadar tüm donanımları mevcut) 260 bine buldum. Araç 140 küsür bin km de bakımları yapılmış. Gidip test ettim hoşuma da gitti.


    Sizce 1 Aralıktaki güncelleme ile 2.ele, özellikle bu bütçeye yansıyan hatrı sayılır bir indirim olur mu? Yoksa beklemek sadece zaman mı kaybettirir cevaplarınızı çok merak ediyorum. Beklemeli miyim, yoksa hızlıca almam daha mı faydalı? yoksa alternatif olarak hangi modellere bakmalıyım tavsiyeye ihtiyacım var.


    Konu yanlış yere açıldı ise yöneticilerden düzeltmesini rica ederim. İyi forumlar.




  • Ben de aynı ikilemdeyim hocam. Biraz nakite ihtiyacım var model düşürmek zorundayım ama ne zaman yapsam ben de ikilemdeyim. Tecrübeli arkadaşlar yanıtlar umarım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam o fiyat bandını çok etkilemez. Piyasa çok durgun şu sıra. İkinci elde fiyatlar da ağır ağır düşüyor ama dişe dokunur bir indirim de yok çok tıkanık. Eğer ihtiyaç acil ise alabilirsiniz değilse parayı başka yerlerde değerlendirmeniz maddi açıdan daha yararlı olur sizin için zannımca.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Come With Me C kullanıcısına yanıt
    Hocam tabii ki araç biraz da yatırım meselesi. Ama önceliğim araç almak çünkü gerçekten ihtiyaç duyuyoruz oturduğumuz konumdan ötürü. Aralıkta da askere gidiyorum 1 ay yokum. Gitmeden almak daha iyi sanki diye düşünüyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Matrah güncellemesinin piyasaya çok fazla etkisi olmayacak çünkü güncelleme gelene kadar araçlar 2-3 defa zamlandı. Maksimum zamdan önceki haline geri dönecektir geçtiğimiz hafta 30-40.000TL arası zam geldi tüm markaların modellerine. O zamları geri çeker, 20-25 bin arası da matrah güncellemesinden dolayı düşer yani model bazlı düşeceği 65-70.000TL civarında olacaktır. Buda Clio, Megane, Egea, Corolla gibi yerli araçlarda olur. Zaten dönüp bu araçların 4-5 ay önceki liste fiyatlarına bakarsanız aynı hesaba geleceğini de görürsünüz. Sizin alacağınız segmentte aşırı bir etkilenme olmaz. Aşırı aciliyetiniz yoksa beklemede kalın 10 gün gibi bir zaman dilimi var önümüzde. Güncelleme geleceği için de herkes sizin gibi düşünüp bu zaman aralığında aracın taliplisi olmayacaktır sanıyorum her şekilde yine istediğiniz aracı alma şansınız olur.





  • 2.el daha da artabilir .Sıfır araç çoğu bayide yok bi de indirim olursa düşünemiyorum . Türkiyede ucuzlayan bişey görmedim ben olsam alırdım

  • yorumlar için çok teşekkürler ama hala arada kaldım 

  • 2. elde indirim olabilmesi için sıfırında baya fiyat düşmesi lazım. Şuan ibiza style paket 480 bin TL gözüküyor, eğerki bu aracın fiyatı 400 bin TL'lere düşerse ikinci elde de mecbur düşüş olur. Şahsi fikrim ben olsam beklerdim. Dolar artar fiyatlar artar matrahın etkisi az olur orasını bilemem. Kısacası iki tarafı ............. değnek işte :))

    Yatırım tavsiyesi değildir , sorumluluk size aittir.

  • Deníz kullanıcısına yanıt

    çok teşekkürler hocam, bu yorum da mantıklı, diğer arkadaşlarınki de. Gerçekten iki ucu  

  • Aybarszn kullanıcısına yanıt

    600.000 lik araba 500.000 olacak.

  • O model yıllarını çok etkilemez. Zira bu matrah muhabbeti bir kaç tane arabayı alt vergi dilimine sokacak. Gidip 430 bin liralık Egea'yı 350 bine indirmeyecek. Yanlış hesaplamadıysam o etkilense bile en fazla 390 bin lira falan olur. Bunun da 10 yaşındaki arabaya yansıması pek olmaz gibi.

    Bence hazır temiz güzel araba bulmuşken alın derim.

  • goodorevil kullanıcısına yanıt

    çok teşekkürler hocam, nedense bende kendimi bu seçeneğe doğru kayarken buluyorum. Bir de askerlik araya girmeden almak istiyorum.

  • İndirime değil araç olup olmadığına bakın. Şuan indirim beklenen hiçbir aracın sıfırı yok. Ocak zammıyla eski haline döner tüm fiyatlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaomss kullanıcısına yanıt

    Bir de işin şu boyutu var, bu matrah düzenlemesi geçici bir çözüm. Bir kaç zamma kalmaz tekrar tüm arabalar üst dilime doğru yolculuk eder. Bu matrah saçmalığını çıkarmakla ortalığı saçma sapan bir hale soktular.

    Sizin bugün alacağınız araba Aralık ayı için 20-30 bin lira zarar ettirse bile, arabalık yapabilecek her şeyin fiyatı bu denli uçmuşken Ocak ayında aynı arabayı 260 bine de alamazsınız.

  • yeni yıla girmeden alınız yoksa o paraya alabileceğiniz aracı alamazsınız demedi deme

  • fiat bravo bakın. segmenti yüksek motor iyi ve daha güclü. donanım gırla.

  • ugacomtr U kullanıcısına yanıt
    Bütçemde temiz kmsi düşük bulamıyorum hocam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enflasyon çok fazla 1 Aralık beklenir ama asgari ücret zammı sonrası yine herşeye zam gelecektir , çünkü o maaşları ödeyecek patronlar ürettikleri mala zam yapacak vs


    Nebatinin işi çok etkilemez enflasyon varken ben artık saldım en ucuz araçtan %45 ÖTV vergi alıyor adamlar birde %18 KDV sonrada düzenleme yapacam diyor


    Millet hakediyor bu hayatı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam 10 yaşında araba bakılınca 200 000 bandı normal geliyor. max bineceğiniz yıl zaten 5 yıl. biriktirip yükseltmek lazım. 300 000 tl civarına max 100 000 de süper araba alınır o paraya. hem de c sınıfı atik güzel donanımlı vs.

  • ugacomtr U kullanıcısına yanıt
    Hocam hesabı kitabı yaptım, 260binden bir kuruş çıkamıyorum maalesef. 300bine çıksam gerçekten iyi araçlar var

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.