Şimdi Ara

Asus ROG Zephyrus BF4 takılması sorunsalı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.


    Bir kaç gün önce Amerikadan gelme bir Asus Zephyrus GA503 aldım. Ryzen 9 5900HS, 16gb Ram. 1tb ssd ve RTX 3070'li bir sistem. Başka bir kaç ufak tefek sorun daha var ama, en çok canımı sıkan bu aletin Battlefield 4 oynarken bir önceki bilgisayarım olan HP Victus'a göre takılıp durması. Victus Ryzen 5 5600H, 16gb ve RTX 3050-4gb idi. Her iki cihaz da Battlefield 4'ü Ultra ayarlarda oynatıyor haliyle. Oyun 6 yıllık nerdeyse. Fakat Victusta yağ gibi akan oyun Zephrus'ta takılıyor. ÖZellikle bol patlamalı çatlamalı aksiyonlu bölümlerde. işin ilginç yanı şu; oyunun kendi FPS sayacı sürekli 110-150 fps arası gösteriyor. Asus Montinör'ün kendi FPS sayacı 59-60 FPS'te sabit. Fakat oyun takılıyor. Ara ara oynanmayacak hale geliyor. FPS sorunu olmadığını düşünüyorum. Başka neye bakmalı, nelerden şüphelenmeli ve kontrol etmeliyim?


    Asus ROG Armory Crate yazılımından oyuna girmeden önce profili Turbo'ya getiriyorum. Cihaz fena halde ısınıyor. Zephyruslarda bu ısınmanın magnezyum kasadan dolayı normal olduğu, kasanın da soğutma sisteminin bir parçası olmasından dolayı ısıdan endişe etmememiz gerektiği söyleniyor. Hadi o neyse de, bu kadar ısınmaya ve öncekinegöre bariz bir şekilde donanımsal üstünlüğe rağmen: BU ALET NEDEN TAKILIYOR!?!!


    Başka oyunlarda da bu şekilde takılmalar oluyor mu diye denedim. Witcher 3 Ultra ayarlarda ve COD warzone 2'de önerilen ayarlarda da sanki biraz takılma oluyor gibi. Ama FPS göstergesine göre sorun yok. Ya benim FPS göstergeleri bozuldu, ya da ben de bir sorun var.


    En azından sorunu nasıl tesbit edebilirim bir fikri olan var mı?


    Bilgisayarı iade etmek çok zor. O konuda yapacak bişeyim yok.


    Yardımcı olanlara teşekkürler.




  • Ekran 2k ise durum normal olabilir. 3070 muhtemelen max-q koymuşlardır ki 2k için zayıf kalabilir. Ram dual mi 1x16 mı?

  • sreylare kullanıcısına yanıt

    hocam 1080p'de de aynı durum. ram 1x16 sanırım. Zaten tek slot var galiba makinada.

  • nighty kullanıcısına yanıt

    Masaüstü ve oyun çözünürlüğü; her ikisi de 1080'e alınıp denediniz değil mi? 2. olarak bu takılıyor haliyle harici bir (2k varsa daha iyi olur) monitöre bağlasanız durum nasıl oluyor acaba fps artar mı?


    Cihazda muhtemelen 8gb anakarta yerleşik 8 de tek slot değiştirilebilir toplam 16gb Ram var. Dual olup olmadığını Cpu-Z ile kontrol ediniz.

  • Baska oyunlarda olmuyorsa, sikinti SW kaynakli, malum oyun eski zaten, bu arada guzel laptop almissin, hayirli olsun, keske 2022 modelini alsaydin, mux switch kamera falan var yeni modelinde, bende 2022 modelini siprais vermissin 3080li olani, iptal ettim, cok beklemek gerekiyordu, bu 1-2 ay icinde tekrar alabilirim,bazi tweakler yapabilirsin bu laptop icin, oyunlarda turboya gerek yok, turbo preset sikintisindan bahsediyordu bir cok kisi bu laptop icin, takilmalar ondan oluyor olabilir, manual modda kendin ayarla daha iyi, asagiya bi video birakarim, hem thermal, hem diger tweakler icin, oldukca rahatlatir seni...



  • armegon33 A kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam. Malesef bunu almak zorunda kalmıştım. Önceki bilgisayarımı takasta kullandım. Yalnızca bu vardı alabileceğim. Başka şansım yoktu. Kamera çok şart değil benim içn. Mux swtich de 4-5 fps artıış dışında bir işe yaramıyormuş sanırım. 5-10 fps çok da umurumda değil. monitörm zaten 60 fps destekliyor maks. bilgisayar 500 fps çizse ne olur. ben ultra grafiklerde 60 fps alsam bana yeter. ama takılmasın işte.


    acayip acayip sorunlar var. mesela chrome da video izlerken mouse'u hareket ettirdimmi video beyaz beyaz şimşekler çakmaya başlıyor. çok fazla değil ama rahatsız edici.


    mesela klavye ara ara gidip gelip duruyor. klavye aydınlatması daha da doğrusu.


    videoya bir bakayım.


    son çare olarak kendi içindeki windows'tan değil de sıfırdan kendi indirdiğim windows ile format atıp yeniden kurmayı deneyeceğim. Microsoft türkiyeyi arayıp teyit aldım, kendi indirdiğim ISO ile windows kurabilirmişim, lisans destekliyormuş.

  • nighty kullanıcısına yanıt

    Hocam ingiltereden aldım 3080 ve 6800hs li 2022 modelini. bildiğim kadarıyla 2xram slotu var 1 tanesi anakarta lehimli. Arkadaş aralığın sonunda getirecek pcyi o yüzden doğrulayamıyorum ama böyle biliyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeito -- 29 Kasım 2022; 12:35:27 >
  • Sıfırdan windows kurunca düzeldi gibi sorun. Teşekkürler arkadaşlar.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.