Şimdi Ara

Antifriz Ekleme.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar aracı aldığımdan beridir değişmedi antifriz. En son bakımda ölçümde normal denildi ama min değerine yaklaşmış görünüyor. Şu an servisime çok uzak bir yerdeyim. Havalar çok soğumadan ekleme yapmak istiyorum. Komple boşaltamam herhalde. Aracım 2013 peugeot ehdi. Ekleme yapmamda sorun olur mu? Bir de hangi renk / marka almalıyım?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • Antifriz ölçümü; toplam sıvı içindeki antifriz yoğunluğunun olculmesidir. Bu ölçüm antifrizin kimyasal yapısı hakkında fikir vermez, dolayısıyla ölçümde normal çıkması antifrizden beklenen faydayı göreceğini garanti etmez. Bu sebeple aracın bakım periyodunda belirlenen yıl ya da km dolmussa en doğrusu komple değiştirmektir.
    İlave yapmak isterseniz sabah motor soğukken Max çizgisine kadar eklemek yeterlidir.
    İçindeki antifrizin rengi ile aynı renk bilindik bir marka kullanmak uygun olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uygun zamanda komple değişim gerekli...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Geçiçi olarak saf su da eklenebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ustaya git motor giriş tarafından hortum soksun petekten hava basıncı versin komple boşaltsn sonra yüzde elli antrfriz koysun yüzde elli safsu eksildikce safsu ilav et kitapçık bak kaç lt hacmi var sistemin eğer usta antifriz hepsinikoydurmak isterse sakin yapma motor indirrisin sonra

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • medvet M kullanıcısına yanıt

    Kaynama noktası ne durumda olur acaba ? Geçen gün ölçtürdüm -50 üzerinde dediler. 1.5 yıl 30bin km oldu değiştireli. Antifriz türü etilen glikol inorganik mavi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motograter -- 21 Kasım 2022; 10:10:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • crashserkan kullanıcısına yanıt
    sıfır aracımda hiç değiştirmedim, 7 sene oldu. eksilme falan yok. hiçbiyere güvenmediğim için işçilik falan, değiştirmedim. dediğiniz kadar basit mi? var mı öneri

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçen hafta astra j 1.4t'yi bakıma sokarken antifiriz değişimi yaptık renk çok fazla açılmıştı neredeyse antifiriz kalmamış araç 125binde, bana göre 2-3 yılda bir komple yenilemek gerekli sistem temizliği ve sağlığı için

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mosasaurus kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle. Hele ki araç fiyatları uçmuşken antifriz gibi ufak ama önemli detayları atlamamak lazım. Keşke ustama yakın olsa idim. Güvenemiyorum sanayideki tanımadığım kişilere.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yakınında servis yoksa yedek su deposundan şırınga ile çekin yenisini boşaltın sonra klimayı en sıcak ve içi sirkülasyon olacak şekilde 30 dk -1 saat kadar dolaşın sonra araç soğuduktan sonra yine şırınga ile yedek su deposundan antifriz çekip boşaltın. Bu şekilde komple yenisini koyuncaya kadar araçta hali hazırdan antifriz varsa yeterli gelir.


    Castrol gibi firmaların sitelerinde hangi antifrizi koyacağınız bulursunuz aracınıza göre turuncu ise turuncu, yeşil ise yeşil renk olarak koyarsınız.

  • xweser X kullanıcısına yanıt

    yorumların çoğu bi halt bilmeden sallamış.


    1. antifriz ölçülüp yeterli dendiyse yeterlidir bome yoğunluğa göre ölçüm yapar
    2. ekleme yapılacaksa uygun ürün alınır . üzerinde nasıl sulandırılacağı yazar. ona göre sulandırılır. en kötü %50 su konularak sulandırılır . motor suyu tamamlaması bu suyla yapılır . böylece araçta sürekli -35 yada -50 ye dayanan antifriz olur .


    bu kadar basit bişeyi abartıp sanayilerde sürünmeye komple sistem suyunu boşaltmak gibi salakça bişey yapmaya gerek yok .

  • trak76 T kullanıcısına yanıt

    Sizin de bir halt bildiğiniz yok, bome ölçümü sadece donma noktası hakkında bilgi verir. Antifrizin pas önleme özelliği de var, ki en önemli özeliğidir, bome bunu ölçemez.

  • Komple değiştirmeniz lazım, antifrizin ömrü 3-4 yıldır. Bundan sonrası donmayı engellese de pas oluşumu özelliğini yitirdiği için sisteminizi pasa boğup güzel masraflar çıkarır. Eğer eliniz bu işlere yatkınsa aracınızla turlayıp çalışma sıcaklığına geldiğinde, termostat açıkken kapağı çok çok yavaşça elinizi yakmadan gazını ala ala açıp geri dönüş hortumunu sökün, saf ya da bulamazsanız içme suyunu doldurup geri dönüş hortumundan eski suyu tahliye edin. Geri dönüş hortumundan berrak su gelmeye başlayınca antifrizinizi ekleyin. Motul castrol vb. sitelerin yağ seçici kısmından kaç litre soğutma sıvısı aldığını öğrenenin, 6 litreyse 3 antifriz ekleyin sonra tahliye hortumunu kapatıp kapağı kapatıp sürmeye devam edebilirsiniz. Ertesi gün ne olur ne olmaz kontrol edin eksiltme var mı diye, varsa tamamlayın.


    Total glacelf auto supra alabilirsiniz, f/p kaliteli bir antifrizdir.


    Yapılış videosu:

    TAMİRHANEyoutube
    Adres: Kepez mahallesi, Hurdacılar caddesi , No 34 Kepez, Antalya TAMİRHANE https://www.instagram.com/tamirhane.vag/ 2. Kanalım olan TAMİRHANE VW Bu link'ten ulaşabilirsiniz https://www.youtube.com/channel/UCFmXgODZuOrc1KDSEYvWzeQ bu kanalda sadece vw audi seat skoda marka araçlarla alakalı bilgilere ulaşabilirsiniz
    https://www.youtube.com/watch?v=NnZZvQ99kBg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 4 Aralık 2022; 14:13:56 >
  • trak76 T kullanıcısına yanıt
    şu üsluba bak max 18 yaşında olduğunuzu düşünüyorum. arkadaş üstte bilgilendirici bir şey paylaşmış şu cevaba bakınız. en iyisini sen biliyorsun kral bildiğinle kal.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam içindeki sudan numune alın şırıngayla buzluğa atın. Baktınız bir gün sonra donmuyor devam edin. Baktınız sıkıntı var çektiğiniz suya oranla içine antifriz katın ve donma noktasına bakın. Donmuyorsa o oranda motora koyun. İnternette kaç lt soğutma sıvısı aldığı yazar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nc39 kullanıcısına yanıt

    7 sene olmuş hocam değiştir derim bu sefer bi yerden patlak verir ondan karari siz verin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.