Şimdi Ara

Modern kölelik: Bedava staj

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar forumdaki başlıkların aşırı sıkıcı ve sığ olması gerçekten canımı sıktı ipleri elime almaya karar verdim ve şöyle bir ikilemde kalsanız ne yapardınız bunu tartışalım istedim ikilem şu üniversite son sınıfsınız ve staj yapmanız artık işlere atılmanız gerekiyor sizde heyecanlı bir şekilde staj yapacağınız şirketle görüşmeye gidiyorsunuz fakat size çalışacağınız süre zarfında para vermeyeceklerini söylüyorlar.Neyse sizde gelecekte gerçekten iyi bir yerde çalışmak için bu adımın gerekli olduğunu düşünüp kabul ediyorsunuz.Gel zaman git zaman bakıyorsunuz ki onların kölesi olmuşsunuz bütün amelelik işlerini size yaptırıyorlar fakat tek kuruş da para kazanmıyorsunuz nasıl ama ? modern köleliğin vücut bulmuş,yaşam formuna dönüşmüş hali.Ben bunun kesinlikle doğru olmadığını zaten böyle sizi modern köle gibi gütmeye çalışan bir şirketin size bir şeye katamaycağını düşünüyorum bu ikilem hakkında düşünceleriniz nelerdir ?(bu fırsattan başka bir staj fırsatı da yok)




  • Valla hocam soru daha güzel olabilirdi ama işe girmeyip kendini geliştirmek ile işe girip kendini geliştirmek arasında seçim yapmak lazım. Okula da benzetebiliriz dediğiniz şeyi aslında maddi bir kazancımız yok ama öğrenmek için çalışıyoruz bir bakıma. Mantıklı bir teklif olabilir okul gibi düşünürsek ve iyi bir şirket olduğunu da varsayarsak. Tek başına gelişmek de olabilir onun da kendi avantajları var ama soruyu pek beğenmedim çok yorum yapılmaz gibi geldi bana.
  • Okulda kimsenin kölesi değilsin kimse sana kalkıp da amelelik olarak gördüğü işleri zorla yaptıramaz.Ben okul hayatını bir deneyim olarak görüyorum kesinlikle tadılmalı gerek insan ilişikileri gerek sosyal beceriler olsun zaten eğitim olmasa bile insana kattığı bir çok şey var.Burada soruya takılmışsın ama soru soruyu açar bu soru aslında iğrenç şartlar altında da olsa staj yapmak gerçekten gerekli mi sorusunu ve hatta şu soruyu da beraberinde getirir sana zaten böyle şartlar sunan bir oluşumun gerçekten hayatına olumlu ne gibi bir katkısı olabilir ?

  • arapismaill kullanıcısına yanıt
    Amelelik olarak gördüğüm işlere bazı ödevler girebilir bence notlu olmasa yapmam. Onun dışında esas soruya gelirsek staj yapmak için insani şartlardan çıkmak gelişimimize zarar verebilir bence çünkü yaptırdıkları işlerin kalitesi de yüksek olmayacaktır, yapmamayı tercih edip kaliteli bir şekilde kendimizi geliştirmek daha mantıklı ama bunu nasıl yapacağımız da ayrı bir soru.
  • türkiyede ya devlet ya kendi işin. ötesi yok . üniversite seçerken ona göre seçin. abi tavsiyesi.

  • Haklı bir serzeniş

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.