Şimdi Ara

w212 e180 yoldaki bozuklukları hissetme ve konforsuzluk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, 2014 model e180 elite paket sahibiyim. Aracı alalı yaklaşık 4 ay oluyor ve aracı alma sebebim tamamen konfor içindi fakat yoldaki tüm sarsıntıları hissettiriyor ve araba yaylarından kaynaklı sanırım çok fazla alçalıp yükseliyor ve bu da araç içinde beşik gibi sallanmaya sebep oluyor. Özellikle hızım 150 civarı iken arka tarafta bu sallanma daha fazla hissediliyor. Ek olarak rüzgar ve yol sesi de alıyor. Açıkçası konfor anlamında bana hitap eden bir araç olamadı. Tamamen yağ gibi akmasını da beklemiyorum ama yoldaki bozukluklardan kaynaklı bu kadar sallanmak açıkçası canımı sıktı.


    araç kasislerde çok iyi, virajlarda çok iyi, yol tutuşu çok iyi, yakıt ortalamam 8,5 benim için çok iyi ama kabin içinde bu denli sallanma konusuna anlam veremedim. Normali bu mu, emin de olamadığım için sizin de fikrinizi almak istedim. Kullanan, tecrübesi olan var mı?








  • bu arada araçta herhangi bir kusur yok, hem benden önce kullanan kişiyi biliyorum hem de aracı almadan önce gösterdiğim expertizde sorun çıkmadı, ustaya ve servise gösterdim herhangi bir sorun çıkmadı. ben yaylarının sert olmamasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum açıkcası.
  • Uzun süren yaylanma patlak amortisörlerden olur diye biliyorum. Her ne kadar Mercedes'in yaylanmasına dair övgüler olsa da, amortisörün görevi darbeyi sönümleyip eski haline çabucak dönmektir

  • Gökhan G. kullanıcısına yanıt

    yaylanma tabiri daha iyi oldu, sallanma yukari asagi dogru cunku. Arac bakima yeni girdi , patlak amortisor oldugunu dusunmuyorum herhangi bir ses gelmiyor ama bu yorumu dikkate alacagim, teşekkür ediyorum

  • Araç 8 yaşında. Belki de amortisörler patlamıştır. Dört köşesinden de aracı bastırıp bırakın. Tek seferde inip kalkması lazım. Eğer sallanma devam ediyorsa amortisörleri değiştirip deneyin. Rüzgar ve yol sesi için de yalıtım yaptırabilirsiniz. Bayağı fark ediyor.

  • Bunu denedim olmuyor ama 150 civari hizlarda yazdiginiz sekilde bir ziplama hareketi oluyor. Belki de bu normaldir bilmiyorum bir onceki aracim 3 serisiydi sertti evet ama sallanma yasamiyordum. Kafaya taktim acikcasi. Ustteki arkadas da mercedes yaylanmasi ile unlu demis. Yine de patlak amortisor ihtimaline karsilik servise gosterecegim.

  • Ses her yerden mi geliyor yoksa sunroof gibi belirli bir noktadan mı? Farklı araçla ve aynı hızlarda aracın tepkilerini denediniz mi?
  • Merhaba;


    Yaylanma sorunu Elite paket tüm W212'lerde mevcut maalesef. Bunun çözümü AMG paket almak veyahut AMG Pakette kullanılan yayları kullanmak. Bir de aracın lastik ölçüsü nedir? Bazı kemikleşmiş Mercedes-Benz sürücüleri W211'den W212'ye geçişte araç sert geldiği için lastik yanak profilini yükseltti belki de bundan kaynaklı bir problem olabilir.

  • 2014 E220 AMG paket sahibiyim. Diğer paketlere göre daha sert süspansiyonlara sahip olduğu için çukurları vs. biraz hissettiriyor fakat tarif ettiğiniz gibi bi sallanma/yaylanma hissetmedim hiç. Önceki aracım da 2009 model C200 AMG paketti. Ona kıyasla süspansiyonlar biraz daha yumuşak ama aşırı bir fark hissetmedim. Belki segment değiştirince size öyle gelmiştir.

  • bmw'den geçtiniz için muhtemelen sıkılığa alıştınız ve bundaki yaylanma sizi rahatsız hissettiriyor. Özellikle elite paket biraz daha gevşektir. Amg suspansiyon takmanızı da ben önermem sakın öyle bir hataya düşmeyin yoksa sürekli bam güm gezersiniz iyice konfor gider.



    araçta sorunda olabilir iyice baktırın ve çevrenizde başka araç varsa onu da test edin. Tüm bunların yanında lastik özellikleri ve lastik basıncıda önemli bir etken bunlara da dikkat edin. Özellikle run flat lastikler konforu önemli şekilde düşürüyor.

  • Araçla ilgili hiçbir fikrim yoktu. Şimdi birkaç ilan inceledim de muhteşem görünüyor. Tek eksiği vites kolu😀.

    Şu arabada da rüzgar sesi olmasın artık ya da sende bir problem var. Bahsettiğiniz salınımda darbeyi emmek için muhtemelen uçan halı hissiyatı vermek amacı ile kasten yapılmıştır. Bizim yollar da malumunuz zaten.

    Muhtemelen çok büyük abartılmış beklenti ile aldınız ama olmayınca hayal kırıklığına uğradınız.

    Bir hafta linea-symbol kullanın sonra tekrar buna geçin salınım ve rüzgar sesi kendiliğinden geçer😀.
  • Nancy Ajram kullanıcısına yanıt

    Araç korkutacak şekilde yaylanıyorsa amortisörler patlaktır. Böyle yaylanmaması gerekir.


    benim araç mercedes değil ama uzun yolda giderken araç dalgalı asfalta girdi mi sallanmaya başlıyordu. Amortisörler değiştirdik düzeldi.

  • Amortisör patlaklığı neden olabilir.
  • Önceki aracınız ne idi? Ayrıca amortisör yorumlarına ek olarak helezonları da kontrol ettirin. Gereksiz şekilde yumuşak ise sürüş güvenliğini tehlikeye sokabilir.
  • parça arızası kaynaklı sorunda olabilir ama Mercedes modelleri özelinde bilmeniz gereken bir durum var;

    Mercedes modelleri temelde "Avantgarde" ve "Elegance" olmak üzere ikiye ayrılır.

    - Avantgarde bazlı paketler (AMG vs.) daha çok sürüş zevki odaklıdır ancak konfor olarak sert araçlardır.

    - Elegance bazlı paketler (fascination vs.) daha çok konfor odaklı yumuşak yapıda araçlardır.


    içerde vites önünde yazan bir şey varmı?

    w212 e180 yoldaki bozuklukları hissetme ve konforsuzluk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 19 Kasım 2022; 15:4:0 >




  • Lastik markasi ne kac yillik

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.