Şimdi Ara

Toz akarinin çözümü var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
2
Favori
372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 2 hafta once doktor toz akarina alerjim olduğunu söyledi. Aynı zamanda astimin en önemli sebebi dedi,dün akciğer filmi çekildi akcigerde dallamalar mevcut. Bu toz akarinin bir çözümü var mı? Ciddi sorunlara yol açar mi ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Çozum iğne tedavisi. Oglumun da 4 yasindan beri alerjisi mevcut. Senelerce doktor doktor dolaştık, kutu kutu ilac kullandik care olmadi. Hatta neye alerjisi oldugu bile bulunmuyor, testlerde alerjisi cikmiyordu. En sonunda tavsiye uzerine bu konuda uzman bir doktora gittik ve ev tozuna alerjisi oldugu ortaya cikti, hemen igne tedavisine baslandi Oglum su anda 16 yasinda ve maşallah mükemmel durumda. Ne öksürük ne burun akintisi. Ayda bir iğneye gidiyoruz ve son 7 iğnesi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deerma nın bunlar için süpürgesi var almayı düşünebilirsin

  • Hoover ultra yatak süpürgesi al. Yatak yastık yorganını 2 haftada 1 süpür.

  • Sanırım yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neem diye bir bitki var. Bunun sıvısı bunları uyuşturur ve derideki iğne gibi batmayı engeller. Ama buna para yetirebilir misin bilmem. Nemi çok severler. Kuru ortamda yaşayamazlar belki o yüzden akciğerleri hedef alıyorlar. Evinde soba yakarsan yaşaması mümkün değil.

    Halı yastık yorganı değiştir 10 yıldan yaşlı ise..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buharlı anti-alerji modu olan kurutmalı çamaşır makinesi alıp yastık kılıfı çarşaf ve nevresimleri sık sık bu şekilde yıkayıp kurutarak ve anti-alerji özellikli yastık yorgan alarak çözdüm bu sorunu ben. Türkiye'de var mı bilmiyorum İngiltere'de yaşıyorum ama vardır muhakkak.


    Evi de sık sık hepa filtreli bir süpürgeyle süpürmek gerek hele de halı mevcutsa evde.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wakari_mayo -- 19 Kasım 2022; 0:53:38 >
  • Bende de 1 yıldan fazladır akar alerjisi var askerdeyken çıktı o gün bugündür ara ara çok rahatsız ediyordu, defalarca doktora gittim her türlü ilacı kullandım fayda etmedi bir ara iğne tedavisi oldum o zamanlar iyi gibiydi şimdi ise özellikle son 1 aydır giderek artmaya başladı ve geçtiğimiz ay tekrar test yaptırdım aynı sonuç çıkınca iğne tedavisi olmam gerektiği söylendi. 6 ay boyunca ayda bir kez iğne oluyorum henüz ikinci ayındayım ve şu an çok rahatsızım. Son 1 haftadır geceleri uyuyamıyorum. Özel spreyleri kullandım fayda etmedi, hava temizleme cihazı aldım 5 gün oldu henüz farkını görebilmiş değilim. Kendime ait odam olmadığı için yatak kılıfı alamadım ayrıca halıyı da kaldırmam mümkün değil çünkü evimiz kışın çok soğuk oluyor. Bunun için evde neler yapılması gerek? Daha önce bu durumları yaşamış ve geçirmiş kişilerin cevap vermesini bekliyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • benim başucumda ve odanın içinde çok sayıda koli vardı onları kaldırınca düzeldim sanki.
    onun dışında odayı düzenli süpürmek lazım.
    battaniyenizi toplamayın diyorlar mesela, yatağınız hava alsın ki akarlar çoğalamasın.
    odayı düzenli havalandırmak çok önemli.
    dolap üstünde ve herhangi bir yerde toz varsa onları silin.

    ben hasta olduktan sonra çok öksürmüştüm hastalık geçmesine rağmen.
    üsttekileri yapınca düzeldim ama üsttekileri yaptığım için mi oldu bilmiyorum.


    internette yatak süpürgeleri var onlar işe yarıyor demişler ekşi sözlükte. denenebilir.

    Ekşideki mesaj:


    alerjiniz, astım gibi ciddi nefes darlığı problemlerine de yol açsa, tekrarlayan sinüzit ataklarına da yol açsa, alerjik rhinit gibi daha hafif burun tıkanıklarına da yol açsa şunu bilmelisiniz ki hayat boyu zor bir mücadele sizi bekliyor, çünkü ciddi anlamda hayat kalitesini düşüren bir şey bu. tabi bunu önlemek için yapabileceğiniz bazı değişiklikler var, bu hastalıkla mücadele ediyorsanız muhakkak duymuşsunuzdur. ben bir kez daha tek bir entry altında hepsini özetlemek istedim. uzun uzun sıralanınca insanın gözü korkuyor ama aslında tüm bu önlemler özünde minimum eşya, sıfır kumaş ve hijyene vurgu yapıyor. tabi tüm maddeleri bir anda uygulamaya kalkmak hem yorucu, hem maddi açıdan sizi zorlayan bir şey olsa da hepsini bir anda yapmayı değil, yavaş yavaş değiştirmeyi deneyebilirsiniz. yeni eşya alırken da bu kriterlere dikkat edersiniz bir süre sonra tam anlamıyla uyumu yakalarsınız. böylece hayat kalitenizde ciddi bir artış söz konusu olur.
    *öncelikle muhakkak yatak odanızdaki halıları kaldırın.
    *bütün yatak, yorgan ve yastık kılıflarını alerjenleri geçirmeyen, %100 koton dokuma kumaşlardan seçin. fermuarlarını sıkıca kapatın.
    *bütün battaniyelerden uzak durun.
    *döşemelik kumaşları ve kalabalık yaratan eşyaları yatak odanızdan uzaklaştırın.
    *kaldıramadığınız tekstil ürünlerinde (koltuk, kumaş döşemeli sandalye, halı, perde vs.) anti alerjen spreyler kullanın.
    *tüm nevresimleri, çarşafları her hafta 60 derecenin üzerinde sıcak suyla yıkayın. mümkünse 90 derece olsun. soğuk suyla yıkandığında ev tozu denilen akarlar ölmüyor maalesef. kullanım talimatı bu dereceye uygun olmayan kumaşlar için anti alerjik deterjanlar kullanmak da bir çözüm olabilir.
    *yatak odanızdan tüm toz toplayabilecek eşyaları uzaklaştırın. kitaplar, dekoratif eşyalar, duvardaki çerçeveler...
    *açık raflar kullanmaktansa kapalı dolapları tercih edin.
    *ağır perdeler kullanmayın, daha hafif, tozu hapsetmeyecek ve sık sık yıkanabilir olanları tercih edin. veya her hafta temizleyebileceğiniz site perdeler tercih edebilirsiniz. perdeleri anti alerjen deterjanlarla yıkayın.
    *h.e.p.a denilen hava temizleme cihazlarını tercih edebilirsiniz, bunlar havayoluyla gelen alerjen partikülleri yok etmenize yardımcı olabilir.
    *bulunduğunuz ortamı süpürürken yine h.e.p.a filtresi bulunan elektrikli turbo başlıklı ve toz kaçırmayan süpürgeler kullanın.
    *daha da önemlisi 1000 tlye antiallerjik mite süpürgesi alın, rahat edin arkadaşlar. 1000 tlye alabileceğiniz en değerli elektrikli aletlerden birisi.
    *temizlik yaparken toz geçirmeyen maskeler kullanın.
    *peluş, yumuşak her şeyden uzak durun. pofuduk terlikler... pofuduk ayıcıklar vs.
    *temizlik esnasında petekleri temizlemeyi atlamayın. yine klima filtrelerini sık sık temizleyin. mümkünse kullanımını azaltın.
    *her ne kadar onlarsız yapamıyor olsanız da en azından yatak odasına ev hayvanlarınızın girmesine izin vermeyin :(
    *ve tabii ki odanızı düzenli havalandırın.
    *son olarak ilaç kullanımına yönelik bir öneri yapayım. eğer çocuğunuz bu hastalıkla mücadele ediyorsa, kullandığı inhale steroidlerden sonra muhakkak dişlerini fırçalamasını söyleyin, bunun bilhassa takipçisi olun. çünkü bu steroidlerin ağız mukozasına bir miktar emilimi ile birlikte sistemik bir etki de söz konusu olabileceği için bu, boy kısalığına neden olabilir.


    UV'li süpürge bu anladığım kadarıyla:
    https://www.trendyol.com/deerma/cm800-anti-alerjik-ultraviyole-c-mite-elektrik-supurgesi-p-35353161



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 27 Kasım 2022; 14:44:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 07kubi07 kullanıcısına yanıt
    Bende hoover marka uv ışınlı süpürge makinesi aldım kullanan çoğu kişi memnun kaldığını söyledi açıkçası bende faydalı olacağı görüşündeyim deneyimledikten sonra foruma dönüş sağlayacağım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Benim toz akarına alerjim yok ama hava kalitesine takıntım var,


    1. Air Purifier alındı, mümkün mertebe en yüksek boyut neyse o alındı
    2. Dyson V15 Lazer alındı. Ev günde 2 kez süpürülür.
    3. Günlük olarak evin silinirse tadından yenmez
  • bende de doğduğum günden beri var bu alerji. bu alerjiyi bildiğim için haftada en az iki gün toz alırım. yastık yorgan battaniye ve halıları çırpar temizlerim.


    özellikle akarın tutunup saklanabileceği yün yorgan, yün yastık-battaniye vb. şeylerin kullanılmaması gerekiyor bunların yerine sentetik olan elyaf yorgan-yastık kullanabilirsin. odada perdelerin belirli aralıklarla temizlenmesi gerekiyor. benim halım çok toz tutmuyor ama ben yine de onu haftaya 2 kere çırpar temizlemeye çalışıyorum.


    aynı zamanda küçükken annemler yastıklara falan bir sprey sıkardı akarı engellemek için onun adını öğrendikten sonra aklıma gelirse buraya editlerim. şimdi yanlış yönlendirmek gibi olmasın.


    edit: spreyin adı acorasan spreymiş




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brisbane -- 29 Kasım 2022; 15:28:25 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.