Şimdi Ara

üniversitede derslerin boş ve verimsiz olması

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
2
Favori
2.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • En sonunda fark ettiğim gerçek. Spesifik örnek vermek amacıyla matematikten örnek vereyim. Dönem başladığında her şey çok iyiydi, fonksiyonlarla başladık -baya baya kolay hatta- limitle devam ettik. Bildiğimiz şeyler olduğu için anlamama durumu olmadı hatta çalışmaya bile gerek duymadım. Sonra limitte epsilon delta -limitin gerçek tanımı ve anlaması baya zor merak eden kesin baksın ama çok kurcalamayın bence; ünide hard öğrenmek durumunda kalacaksınız zaten :)- tanımı geldi. Hoca bu tanımı üzerinde 20-25dk durdu durmadı bitirdi. Ya şimdi ben kendim çalışırken bu konuya izlemediğim video kalmadı nerdeyse. Sonlara doğru 10-15 izlenmeli videoları izliyordum diğer videolardan anlamadığım için :)). Kitaptan anlamaya çalışıyorum yok aga yok olmuyor kitabın türkçesini indirdim yine aynı. Sonra sonra yavaş yavaş oturmaya başladı kendim kafa yordum, değer verip grafikleri inceledim vs. sonunda bir şekilde oldu diyebiliriz. Ya bu kadar uğraştım anlamak için hoca 20-25dk uğraştı anlatmak için??? Bu arada anlamayan tek ben değilim neredeyse tüm sınıf emin olun.


    Neyse, sonra türeve geçtik yine aynı durum hoca bir şeyler yazıyor ben deftere geçiyorum. Sadece lise bilgisinden kalan bilgilerimle anladıysam anlıyorum. Sonrasında da integrale geçtik EVT, MVT falan bir şeyler yazıyor ama gram anlamıyorum.


    Sonuç olarak, şimdi ben bunları derste anlamıyorum, kendim çalışınca kitaptan okuyup hazmedince anlıyorum tabii. Genel olarak herkes böyle yani. Bence üniversitede ders sistemi aşırı verimsiz (tüm dersler için söylüyorum, aldığım diğer dersler: fizik, kimya, kimya lab; bunlarda aynı kendim çalışmadıkça anlamıyorum). Hoca geliyor ders anlatıyor görev icabı, öğrenciler yazıyor görev icabı. Verim aşırı düşük. Yani bu durumda hocalar sadece anlatmaya para alıyor. Peki öğrenciler, madem kendin çalışmayınca olmuyor niçin en iyi üniversiteler için uğraşıyoruz ki? Hocaların işe yaradığı yer sorularımızı cevaplama noktası. Öyle zamanında bi bozuk sistem kurmuşlar yine devam ediyor.




  • Doğru kanka

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tamamen doğru bu arada


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 dersi 200 kişi dinliyor. Ne beklersin ki


    İngilizce dersinde 20 kişiyiz. Gayet güzel geçiyor.


    Mat dersi 100 kişi falan herhalde

    Ders 50 dakika hocanın tahtaya yazdığını nota geçirmekle geçiyor.


    Bölüme/derse göre değişiklik gösterir.



    Bu arada zaten sırf hocanın anlatması ile 1 derste her şeyi anlamanın imkanı yok. Kendin çalışmayınca olmuyor ve olmaz.

    Üniversite sana öğrenmen gerekeni gösteriyor diyebiliriz. Yol gösteriyor.




    The Math Sorcereryoutube
    Sometimes it's really hard to understand a particular topic. You spend hours and hours on it and it just doesn't click. In this video I talk about what you should do when this happens. I hope this helps someone. If you enjoyed this video please consider liking, sharing, and subscribing. Udemy Courses Via My Website: https://mathsorcerer.com My FaceBook Page: https://www.facebook.com/themathsorcerer There are several ways that you can help support my channel:) Consider becoming a member of the channel: https://www.youtube.com/channel/UCr7lmzIk63PZnBw3bezl-Mg/join My GoFundMe Page: https://www.gofundme.com/f/support-math-education-for-the-world My Patreon Page: https://www.patreon.com/themathsorcerer Donate via PayPal: https://paypal.com/donate/?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=7XNKUGJUENSYU ************Udemy Courses(Please Use These Links If You Sign Up!)************* Abstract Algebra Course https://www.udemy.com/course/abstract-algebra-group-theory-with-the-math-sorcerer/?referralCode=B04607DA7A7D0E29272A Advanced Calculus Course https://www.udemy.com/course/advanced-calculusreal-analysis-with-the-math-sorcerer/?referralCode=0ABDD66D061D976EE232 Calculus 1 Course https://www.udemy.com/course/calculus-1-with-the-math-sorcerer/?referralCode=E853B70ED36571CA9768 Calculus 2 Course https://www.udemy.com/course/calculus-2-with-the-math-sorcerer/?referralCode=BAA5520B32FEA9827D54 Calculus 3 Course https://www.udemy.com/course/calculus-3-with-the-math-sorcerer/?referralCode=296462D1897904C4BEB3 Calculus Integration Insanity https://www.udemy.com/course/calculus-integration-insanity-with-the-math-sorcerer/?referralCode=D533EEE31F90EDDAFF93 Differential Equations Course https://www.udemy.com/course/differential-equations-with-the-math-sorcerer/?referralCode=4F0D91B41F7DACF4EC28 College Algebra Course https://www.udemy.com/course/college-algebra-with-the-math-sorcerer/?referralCode=B2929EE97EF68DB9B69F How to Write Proofs with Sets Course https://www.udemy.com/course/how-to-write-proofs-in-set-theory-with-the-math-sorcerer/?referralCode=D503A7E3FB6916CF2D27 How to Write Proofs with Functions Course https://www.udemy.com/course/how-to-write-proofs-with-functions-with-the-math-sorcerer/?referralCode=DBACD59AB7B16D4707CD Statistics with StatCrunch Course https://www.udemy.com/course/statistics-with-statcrunch-by-the-math-sorcerer/?referralCode=69B27AF43D10924FF63B Math Graduate Programs, Applying, Advice, Motivation https://www.udemy.com/course/math-graduate-programs-applying-advice-motivation/?referralCode=70A1CED973D7910E9161 Daily Devotionals for Motivation with The Math Sorcerer https://www.udemy.com/course/daily-math-devotionals-for-motivation-with-the-math-sorcerer/?referralCode=2653144E315A37A94B8C Thank you:)
    https://www.youtube.com/watch?v=lt1nUfskq9E
  • Tıpta da böyle
    100 slaytı işliyorsun ben ne anladım diyorsun hebele hübele
    Yine oturup eşşek gibi çalışman gerekiyor
    Derse gitmesen de aynı slayta eşşek gibi çalışacaksın

    Paradoks gibi qq

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • zannetmiyorum. hocaların ingilizcesi kolay anlaşılabilir bir ingilizce. zaten soru sorduğunda türkçe cevaplıyor genelde.


    bu arada 25dk ya örnek soru çözümleri de dahil

  • Türkçesi de aynı İngilizcesi de hocalar aktaramiyor insan zihnide tam anlayamıyor tekte zaten çoğunluk için en azından öyle yani üniversite kişisel çalışanların başarılı olduğu yer desek yalan olmaz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • korkutmak gibi olmasın sakın. iyi üniversitedeki hoca kalitesi yüksek ama. soru sorduğunda güzelce anlatır, cevaplayamayacağı soru yok neredeyse. ayrıca öğrencilere karşı çok iyiler; siz diye hitap ediyor bizim çoğu hoca :)

  • YaralıPanda kullanıcısına yanıt

    kişi sayısıyla hiç alakası olduğunu düşünmüyorum.

  • Üniversite matı Fuat Serkan Orhan tarafından mantıksal olarak süper anlatılıyor ytde. Eğer vize final not odaklı verimli bir çalışma istiyorsan bu ders Boğaziçiliden var, o da bu konuda çok iyidir.
    Onun dışında fizikte Necati Çelik var ders içeriklerini Türkçe anlatıyor ama ingilizcen varsa bunlara bakmak zorunda değilsin tabii. Ben Türkçe bölümdeyim ve Türkçe ders içerikleri benim için hep daha iyi oluyordu.

    Fuat Serkan Orhan ve Bu ders boğaziçiliden ile üni dersine devam zorunluluğun yok (mat 1-2, lineer cebir ve diferansiyel denklem aklıma gelenler)
    Onun dışında matematikte ben kitap olarak Mustafa Balcı hocadan çok memnun kaldım, baya açıklayıcı. Fizik sadece serway okumak ve çözmek bile yeterli olabilir. Lineer cebir için palmenin kitabı var, soruları ile en iyisi bence ama schaum alanlar da oldu. Mat için İngilizce kaynak Thomas calculus iyi bayağı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yani demek istiyorum ki ünide harbiden yalnız başına öğrenmen gerekiyor :( sınıfta dersler çok verimsiz bizim alıştığımıza göre

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • FeynmanSverdlov F kullanıcısına yanıt

    Boğaziçilinden özel ders bence yetersiz. o da epsilon delta limiti kısaca (ezber bir şekilde) anlatıp soru çözümlerini ezberlettirdi.

  • laplasyen kullanıcısına yanıt
    Fuat Serkan Orhan mantığını ve özünü daha önemseyerek anlatıyor. Bu ders boğaziçili kanalını yüksek not için önerdim reis.
    Ama senin bölüm ingilizce imiş zaten, mit'nin harvardın falan calculus 1 serisini vs bulup izlemek olabilir. Ben delta limiti bahsettiğim kaynaklardan okumuştum, memnun da kalmıştım. Üniversite hocam benim 25 dk bile durmadı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 8.30-5.30 gidiyoruz. 8 saat ders var her bir ders 50 slayt olsa ortalama 400 slayt gösteriyorlar.


    zaten bir insanın enerjisi ortalama 2 saatlik derse zor yetiyor. 4.saate yorgun,aç,kafa önceki derslerle dolmuş bir ögrenciden ne gibi bir performans beklenebilir ki.

  • CALCULUS I, CALCULUS II, DIFF EQ, hepsi Boğaziçili matematikten dinlenip tertemiz öğrenilebilir. Genel olarak mantığını o dersi alırken anlamanız üzerine ekstra efor sarf etmezseniz pek mümkün değil ne yazık ki. Örneğin CALCULUS I' i verdiniz, CALCULUS II' yi alırken CALCULUS I' i anlamış olacaksınız. Thermodynamics' i alıp verdiniz, Heat Transfer dersinde Thermodynamics konuları tamamen oturacak ve anlayacaksınız. Bende böyle oldu en azından.


    Birinci sınıf dersleri size yöntem öğreten derslerdir sonrasında bu yöntemlerle daha komplike gündelik hayat problemleri ile uğraşırken o zaman neyin ne anlama geldiğini öğreniyorsunuz. Kısacası pratikteki uygulamalar ile hepsi pekişiyor.


    Bunların dışında "üniversitede dersler boş ve verimsiz" şeklinde genelleme yapmak doğru olmaz. Günümüz eğitim sistemi gerçekten verimsiz olmasına karşın kitapta defalarca okuyup anlamadığım konuları muhteşem şekilde anlamamı sağlayan, ufkumu genişleten hocalarım da oldu.

  • hangi unidesiniz hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tony Ferguson kullanıcısına yanıt

    tip mi hocam 400 slayt baya iyiymis


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.