Şimdi Ara

AM5 SOKET - 7600X İŞLEMCİ İÇİN SOĞUTUCU ÖNERİSİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar DDR5 sisteme geçtim. İşlemcim 7600x ve eski sistemimden (AMD 5600x) stok fanı taktım ve işlemci 97 derecede çalışıyor. Teknoloji mağazalarına gittim, toptancı satıcıları aradım ancak herkes farklı bir bilgi veriyor. Uyumlu soğutucu bulamadım. AM4 soketli soğutuculara kimisi AM5'e de olur diyor, kimisi olmaz diyor. Lütfen tavsiye verin. Fiyat 4 bine kadar olur. İyisi olsun.




  • Kendiniz söylüyorsunuz aslında, AM4 soğutucuyu AM5 sokete takmışsınız. Kuşkunuz olmasın yani. AM4 uyumlu herhangi bir soğutucu, AM5 sokete uyar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DeGetBe kullanıcısına yanıt
    Soket uydu ama hiç soğutamadı. Ben de tam uyumlu bir şey mi almak lazım acaba diye tereddütle düştüm.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kalemistik kullanıcısına yanıt

    Yeni nesil işlemciler soba gibi. Ona göre bir Sogutma alın artık. Kasada yer varsa 360lik sıvı soğutma güzel olur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakarta uyumlu değil, kasaya uyumlu soğutucu aramalısınız.soket değişti soğutucu takma yeri değil. am2 soğutucular am3 am3+ soketlere takılabilmişti. kasanızın modeli nedir 4 bin lira meselesi değil 14 bin lira olsa ne desek kasaya sığacak mı meselesi önemli su olsun hava olsun. kasayı değiştirmeniz gerekebilir iyisinden olanlar büyük kasa istiyor.

  • Arcticin 360 mm sıvı soğutmasını alabilirsiniz kasanızda yer varsa.

  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt
    Kasa Asus gt-301

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kalemistik kullanıcısına yanıt

    Kasanızın Maksimum CPU Soğutucu Yüksekliği 160 mm


    Soğutma Desteği (Üst) 2 x 120 mm


    ön tarafa 360 su soğutma takılabiliyor ancak bu işin oluru üste takmaktır. 240mm su soğutma yerine Noctua D15 almanız daha iyi olabilir ama ramleriniz yüksekse ön 14cm fanını 12cm tercihen noctua marka bir fanla değiştirmeniz gerekebilir.



    Noctua NH-D15, Premium İşlemci Soğutucusu, 2x NF-A15 PWM 140 mm Fanlı (Kahverengi) : Amazon.com.tr: Bilgisayar



    Yurt dışından geldiğini belirteyim sorumluluk sizin. Şu fanı kullanıyorum ben kasam dark guardian pro olunca ramler yüksek geldi ki onun da cpu desteği 165mm olarak belirtilmiş yani ramleriniz low profile bile olsa d15 ön fanı değiştirmeden sığmayacaktır. Bu durumda 240mm corsair capellix bunlar sonradan çıktı bende düz prosu var 360 x3d sistemde capellix olunca ne oluyor bilmiyorum pompası mı sessizmiş çünkü daha iyi değildir ben 2 senedir extereme ayarda kullanıyorum sonradan çıkan daha konforlu ama daha az uzun ömürlü olur ve tabi daha az maliyetli. Lakin anca bunu tavsiye edebilirim ancak mucize sonuç beklemeyin, muhtemelen D15'ten ya da öne 360 takmaktan daha iyi bir çözüm olmaz. Öne 360 mı D15 mi tartışmasına girmem.



    Noctua NF-F12 PWM, Premium Sessiz Fan, 4-Pin (120 mm, Kahverengi) : Amazon.com.tr: Bilgisayar





  • Cooler Master 240mm'lik bir sıvı soğutucu aldım. Normalde am4 uyumlu gözükebilir ama benim işlemcime de uydu. Stok fana nispeten 15-20 derece gibi bir düşme sağladı. Kısa oynayışta maksimum 77 dereceyi gördü. Ancak araştırma yapan başka arkadaşlar için yazayım, 7000 serisine geçecekseniz mutlaka full tower kasa alın. Devasa ekran kartı, ddr5 ram'ler, sıvı soğutucu pompası, radyatörü ve fanları derken kasa klostrofobik bir ortama dönüştü: Daracık. Ben sistem güncellemeye keşke kasayla başlasaymışım diyorum.

  • Kalemistik kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olur umarım. En sıkıntısız yolu seçmişsiniz diğer türlü canınızı sıkardı. Ben Corsair 650D kasa ve d15 kullanırken ve referans 2080'i 3 fanlı daha iyi soğutuyor dedikleri strix 2080 super ile değiştirince kasa hamam olmuştu ve problemin kaynağı işlemci ısısı olunca reelde görmeden para huzur diye sürekli övülen 360 soğutmalardan almıştım. Kasa zaten desteklemiyordu ancak ben dark n5'e desteklememesine rağmen öne 240mm su soğutucu taktığım için takarım demiştim. Bu 360 soğtucuların üzerine amerika'da ki hikayesi komiktir araç dikiz aynalarına aynadaki cisimler göründüklerinden daha yakında bulunur gibi bir ibare koymaları lazım ama kutuda durduğu gibi durmaz da diyebiliriz kısaca. Sonuç olarak kasa aramış ve -keşke sadece bunu değiştirseymişim- indirimde 2100 liraya asus helios almıştım 2020'de. d15 boşa çıktı ve sadece ryzen uyumluydu boşa gitti diye çok üzülmüştüm 2018'de almıştım ama sonra buradan bir arkadaş 100 liraya intel kiti satıldığını ve uyabileceğini söyledi. 11700k sistemimde kullandım hala çalışıyor çok memnunum çünkü kart olarak referans 3080 var eski tip. Böyle şeyler olmasa zaten deneyim kazanamıyoruz boşverin hayırlısı. Birbirimize vesile oluyoruz sonuçta siz de birine bir deneyiminizi anlatırsınız o da sizin hikayeniz olur. Netten öğrenip nette satmaktan iyidir diye düşünüyorum çünkü bize ticareti okulda böyle öğretmediler. 





  • Kalemistik kullanıcısına yanıt

    Hangi Cooler Master sıvı soğutucuydu bu, link paylaşmanız mümkün müdür?


    Ben NZXT Kraken X53'ten vazgeçtim AM5 soket ile uyumlu değil diye. (Kutusunda da AM4'e kadar uyumlu yazıyor)

  • cnSplendidNinja C kullanıcısına yanıt
    https://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-masterliquid-ml240l-v2-120mmx2-rgb-led-sivi-sogutma-sistemi.html

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.