Şimdi Ara

TOGG üretimi nasıl yapılıyor? İşte detaylar (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
1
Favori
5.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 2000 lerde asgari ücret 70 doalrmış. doalr enflasyonunda arındır 80-85 dolar olsun. şuan 250-270 doalrdır Ocakta artar. 400 dolarla asgari ücret zirveyi hangi yılda hangi hükümetle görmüş. Ekonomik büyüklüğü ihracat rekorları hangi hükümetle görülmüş. Ülke için istikrarlı yönetimler gerekir. 1.5 yılda hükümet değişen ülkede kimse sorumluluk almadı, popilsit politakalrla hep gün kurtarıldı yine o düzen gelsin steyenler var.

  • Artık 21 dakikalık videoya 21 yıl bakarım. Vayyy be ne yerli akıllı bir cihaz yapmışız be...

  • O dönemi yaşamadıkları için.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Görmemiş olanlar hadi sosyal medya ile sanatçılar ilgi odaklat-rı ile manupüle ediliyor diyelimde 40 lı 60 yaşlarda olup bir çivi çakılmadı diyen adamlar. Trollük mileti olarak milli kimliğimiz olmuş. Bunların tüm sebebi bu ülkede topumsal uzlaşı yok kimse kimseye saygısı yok, herkes köprünün başını tutup deli dumrulluk peşinde. Hep tez -anti tez. Refah ülkelerinde politaklar sabittir. Sadece yöneten partinin adı değişir seçimlere katılım yüzse 40 ı geçmez. Bizde siyaset, futbol, komşuluğumuz bile münakaşa. Senin bir gözün oyulcaksa benim 2 gözüm oyulsun kafası




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 7 Kasım 2022; 16:46:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel gelişme ancak halk bunları alabilecek refaha erişmedikçe bir anlamı yok. Bir uzman doktor bile bunu alabilecek maaşa sahip değilse geriye kim kalıyor, malum müteahhitler mi? Herşeyden önce ekonomik refah önemli gerisi boş. 2009'a kadar gayet güzel ilerledi AKP hakkını yiyemem ama sonradan saçma politikalarla o güzelim ekonomiyi hiç ettiler. Ekonomi bilimine karşı gelip faiz düşürmek nedir mesela, tüm dünya ekonomi politikamıza arkasıyla gülüyor. Bunun savunulacak noktası yok mesela.

    Bir de mesela yerli otomobil tofaşlar üretildiğinde herkes alabiliyordu, bu öyle olmayacak malesef. Kapitalist düzende yaşayacaksak herkesin cebinde para ve alım gücü olacak, bir devletin en büyük görevi otomobil üretmekten önce budur.

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

    2009 dan sonra ne oldu ülke ekonomik olarak geriledi. 2009 kadar refahın artışında aşırı ortodoks politaklar üretimimizi ilerletmedii. Orta gelir tuzağına düştük. TL=1.5 tl gerçek değeri değildi ozamanlarda şimdide gerçek değeri bukadar değersiz değil. kredi çekip alınan evlerin arabların ödemesini tüm halk ceremesini çekiyor. insnalar belli refaha alıştı tüketim alışkanlıkları değişti. Ülke gezi olayları ,mit tırı krizi, türkiye IŞIDa destek oluyor palvrası, hendek olayları darbe girşimi vs büyük siyasi krizler yaşadı. Dışardan ve muhaliflerin köpürtmesiyle ülke krizi derinleştirdi. Hükümet değişmedi de. Ülke çukur oalylarını bastırdı ,fetö darbesi engellendi, suriyede ülke bütünlüğü için operasyonlar yapıldı (savaş ekonomisi) ülke ekonomis gerekli mücadeleler. nato mütefiklerimiz senaryoda bize karşı tabikat yaptı. Türkiye zorunlu olarak Atlantik dünyası ile ilşkileri bozdu ekonomiyi elidne tutan bu ülkeler tutuklu gazteci vs diye ülke ekonomi noy-tunu düşrüdü, sıcak para gitti. AKP 20 yılda hiç bişey yapmadı dyenin vicdanı yoktur. Ben başka hükümetin bu ülked ekonomi milli güvenliği dış politakda çıakrlarımız daha iyi yönetceğini düşünüyorum dersin ona bişey denmez. Ben bu soruyu sorunca cevabını almıyorum birbirinde çok darklı tonlarda 6+1 masa hükümette 1, 1.5 yıldan fazla kalamz hepsinini bagajı dolu ödeyeceği diyetler birikti. Hiç bir vaadleri gerçekleştiremezler. Söylemleri haraketleri gayri milli. Hükümete gelmek için dışarı şirin gözküyorlar desek dışarı verdikleri diyetleri ödemzlerse ayakalrı anında kayar. HDP nalaşılan bir ortamda suriyede TSK operasyon yapıalbilirmi. Yunasitan tezleri haklı diyen paritini dış ilişkiler tmesilcisi ile mavi Vatanda ne olur soru iaşreti. KHK lıları hapsiten ıçkarıp iade edcem dersen devlet zafiyet göstermyecek mi? parlemnter sisteme mecliste çoğunluğu sağlayamdan nasıl geçilcek hespi soru işareti. 6 lı masa olsun chp siyasetin eskisi yeni tipler değiller. Yaptıkları yapacakalrının teminatı ise vay halimize. AB ile ABD ile uyumlu olacaklarsa bu ülkeler bu siyasi destekliyorsa mültecileri nasıl yollayacaklar. natoya tam bağımlı isek mavi vatan ,pkk sorunlarımızı nasıl halledicez. ben bu soruların cevabını bulamıyorum.

  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt

    Dolar 9TL den 18TL oldu bu gerçek.(büyük doları kim almış kim satmış.. araştırma önergesi mecliste akp-mhp tarafından reddedildi hangi kanal söyledi?) Dolar 1TLden 18milyonda oldu buda gerçek. 6 sıfır atıldı o da gerçek. (her olanın kendi altında da domino taşı etkisi de var. 6sıfır atmak hesap makinasına sığabilmeyi parayı ufaltıp tekrar doları çıkabilir hale getirmek, milyonsal katlanmayı göstermemek,1TL idi 2 oldu bişi yok örneği gibi, 1 olunca 2 olur..10 olunca 15 olur ama 50 ise 75 olur .... iyi kötü görünmeyen bir sürü etkiler... ) Dolar ekonomik göstergedir. Neden öyledir? Tüm dünya durmuş fed kararını bekliyor. Tersi yada düzünü uyguluyor. Tüm gösterge indikatör istatistik bilimini kim yazmış? Bankalardaki yazılımlara bilgisayarlara kadar? Tvdeki ekonomi kanallarına bak. Ekonomi tv verileri nereden alıyor data? Tv yi kim bulmuş? Tv yayını.. elektronik.. Uydular?... tradinviewdan matrixe... interneti kim kurmuş? Kim yapmış? toprağımızdan çıkan demiri Dolar karşılığı TL olarak alabiliyorsun onu çıkarırken ise herhangi bir şeye endekslenmeyen TL! enflasyonu bile yanlış gösteriyorlar ki düşük fiyatla kölelik için TL alıyorsun. Hayır demeyenin evetinin ne anlamı olabilir ki? Daha evet ve hayır demeyi bilmeden sürekli alkışın anlamı nedir? Geldiğimiz nokta bu. iyi ile kötüyü ayırd etmeyi bilmiyoruz. (%50 problemi, azınlık çoğunluğun bilgi, ölçme, inanma, kandırılma kalitesi) Seçmeyi bilmiyoruz üretmeyi bilmiyoruz. insan gibi yaşamayı bilmiyoruz. Artık milletin kendini öz eleştiri yapması lazım ki düzelebilsin. Hasta olduğunu kabul etmezsen doktora da gitmezsin. Önce teşhis sonra tedavi. Tarımda bile dışa bağımlı olmuşuz. Ukraynadan ayçiçeği gelmezse ayçiçek yağı uçuyor. Yumurta gelince zorla üretime geçiyor şeker fab kapıyor şeker çıkıyor dışarıdan getiriyor kim getiriyor? kimin şirketi bunlar? ama gübre dolar üzerinden TL ile satılıyor..... Artık aynaya bakma zamanı. BLACK MİRROR.


    Yeter artık sömürüldüğümüz. Ülke insanı dışarı gidiyor yabancı toprak ve vatandaşlık alıyor ne istiyorsunuz? Kurtuluş savaşının öcünü mü alıyorlar? Binbir türlü kandırma ve dolandırma ile uğraşıyoruz. Paramızla rezil oluyoruz. Yaşayasımız gelmiyor artık. Şimdi seçim öncesi büyük zam zamdan sonra 1 yıl geçince şimdide asgari ücreti büyük yükselt... camı kır arkadan baban camcı diye gelsin cam taksın(kemal sunalın filmi) ayrıca seçimden sonra eğer değişir ise gelenin kucağına atom bombası. Eğer akp kazanırsa da ülkenin toprak varlık her şeyinin satılması... Limanlar bile 49 yıllığına katara devrediliyordu torba yasa geri döndü 2nci gelişiydi.. Arkadaşınla anlaş ayrılmak üzere olduğun kız arkadaşına laf atsın sende git arkadaşını kurgulu döv eski sevgili yine sana yapışsın. Herşey milleti kandırmaya yönelik. Köleleştirmeye yönelik. Gör artık. Yaptık ürettik dedikleri hep g.kore üzerinden amerikan-g.kore lisanslı dolaylı yoldan gelen şeyler. Sağdan soldan Toplama ben yaptımlar. Sen yaptıysan endekssiz TL den ver bakalım. 5 asgari ücrete !!!! Yerin dibine geçtik artık daha düşecek yer kalmadı !!!! Kendimizi kandıra kandıra bu hale geldik. Kendinizi ve başkalarını kandırmayın/kandırtmayın. Bu işler böyle gitmez. Ülke başına çok büyük şok gelir. Hepsini Allah uyan diye gönderiyor ama uyutuyorlar. Allah ile kul arasına girenler.(bu tanımı sevmiyorum ama topluma basitçe böyle anlatmak lazım çünkü arap kültürü ile yetişti son 30 yıllık nesil. Bunun da ileride domino taşı etkisi olacak. İngilizler herşeyi hesaplar. Büyük hindistanı ikiye bölüp pakistan yaptığı hesap yüz yıllık hesap.. merak etmesinler gören gözlerimiz var ! Her zaman bir yedek vardır.) T.C.M.B. -55milyardı -59milyar $ oldu. M.B. kendine ait 1 tane dolar yok. -59milyar tane başka ülkeden alınıp kasada gösteriliyor. (kişi başı 702 dolar eder dede bebe ana baba tüm herkes) toplam özel+kamu 500milyar dolara yakın borç var. (kişi başı 6bin dolar=120bine yakın para borç eder 2aylık bebeğin borcu dahil özel sektörün kefili de devlet devletin kefili ise millet borç almayanda borca ortak demek bu..) Moratoryum bile yasak !!! Yani karanlığa negatife doğru devam diyorlar. Eksi yönde gitme durur ise şimdilik 50 yıl toparlanamayız.

  • firat_kilic kullanıcısına yanıt

    Rakamlara takılma bizim pardan kore parasında sayısal oalrak değerli kişi başı dolar gelir önemli benim için. Ülke 400-50 doalrı gördü. şimdi 250-270 dolarlarda. asgari ücretin 500 dolar olsun isterse 1dolar. 1milyar tl olsun o rakamsal bişey. Dünyanın gidişitana bakılırsa en az 5 yıl bahar göremeyiz. Buna hiç bir hükümetin etkisi olmaz. Bİr ülkede iyi yönetim kötü yönetim ,istikralı 5 yıl -10 yıl hükümette klaırsa %15 oynar yönetim kaltesi. Ülkenin ekdni tarihlse yapısal ekonomik sınırları var. Şuan gökten 20 tane melek insin 200 iq lu olsun eflasyon u doalrı indirimez. Bu gerçekliği kabul edicez. umut etmek güzeldir. Çok kapılmamak alzım gerçeklere hazırlıklı olmalıyız.

  • Kore hangi kore? / Kişi başı derken kişiye düşmüyor ki ona gelinceye kadar bir para babası 50bin kişiye düşecek parayı alıyor ona kişi başı diyoruz. GSS hesabı sizin eve 50bin giriyor ama babana geliyor yada abine gleiyor ama sizin eve geliyor. Burada da ülkeye giriyor kişiye bölünüyor. Amerika gss yapmış. Bölüşme problemi var. sefiller Borca ortak kar'a değil. Uyanıklar diğerlerine bırakmıyor. Pay ettirmesi gereken pay etmiyor kişi başı diyor. Asgari ücret 500 yada 1dolar olması fark eder çünkü toprağından çıkan demir ve diğer emtialar dolar üzerinden fiyatlanıyor. içerisi onu vermez ise ihraç olur. Kendin bile kendi ülkende demir bulamazsın.


    Hükümetlerin etkisi olur. Her şey para politikalarıyla ilgili. 1930lu yılları nasıl geçirmişik biraz izmir iktisad kongresi konuşmalarını okuyunuz. ( kuruluştaki ilkelere uyuluyor mu?! ziraat bankası tüpçüyü fonluyordu!!) Alınan önlem ve kararları düşününüz. Hangimiz gidip pdf halde alınan kararları açıp okudu acaba? Sonra iktisad Para hacim formüllerine baktı? OHM kanunu gibi bazı şeyler... R=U/I direnç=gerilim/akım... Ayrıca bakmak zorundamıyız? Doktor doktor olmayınca hastalığını kendin tedavi edersin hesabı bizde bakıyoruz işte. Bilgisayar bozuksa kendin tamir etmeyi öğreniyorsun. Dünya bu haldeyken üretim yapıp ihraç edersen ama kendine de yetecek kadarını ayırırsan aksi halde eli doyurur kendin aç kalırsın. Yani komunist(halkçı) ekonomi üretim fazlası vermek ve ihraç etmekle ilgili bir bilgi var . wikide ekonomi tipleri var. Şöyle yazmış.. Komunizm için // Bahsedilen kriterler dikkate alındığında sosyalizmdeki üretim fazlası sonrası yapıyı kapsar. Dolayısıyla üretimin çok yüksek seviyede olduğu devletler bu yapıya geçebilir. Emperyalizmin sosyalizmi yıkma çabasını da göz önüne aldığımızda günümüzde bu durum çok zor görülmektedir.



    TOGG üretimi nasıl yapılıyor? İşte detaylartr.wikipedia.org
    Ekonomik sistemler - Vikipedi
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Ekonomik_sistemler



    Savaş ekonomisi mesela hitler iktidara gelince üretim/savaş ekonomisi modeli uygulamıştı bu sayede savaşacak güç çıkarabildi. Biraz inceleyin.... Marsa gittin başka ülkeler yok. Ne yapacaksın? ukraynadan gelecek ayçiçeği mi bekleyeceksin? Kapan içine güç topla yıldız gibi ışılda. Kendine yetemeyen başkasına güç aktarımı yapar. Üretmeyen tüketir ve tükenir. Yıldızlar karadelikler büyük harflerle uzayda bunları gösteriyor anlamak isteyene. Sürünmek isteyen sürünsün. Herkes özgür. Zaman herkese alması gereken dersi verir ister sürüne sürüne acıyla öldüre öldüre yada öğrenip ders çıkarmış hazır olanlara kolayca sonra biri güler diğeri ağlar biri yaşar biri ölür. Varlık(1)/yokluk(0) elektirik var/ elektirik yok mantık simetrisi. Neden ülke sürünüyor cevabı belli. Yapılması gerekenler belli yapılmadıkça zaman ders vermeye devam edecek umut edebilirsin ama hazır değilsen kaybedersin. Me-a-sure.



    TOGG üretimi nasıl yapılıyor? İşte detaylar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 7 Kasım 2022; 18:5:22 >
  • mcrew kullanıcısına yanıt

    Türkiye'de üretilmesi nedeniyle daha fazla vergi avantajı sağlanamaz mı? Aslında maliyetin yükselmesi dolar kurumuzun da yüksek olması ile alakalı.

  • Bende alcammi bu tonofofilden,emekliyim.

  • Dostum iyi güzel yazmışsında, yani gerçekten inanıyormusun insanların 5 10 sene sonra togg alabileceğine, dolar kurunun 18 olduğu ve enflasyonun 3 hanelere gördüğü bu ülkede bu hükumete gerçekten birşeyler olacak yani inanıyorsan, inanmaya devam edebilirsin saygı duyarım. Ama ben inanmıyorum o yüzden yazacağın şeyleri kendi inancına sakla ben kas kafalı sığ düşünceli bir insanım ve bu hükumet gitmeden bu ülkede birşey olacağına inanmıyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TOGG üretimi nasıl yapılıyor? İşte detaylar
    TOGG üretimi nasıl yapılıyor? İşte detaylarASELSANtwitter
    “#KORKUT'an bir yanımız olduğu doğrudur. . ASELSAN Alçak İrtifa Hava Savunma Sistemi #KORKUT 🇹🇷 ⁦@SavunmaSanayii⁩”
    https://twitter.com/aselsan/status/1592863396248006656
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.