Şimdi Ara

Megane 1.3 TCE EDC vs LEON 1.2 TSI DSG

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba.

    500-520 bandında araç alacağım. Benzin ve Otm. Tercihen olmak üzere kendimce araştırmalarım sonucu fiyat&performans olarak 1.3 TCE EDC Megane 2021 Joy Comfort almayı düşünüyorum. Bu aracı kullananlar varmı tavsiye ve şikayet&sorun vs alabilir miyim. Bu fiyata

    2017-18 1.2 TSI DSG Leon Style

    2018 1.6 Corolla Advance MDS

    2021 1.3 TCE EDC Megane

    sizce mantıklı olan hangisi?




  • Motor olarak en guclu megane. Yalitimi da guzel 120'yle giderken ses almiyordu iceri
  • Bana Leon daha iyi bir araç gibi geliyor sanki malzeme kalitesindan dolayı
  • Megane 4 1.3 edc kullanicisiyim. Güçten yana pişmanlık yaşadığım olmadi. Motor guzel atik sollamalarda kalkislarda falan deliriyor. Kalkista gaz pedalina dokunmaya gelmiyor kendini atiyor direk.Fakat gucune gore de yakiyor şehir içinde benim ortalamam 9 9.5 lt civari. Şehir dışı çok iyi değerler görüyorum 4.9 5.3 lt gibi. Donanım veys malzeme kalitesi olarak belki tatmin etmeyebilir beklentiye bağlı. Bendeki joy+görüş paket alırken. Megane in dolu paketini alırsan çok keyif alirsin. Diğerlerini kullanmadım ama pişman değilim bu hali ile de keyifli
  • 3 aracın içine oturduğunuz zaman Leon farklı gelecektir. Ben almadan önce öyle yaptım genel olarak temas ettiğiniz noktalar kaliteli. Örneğin Corolla'da cam açma düğmeleri oldukça zayıf. Megane kısmında multimedya ekran çerçeve kısmı zayıf gelmişti. Leon'da zayıf diyebileceğim yerler direksiyonun altındaki ayak kısımları. Onun dışındaki yerler gayet iyi. Motor olarak bilgim yok ben 1.6 TDi kullanıyorum. Leon düşünürseniz ek paketli alın. Plus olanlarda LED paket, büyük multimedya ve geri görüş kamerası oluyor. Hatta bazılarında deri koltuk opsiyonu da oluyor..

  • bende megane 4 icon + opsiyonlu modeli var. daha önce joy comfort ve touch birkaç araç kullandım. aralarında dağlar kadar fark var. leon donanım dolayısıyla bi tık daha mantıklı gibi.

  • Leon 1.5 TSI dersen hiç tartışmasız Leon.

  • Tutturmuş insanlar malzeme kalitesi diye Leonardo bindim ya ben başka bir araca bindim ya da siz a3 e bindiniz =)
  • Leon'a kaliteli diyenin bir önceki arabası Skoda Favorit fln sanırım.

    4 yaş daha genç ve 1.3 motorlu Megane, en kötü ihtimalle eski kasa, üretimi bitmiş motorlu Leon ile aynı seviyededir
  • Yeni yenidir. Megane'ın 0-100'ü bile 1 sn daha iyi. Yakıt ve malzeme kalitesi olarak üzmez. Leon'un kalitesini de abartmaya gerek yok. Orta-alt seviye bir kalite, öyle kompakt seviyeye ait bir kalitesi yok aslında. Eski bazı araçlar ondan daha kaliteli detaylara sahip.

  • Şirkette 2 tane Megane'imiz var. Bende de Seat var. İkisini de fazlasıyla deneyimlemis olarak söylüyorum. Seat'in, Vw'den aldığı bir kaç tuş, iç aydınlatma ve multimedya ünitesi dışında aynı seviyede araçlar. Leon aşırı sert ve tangir tungur süspansiyon sistemi var. Trim sesine de neden oluyor. Reno ra ha keza pek rafine değil.

    Benim aracı alıp 4 yaş yeni 1.3 Megane verecek olsalar, değiştiririm sanırım.
  • Brother ToLGa B kullanıcısına yanıt

    eski bir makyajlı seat ibiza sahibi olarak söylüyorum, seat malzeme kalitesi olarak vasat bir markadır. ibiza neyse de, leonda da kalitesiz, tarracoda bile vasat.

  • megane icon olursa kaliteli oluyor.Haricinde kaliteleri benzer araçlar..

    Megane de yalıtım zayıf keza leon da öyledir..

    motor performansta megane öndedir, tüketimde leon..

  • megane. ayrıca servis yazılımıyla arabayı 160 hp yapmak da mümkün.

  • meganda surdum leonda, leon sürüş olarakta keyifli donanım olarakta kalite olarakta


    emekliysen megane tercih edilir

  • 2012 toyotadan touch donanım megane a oturunca, Toyota daha kaliteli geliyordu. Bakınca ikisindede ekran yok ama Toyota daha bir araba gibi. Renonun konsol eski radyolara benziyor. Göstergeler değişti mi bilmiyorum ama rezalet. Su 3 kadranlı siyah zeminli olanlar. Direksiyon çirkin. Sinyal kolları vs iç kalite ve tasarım olarak zayıf bir araç.

    Leon bir Mercedes değil elbette ama favoritle vs kiyaslayanlari tiye alma. Meganedan baya iyi.

    Yukarıda başka bir üyenin de dediği gibi renoda icon donanım altı kötü oluyor. İcon olsa benzer kalitede hatta leondan iyi kalitede olurdu.

    Direk bu 3 araçtan birini alacak olsaydım yeni olmasından mütevellit Megane alırdım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARES007 -- 27 Ekim 2022; 7:53:18 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.