Şimdi Ara

macbook air m1 8gb mi 16 gb mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
5.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • selam, macbook air m1 işlemcili modeli almayı düşünüyorum. daha önce deneyimleyen varsa fikir verebilir mi? android studio, visual studio,sql gibi uygulamal çalıştıracağım genellikle. 8 gb bellek rahat rahat yeter derseniz bunu alacağım ama zaman zaman takılır durur derseniz 16 gb olanı almak zorunda kalacağım. arada 4000'e yakın fark oluyor. değer mi sizce? çok kararsız kaldım.


    Peşin edit gibi yazmış olayım; 16 gb tabi daha iyi olur, kafam daha rahat eder ama 8 gb ile yüksek performans alabileceksem, ekstra para harcamak istemem.


    teşekkürler.




  • Paran varsa 16 GB al. 8 GB rahat rahat yeter demek çok iddialı olur. Ben şu an MBA M1 8 GB kullanıyorum. C, C++, Python/Flask, Angular, JS, Java için işimi görüyor. Ancak zaten bunlar çok işlemci ve memory gerektiren şeyler değil. Docker mesela zorluyor bilgisayarı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scientia -- 14 Ekim 2022; 2:31:53 >
  • scientia kullanıcısına yanıt

    hocam peki son sorum m1 mi m2 mi? :)

  • lord3 kullanıcısına yanıt

    M2 çok güzel ama onda da 256 GB alırsam M1 göre SSD yavaş kalıyor. Yani M2 512 GB SSD 16 GB RAM almalısın. O da dünya kadar para yapıyor.  Bütçen çok müsait değilse M1 base alıp önüne bakarsın. Olur da memory yetmezse mini PC alıp paralel çalışabilirsin. Ben Amazon'dan 3000 liraya HP mini PC aldım. Tüm container'lar orada mesela. Almışken güzelini alalım diyorsun ama her adımda fiyat uçuyor.


    Reddit 16 GB için biri şöyle demiş: "%90 zaman 16 GB israf olacak ama %10 zaman iyi ki almışım diyeceksin".




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scientia -- 14 Ekim 2022; 20:33:3 >
  • 8gb hiç bulaşma onun yerine windows alsan bile daha iyi olur
  • Apple artık bitik. Amerika'daki die-hard Apple fanboylar bile son 6-7 yıldır Apple'ın yeni donanım ile yazılımlarını eleştiriyor, bu konuda birçok anlatı yayınlandı, detaylara girmek istemiyorum.

    8GB = 4000TL olması soygundan da ötede bir olay.

    M1 , M2 Apple'ın kendi tasarımı olduğu için fiyatlar normalleşecekti, tersi bi durum sözkonusu.

    android studio, visual studio,sql diyorsun, bunlar için Mac donanımı yada macOS önkoşul değil. 8GB için biçilen o 4000TL 'ye 2.el düzgün bir Lenovo alınabilir, Windows 7+ yada bir Linux sürümüne tüm o uygulamalar kurulup sorunsuz kullanılabilir.
  • Visual Studio için Macbook almak nedir ya? Hep bu forumda soruluyor bu nedense.
    Lenovo Thinkpad yerine Macbook lazım olacağını bilecek kişi olsan zaten gelip buraya sormazsın. Yani senin derdin gösteriş anca, iş yapmak değil. Muhtemelen bir ortamda masaya herkes elma logolu laptop açıyor sen açamıyorsun, ezik kalıyorsun falan...
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
  • iPhone için app geliştireceksindir, XCode kullanacaksındır, Macbook alırsın.

    İlla Posix tabanlı bir notebook olsun dersin (çünkü desktop Linux berbat hakikaten), Macbook alırsın, tamam.

    Android Studio desen, Java JRE/JDK düzgün çalışmıyor sıkıntıları var MacOS üzerinde diyorlardı, bilmem o tam çözüldü mü?

    Gerisi? Hipsterlik.

  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Posix tabanlı olduğu için MacBook kullananlardanım. MacBook derken 2.eli 1000-2500TL olan 2009 çıkışlı plastik kasalı MacBook :) SSD ile son sürüm macOS'leri bile oldukça hızlı çalıştırıyor ancak ben 2018 çıkışlı macOS 10.14 (Mojave) kullanıyorum. Docker gibi özel app'ler dışında tüm güncel app'leri çalıştırıyor.

    Soruya gelince: JDK 'nin tüm sürümleri macOS'de sorunsuz çalışıyor. En son 1-2 yıl önce indirdiğimde Oracle JDK'nin macOS sürümlerini yayınlıyordu. OpenJDK'nın da macOS sürümleri var diye biliyorum. Radikal değişikliklerin olduğu Java 8 JDK, Amerika'daki bir macOS kullanıcısının çalışmaları sonrası macOS 7 (Lion) da bile çalışıyor. Amerika'da birçok kişi eski MacBook'lar, üstüne macOS 10.5 (Leopard) gibi eski macOS sürümleri kullanıyor (bunları konu sahibi için söylüyorum ;)

    Not: 2015 sonrası MacBook'ları, Mojave sonrası macOS'leri kesinlikle hiç begenmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 19 Ekim 2022; 21:18:47 >




  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt

    ya hocam şu yazdığına cevap yazıp yazıp sildim... sana söyleyecek söz yok.

  • lord3 kullanıcısına yanıt

    1 yıldır Thinkpad E14 Gen 2 kullaniyorum, metal kasa taş gibi alet, type-C usb var, 3.1 usb var, Harman speakers ses gümbür gümbür, parmak izli power on/off var, 16gb 3200Mhz ram, 512gb nvme SSD, mis gibi IPS ekran.. şimdi Gen 3 var piyasada, Ryzen 5500U işlemci, 14-15bin fiyatı var. Muadili Macbook Air en az 28bin TL. 13bin TL farkı bana izah et. Niye Visual Studio, Android Studio için 13bin daha verip Macbook almalıyım?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyfi84 -- 26 Ekim 2022; 7:53:35 >
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt

    ya @seyfi84 hocam bu kadar hiddetlenecek bir konu değil bu birincisi. ikincisi ise sorunun cevabı bu değil. üçüncüsü bu bir tercih meselesi. insan deneyimlemek istiyor neticede, ha belki bende ulan bir hataydı der elimden çıkarırım. ben kullanan insanlardan tavsiye istedim konuyu çok yanlış anladınız veya anlamadınız. tabi 13 bin daha fazla para neden harcayasınız kesinlikle katılyıorum.

  • lord3 kullanıcısına yanıt
    yazılımcılık ≠ her yeni çıkan nesi deneyimlemek
  • lord3 kullanıcısına yanıt

    Eleman doğru söylemis.. derdin programlama olsa apple cöplerini satın alayım mı diye konu olusturmazdın.. Apple cöplerini ancak Apple platformuna yazılım gelistiriyorsan özellikle tercih edersin.. Ayrıca m1 cihazlar ki, m1 mac mini kısa bir süre kullandım, memnun kalmayıp sattım, ram'den ciddi bir miktar ekran kartına harcıyor.. 1 - 1,5 GB ram eksik gözüküyor zaten görev yöneticisinde.. ha bu paylasım dinamik yani gerekirse daha cok ram uygulamalara kaydırılabiliyor ancak yine de önermem.. cünkü ram ekleme imkanın yok.. eklenmisini apple'dan alırken de sağlam kazık yersin..



    Eğer adam gibi laptop ve gercekten tavsiye istiyorsan sana thinkpad öneririm..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 28 Ekim 2022; 12:35:2 >
  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt

    yani o güzel makineler eskidendi.. onlardan ve sonradan cıkan alüminyum modellerden ben de kullandım.. imac cihaz da kullandım.. fakat o zamanlar bile o cihazlar üzerindeki donanımın parasını hak etmeyen ürünlerdi.. sırf kolayca ugrasmadan zaman ayırmadan hackintosh olaylarına girmeden direkt mac os kullanabilmek icin o gereksiz pahalı ürünleri yine de alıyordum.. simdi adam rami lehimlemis, mac os'u IOS yapmıs.. yeni cihazlar 5 para etmez..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 28 Ekim 2022; 12:48:17 >
  • hocam yeni diye bir şey yok,sen denemek istemezsin ben isterim olay bu kadar.


    @Lucius24 hocam bakın yani önce anlatılmak istenileni anlamak lazım. ilk konu başlığına bakıp sakince okusanız gerçekten anlayacaksınız ama burada ben sadece tavsiye istedim. neticede bu cihazlarla iş yapıp memnun kalan insanlar da :) açın youtube,reddit'ten bakın. yani bu kadar hiddetlenecek ne var.


    yani şu yazılanlara bakınca canım istedi kardeşim aldım demek istiyorum ama konudan uzaklaşıyor konu. yani okuduğunu anlamak gerçekten büyük yetenek.

  • lord3 kullanıcısına yanıt

    sen zaten canim istiyor alacagim desen sana kimse karsi cikmayacak ki.. buyur al diyecekler.. ben de buyur al diyecegim.. ancak sen tavsiye istiyorsun fakat tavsiye verenlerin tavsiyesi seni memnun etmedigi icin olacak tesekkur etmek yerine farkli frekanstan yayin yapmaya basliyorsun.. madem boyle neden tavsiye istedin? tavsiye mi istedin yoksa onay mi istedin?


    buradaki mesele sen ben bu cihazi yazilim gelistirmek icin alacagim diyorsun, ustelik apple platformuna dahi yazilim gelistirmekten bahsetmiyorsun.. ayni seyi 15 k ucuza yapabilen cihazlar var onlar tavsiye ediliyor dogal olarak.. ustelik insanlar sana neden boyle yorumlar yaptklarini da net bir sekilde anlatiyorlar ancak anlayamiyorsun..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 28 Ekim 2022; 15:5:25 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.