Şimdi Ara

KZ ZS10 Pro X kullananlar.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
4.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mi 11T telefon aldım. 5 senelik Mi6'dan geçtim. KZ ZSN Pro kullandım 3 sene Mi6 ile. Geçenlerde silikonu değiştireyim derken yanlışlıkla demirle birlikte lehimi sökülmüş tek sürücü elimde kaldı. KZ ZS10 Pro X kullananlar.  Silikon sürekli çıkıyordu, kayboluyordu. Çok ince tel ile sarmıştım düşmesin diye. Teli iyi açmayıp penseyle çekince komple geldi. Şu an iş görüyor fakat eski performansı gitti gibi.

    Yeni telefona kablolu mu, kablosuz kulaklık mı derken kablolu kulaklık almaya ve yine KZ de kalmaya karar verdim. Şarj sıkıntısı, ses gecikme ve kalite olarak değerlendirince kabloda kalmaya kara verdim. Momentum gibi ürünler alanında iyilerden fakat fiyat 4 binden başlıyor.


    1200 TL'ye KZ ZS10 Pro X sipariş geçtim dün. Bugün elime ulaştı. Ürün yeni, bu ay çıkmış. Terminatör modelini düşündüm araştırdım. Fakat onda eksilerden bahsedilmişti bir videoda, hem de yeni olduğundan zs10 pro x modelinde karar kıldım. Şu an mevcutta ki kz zsn pro 3-4 senedir benimle, çok kaliteli olduğundan yine KZ marka dedim.

    Müsayit zamanda, kutuyu açınca inceleme yaparım burada. Kullanan var mı?



    KZ ZS10 Pro X kullananlar.


    KZ ZS10 Pro X kullananlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 14 Ekim 2022; 11:49:56 >







  • Şahsen Aşırı ucuza da verseler yinede tws denen çöplere asla para vermeyecek biri olarak, kendi çapında kulak-içi-dışı-üstü-altı v.b.v.b. kulaklıklar kullanmış deneyimlemiş kendince bir odyofil olarak, eski bir KZ ZS10 Pro (ya kayboldu ya çalındı) kullanıcısı olarak Pro X hakkındaki yorumunu çok merak ediyorum.. Arkadaşın ZSX'ini kısa süre de olsa denedim şahsen beğenmedim, olmamış o kulaklık.. ZSN Pro denemedim ama onunda yorumları çok muallak sonuçlar veriyordu hiç bulaşmadım..


    Pro X'i 1 hafta kullandıktan sonra, kulaklık iyice çalışmaya && çalmaya alıştıktan sonra yorumunu mutlaka beni de etiketleyerek yapar mısın, duruma göre Pro X almayı düşünüyorum.. Ya yine bildiğim güvendiğim uygun yollu KZ'i alacağim ya da aklımda ses üzerine daha başka şeyler var o tarafa doğru biraz masraf yapacağim..

  • Açıkçası ben de merak ediyorum. İşlerden deneyemedim. Paket bile açamadım. Fakat beklentim yüksek. Ne tarz dinliyorsunuz?

    Şu altta midlerin düşüklüğünden, yüksek tonlarda patlamadan bahsedilmiş sanırım.

    KZ ZS10 Pro X kullananlar.
    KZ ZS10 Pro X kullananlar.major hifi
    KZ ZS10 Pro X Review
    https://majorhifi.com/kz-zs10-pro-x-review/

    Şurada izleyip almıştım.

    KZ ZS10 Pro X kullananlar.Tech Savvyyoutube
    The new KZ ZS10 Pro X just came in today and I can already tell its probably the best new KZ IEM of 2022! In this video I unbox and review the new $39 KZ ZS10 Pro X IEM featuring a 10mm DD with 4 BA's per side. Big shout out to Linsoul for sending us so many cool new additions! ♥ We have basically caught up to the pack now guys. The momentum will only increase from here (slap me with a sub if you can dig it). Our little channel is really growing, so three cheers to the Savvy Squad! 🍻🍻🍻 Check them out here and support the channel: https://www.linsoul.com/products/kz-zs10-pro-x?sca_ref=1969971.xOeqquDMXg Join the new T2 DLC IEM giveaway here! https://gleam.io/S9m8i/tech-savvy-x-linsoul-official-tinhifi-t2-dlc-giveaway Squad up below: ♥ Muh Facebook: https://www.facebook.com/TechSavvyAudio 🐱‍👤 Twitter: https://twitter.com/TechSavvy3000 #IEM #audio #techsavvy #audioreview #kzaudio #kz #kzsk10
    https://www.youtube.com/watch?t=303&v=fvzFBBugftA&feature=youtu.be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yeni açtım pakedi, hemen kulaklığı denemek istedim. Fakat hüsran ile karşılaştım. Ben de uzman olmasam da az çok müzik kulağım vardır. Rock, metal tarzı dinliyorum çoğunluk ile.
    Burn in yapmak lazım bir süre sanırım. Kz zsn pro, 3 senelik, tek modülü arızalı kulaklığım daha iyi ses veriyor şu an bence.
    Katmanlar çok iyi, tüm sesler algılanıyor. Hatta bir şarkıda back vocal kısık sesle girişler yapsa da duydum gayet net ve ayrı olarak. Fakat bas ve tiz yok gibi ve çamur. Mid ler yoğunlukta bana göre tanıtımların tersine. Vocal ağırlıklı kulaklık diyebilirim. Bu kadar verene kadar bence zsn pro x düşünülebilir.
    Alırlarsa geri iade bile edebelirim o derece. Tabi bunu dinlediğim tarz olarak söylüyorum. Techno açtım şu an denemek için. Bass lar müziğe göre yoğunlaşıyor. Tiz ler de fena sayılmaz.
    Vocal önde, klasik bir parça açtım. Katmanlar ve vokaller gayet net alınıyor. Mid yoğunluk artıyor yine.
    Şimdilik ön görüşüm parasını hak etmiyor. Vokal sesi almak isteyenler için diyebilirim. Benim için şu an boşa gitmiş gibi oldu verilen fazla para. Yerine zsn pro ya da x'i düşünülebilir. Acaba terminatör modeli bundan daha mı iyi idi?
    Bu arada özellikle tiz ler de bazen aşırı pikler yaşanıyor. Bu da can sıkıcı olur. Kulak çınlaması vs.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 15 Ekim 2022; 11:24:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • heavyrocker kullanıcısına yanıt

    İlginç yaa, belki burn in yapınca düzelir.. Ben kendi ZS10 Pro'mu hatırlıyorum, onu da kutudan ilk çıkardığımda sesler tatmin etmemişti, klasik kulaklık alışkanlığımı yaptım 2 gün burn-in'e bıraktım sesler iyice yerine oturmuştu ama daha ilk kullanımda bu kadar sonuç hüsran ise burn-in olsa en fazla ne değişecek diye de düşündüm şimdi.. Acaba kulaklıkta bir sıkıntı mı var, şu haliyle bile Zsn pro daha iyi diyorsun çünkü..


    Yani misler gibi sorunsuz çalışan, kullanan herkesin F/P'sini övdüğü, hiç bir şey yapmadan aynısını çıkarsa yine çok satacak bir kulaklığın "X"sini çıkarıp daha berbat kalitede ses üretmek nereden baksan salaklık.. Ben kulaklıkta bir arıza olduğunu düşündüm.. En kötü bildiğimiz ZS10Pro performansının aynısını verirdi sende "eee bu aynısı zaten" der geçerdin ama daha daha dengesiz ve sesin daha kötü olması aşırı saçma şuan... Değişim talep edip başka iste diyeceğim ama hijyen sebepli kulaklıkları iade almiyorlardı bildiğim kadarıyla, umarım çözersin..


    Karar senin, ister değişim veya iadeye zorla ya da olmadı bildiğimiz gibi yapıp 2-3 gün bass-mid-tiz açısından dengeli bir müzikte burn-in'e bırak belki sesler biraz daha oturabilir.. Aldıktan 1 hafta sonra yorumlamak daha sağlıklı olur çünkü, dandikse de kaliteliyse de iyice ortaya çıkar..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 15 Ekim 2022; 13:24:35 >




  • Sedat. kullanıcısına yanıt

    Mesaj yazıp sorayım, başka model ile değişim var mı, memnun kalmadım diye. Kabul edilmez ise burn in uğraşayım. Çok pişman oldum, keşke görmeseydim bunun yeni çıktığını, terminatör alacaktım. = )) Bilgi veririm son durum hakkında.

    Bu arada stock kablo iyi demişler fakat ilk verilen kablolara göre çok cansız, fazla uzun gitmez gibi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kulaklığı sadece telefona mı takıp denedin.. PC, telefon, amfi dac v.b.v.b her yere takıp farklı ürünlerde kulaklık ne tepki gösteriyor onlara da tek tek bakarsan daha iyi olur.. Oralarda da ses katlanılmaz gibiyse geçmiş olsun.. Kablo çok cansız demişken acaba sesteki bu saçmalık kablo kaynaklı olabilir mi, kablo değişikliği yapıp denedin mi.. Maliyet düşsün diye kablonun en dandiğini koymuş olabilirler..

  • Sedat. kullanıcısına yanıt

    Aynen aklımda, deneye eğim başka cihazlar ile de müsayit olunca. Fakat genelde telefonda kullanacağım. Dediğiniz gibi type c çevirici, kablo gibi diğer fiziksel etmenler de var işin içinde. Zsn pro kablosu ile de deneyeceğim. En kısa sürede type c-3.5 çeviriciyi de değiştireceğim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demin ürünü satın aldığım kişi ile görüştüm telefon ile, mesaja cevap gelmeyince. Üstte anlattığım durumdan bahsettim. Sorunlu olabilir mi diye sordum.

    Ürünü başka cihazlar ile, 3.5 dönüştürücü olmadan denememi söyledi. Benim de aklımda vardı zaten. Fırsat buldum şimdi denedim. Bilgisayarımın on board ses kartında denedim. Fakat üst nesil bir ana kart ve ses codecleri vs. sağlam üründür.


    (Gigabyte x470 Aorus ultra gaming model (ALC1220-VB Immersive Gaming ViBes All New Realtek High-End HD Audio Codec ALC1220 120dB(A) SNR HD Audio with Smart Headphone Amp automatically detects impedance of your head-worn audio device, preventing issues such as low volume and distortion. New VB series audio controller stream your voice to the world vibrantly with both front/rear microphone SNR up to 110/114dB(A)).


    Şu alttaki özellikleri var. Özellikle ön girişten bağlamadım, arkadaki soketten bağladım, direk bağlantı için.



    KZ ZS10 Pro X kullananlar.


    KZ ZS10 Pro X kullananlar.


    KZ ZS10 Pro X kullananlar.




    Gerekli EQ ayarları yaptım. Kendi içinde amfi artırıcı Lvl 2'ye aldım. Açıkçası farkı anladım. Yani telefon üzerinde ve çevirici ile aradaki farkı anlayamam, fark çok az olduğundangayet doğalmış.Zsn Pro dandik bir kulaklık haline geldi, z10 pro x ise onun yerine oturdu. Fakat en az iki katı fiyat için, bir tık kalite artışı olduğunu fark ettim. Arada büyük fark için ya daha üst seviyelere çıkmak lazım (Tabi test etmeden bence o toplara girilmez.), ya da başka markalara, herkesin hem fikir olduğu modele geçmek daha mantıklı bence. Yani çok kral bir kulaklık olduğunu söyleyemem.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 17 Ekim 2022; 13:24:50 >




  • Sedat. kullanıcısına yanıt

    Bu kulaklığı aldım artık, ve değişim mümkün görünmüyor kulak içi olduğundan. Şimdi güzel bir type c-3.5 dönüştürücü almam lazım. Gerekirse amfisi olması lazım içinde. Çünkü müzik çok dinliyorum. çoğunluk ile de telefon ve kulaklık ile birlikte. Önereceğiniz ürün var mıdır?

  • heavyrocker kullanıcısına yanıt

    İki tane DAC type C - 3.5 dönüştürücü aldım. Birisi realtek çipli. İkinci aldığım da aşağıdaki linkteki. Aşırı memnun kaldım ve beğendim... Tavsiye ederim. Sesteki detay ve sahne genişliği arttı baslar da çok temiz. (Blon BL-03 ve TFZ No.3'te denedim.)


    KZ ZS10 Pro X kullananlar.
    KZ ZS10 Pro X kullananlar.aliexpress.com
    3.9US $ 78% OFF|OPENHEART CX31993 USB Type C to 3.5mm DAC hifi Adapter earphone Amplifie Digital Decoder AUX audio Cable converter Android| | - AliExpress
    https://www.aliexpress.us/item/3256804070843126.html?spm=a2g0o.order_list.0.0.c1b11802vxxKwo&gatewayAdapt=glo2usa4itemAdapt&_randl_shipto=US
  • TRY 244.07 | Tip-c 3.5mm HiFi dijital kulaklık amplifikatörü Cs46L41 çip çözme DAC ses adaptörü Android için kablo Win10

    https://www.aliexpress.com/item/1005003394545294.html?srcSns=sns_Copy&spreadType=socialShare&bizType=ProductDetail&social_params=20685394143&aff_fcid=5018293153e247d99510ea3c79169915-1666362082678-03261-_mr9Y6wk&tt=MG&aff_fsk=_mr9Y6wk&aff_platform=default&sk=_mr9Y6wk&aff_trace_key=5018293153e247d99510ea3c79169915-1666362082678-03261-_mr9Y6wk&shareId=20685394143&businessType=ProductDetail&platform=AE&terminal_id=dc330385aa9c45208d25d8c8d3974a3a&afSmartRedirect=y


    Şu üründen aldım. Gelince yorum yazarım. 60TL yeni kullanıcı kuponu ile 306 tuttu. 122TL vergi, ötv de alınıyor. Çok kötü bir durum, kulaklık silikonu alacaktım kaliteli. 2 tanesi 100 küsurdu. Fakat vergi 180 tl olunca bırakmak zorunda kaldım. Sizce nasıldır dac dönüştürücü?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 21 Ekim 2022; 21:57:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • dulcet kullanıcısına yanıt

    Hocam ürün geldi. Mi6, başka telefonlar ve bilgisayarda denedim çalışıyor. Fakat Mi 11T de çalışmadı. USB otg ile sıkıntı mı var acaba? OTG checker ile baktım resimdeki gibi. Değişik kombinasyonlar denedim fakat ses vermedi. Cihaza ışık geliyor fakat ses göndermiyor. Alttaki videoda usb hata ayıklama ve MTP olarak açın diyor. Bende MTP değil de dosya paylaşım olarak geçiyor. Ona ayırladım fakat değişen bir şey yok.


    KZ ZS10 Pro X kullananlar.Mobil Bilgiyoutube
    İlk Videom beğenmeyi unutmayin yapamayanlar yoruma yazsın
    https://www.youtube.com/watch?v=Kb6yMSuKdwI&ab_channel=MobilBilgi


    KZ ZS10 Pro X kullananlar.


    KZ ZS10 Pro X kullananlar.


    Cihaz alttaki:


    KZ ZS10 Pro X kullananlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 31 Ekim 2022; 23:52:26 >




  • heavyrocker kullanıcısına yanıt

    Hocam 10 gün önceki mesajınızı görmedim. Neden görmedim bilmiyorum ama dün bildirim düşünce cevap vereyim dedim. Öncelikle Xiaomi telefon hiç kullanmadım hayatımda ama menüsü konusunda gereken seçenekleri bulmuşsunuz gibi görünüyor.


    Benim aldıklarım şunlar :




    Dediğim gibi birisi realtek çipli diğeri CX31993 çipli. Sizin aldığınız farklı bir ürün gibi duruyor. (Cs46L41 Chip) Çiplerden dolayı bir uyumsuzluk olabilir mi bilemem ama sizin için bir göz attım. Mi10T ve Mi11T modellerinde USB C cihazları biraz sıkıntı çıkarmış gibi ve işin garibi çözün sunan da pek yok KZ ZS10 Pro X kullananlar. 


    KZ ZS10 Pro X kullananlar.
    KZ ZS10 Pro X kullananlar.xiaomi european community | mıuı rom since 2010
    MI 11 T USB-C Headphone problem after MIUI upgrade
    https://xiaomi.eu/community/threads/mi-11-t-usb-c-headphone-problem-after-miui-upgrade.65368/


    KZ ZS10 Pro X kullananlar.
    KZ ZS10 Pro X kullananlar.xiaomi european community | mıuı rom since 2010
    Mi 11 usb-c adapter not working
    https://xiaomi.eu/community/threads/mi-11-usb-c-adapter-not-working.65077/




  • dulcet kullanıcısına yanıt

    Satıcıya da yazdım. Uyumsuz olabilir demiş. Zaten pek ayarlık durum yok, takınca çalışması lazım direk. Yazılan başka durumları da inceleyeyim, artık satışa koyarım, başka alırım. İlginiz için teşekkür ederim, sağolun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 1 Kasım 2022; 22:54:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederim ne demek hocam. Uyumsuz telefon sayısı belki çok azdır o size denk gelmiş gibi duruyor. Tatsız bir durum olmuş. Realtek (ALC5686) çipli olan ile CX31993 çipli olanı kullanıyorum. Telefonum Mate 20 Pro ikisi ile uyumlu çalışıyor. Realtek olan sanki bir tık sıcak ses tonu verirken CX31993 olan detayı daha fazla veriyor gibi geldi bana. İkisini de severek kullanıyorum. Bass ağırlıklı ses dinlemek istersem TFZ NO.3'e realteki takıyorum pcde... Sinema salonlarındaki seslerin aynısı alıyorum KZ ZS10 Pro X kullananlar.  Geri kalan müziklerde BLON BL-03 kulaklığa CX31993 çipli olanı takıyorum yine sıcak ses tonu ile çok daha fazla detay alabiliyorum ayarında.


    KZ DQ6 da var onu da bluetooth kablosu ile sürekli boynumda taşıyorum. Ama sanırım soğuk ses tonunu fazla tıslayan bir tonaliteyi sevmiyorum bunu anladım. Detayları duymak güzel fakat bir süre sonra yormaya başlıyor.


    KZ ZS10 Pro X kullanmadım, sizin düşünceleriniz nasıl memnun kaldınız mı kulaklıktan? Yüksek seslerde çözünme oluyor mu seste? Şimdilerin yeni modası ise 7hz Saltnotes Zero. Deli gibi övüyorlar yabancı forumlarda. Çok bass severlere uygun olmayan fakat detaylandırmayı çok iyi yapan bir kulaklık olarak bahsediyorlar. Aklıma da düşmüyor değil :-)


    Deneyemediklerimi tabi ki bilemem ama fiyat performans açısından sanırım dinlemekten çok zevk aldığım Blon BL-03 son yıllara damga vurdu.


    Kablolar ve kulaklık silikonları çok önemli bu arada. SpinFit biraz pahalı ama hem kulakta ağrı yapmıyor hem de sesi çok iyi iletiyor. 16 cores gümüş kablo aldım fakat öyle aşırı farketmedi ses kalitesinde. Sahne ve detay biraz arttı gibi sanki. Bendeki set şöyle oldu :



    KZ ZS10 Pro X kullananlar.


    KZ ZS10 Pro X kullananlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dulcet -- 1 Kasım 2022; 23:24:10 >




  • dulcet kullanıcısına yanıt

    Attığınız xiaomi forum konulara reply yaptım. Bakalım cevap gelecek mi? Satıcıya 11t destekleyen dac sordum fakat emin olmadığımdan yazamam dedi. Açıkçası zs10 pro x den tad alamadım. Tabi düzgün sürücü ve ses kalitesi yüksek müziklerle zsn pro dan daha iyi. Fakat aşırı performans göremedim dediğim gibi. Belki bu dac çalışsa idi, uzun süreli dinleyip net fikir söyleyebilirdim. Bakalım artık, yeni cihazda deneriz inşallah. = ))


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dulcet kullanıcısına yanıt

    Bu arada sizin set güzel fakat bu iş sanırım biraz göreceli. Misal ekran kartınız, monitörünüz ne kadar kral olsa da algınız bunu işlemeye yetecek kadar çözüyor. O yüzden profesyonel anlamda bu sektörde değilsek fazla masraf yapmaya gerek yok. Bize hoş gelen basamakta işi sonlandırmak lazım. Dediğim gibi bir de oynatıcı ve çaldığımız sesin, kalitesinin onun karşılayacağı seviyede olması lazım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • heavyrocker kullanıcısına yanıt

    İyi yaptınız hocam... Neyse yeni cihaz gelirse bilgilendirirsiniz o zaman... :-) Ama 32 bit DAC'ta performansı şaşırtabilir belki kulaklık belli olmaz...

  • dulcet kullanıcısına yanıt

    Örneğin teknolojiden uzak birisine 20 sene önceki bilgisayar oyununu gösterin, sonra da şimdiki zamanlarda yapılanları. Onun için oyun oyundur, ya da 20 sene önceki bir oyun ona daha kaliteli bile gelebilir. Biraz da algılarla alakalı yani. Müzik yapan insanlara bile sorsanız bu kulaklıklar ve dac lar arasında bence çelişkide kalacaklardır.

    Yeni cihaz gelmeyecek. Bunu daha ne yapacağıma karar vermedim, fakat büyük ihtimal satışa koyacağım. Fakat önemli olan 11T için hangi dac almak lazım?

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.