Şimdi Ara

Bu fiber kutuyu sadece türknet mi kullanıyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
1.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Mevcut müşterilerde gigafibere geçerken bu dönüşüm ücretini ödüyor mu?

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Sansüronline'da TurkNet gibi havadan fiberleme kullanıyor muydu ya?

    Gerçi gelse bile VDSL kullanırım daha iyi. Yine de bulaşmam Turkcell Superonline'a.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bende havadan geçirince türknet sanmıştım, kutuları görünce yine türknet sandım, sonradan öğrendim değilmiş :(

  • Sacrific3 S kullanıcısına yanıt
    Turkcell Superonline tavsiye etmem. Hele hele ki havai fiberleme ile hizmet veriyorsa kattiyen tavsiye etmem.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • vovu01 V kullanıcısına yanıt
    Merhaba, sıfırdan başlatılan yeni aboneliklerde kurulum ücreti alınıyor. Dönüşüm işlemi yapılan mevcut abonelerimizden ücret alınmıyor.
  • Havai fiberleme yapan hiç bir firma kullanılmaz. Adreste başka firmanın yerden fiberi varsa mutlaka o kullanılmalı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • FrismX F kullanıcısına yanıt

    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/154063158


    Burada foruma eklediğim birçok havai fiber hattı görebilirsiniz. Farketmiyor yeraltı yerüstü yani.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Evet biliyorum her firma bazı bölgelerde kolaylık ve maliyet nedeniyle havaiye geçti. Aynı binada yeraltı fiber çeken başka firma var ise onu kullanmak çok daha doğru.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şahsen benim de yeraltı ama çok da alakadar etmiyor beni yeraltı veya üstü. Çünkü o firmanın bileceği iş. Bir arıza olursa arıza kaydı bırakıyoruz zaten, kabloya bir şey olursa da sorumluluk onlara ait yine. Benim bağlı olduğum fiber kutu dış mekan fiber kutusu ve binanın dışında yer alıyor, oradan daireye gelen kablo açıktan geliyor bugüne kadar bir sorunla karşılaşmadım. Kar gördü, güneş gördü vs.

    Her yerde kazı imkanı yok, o sebeple havai yapıyorlar bazı yerlerde.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 6 Ekim 2022; 17:14:11 >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Kentsel dönüşüm bölgesinde iseniz bunun zararını anlarsınız aslında ve kopan yada hasar gören kablo sadece şirketi değil sizide bağlar kesintiye uğrayacak internetiniz. Türknet'in havai kablolaması yüzünden bu sorundan çok müzdariptim. Adresime TT yeraltı fiber çekimi yaptı mecbur olarak onlara geçtim ve hiçbir kesinti yaşamadım kurulduğundan beri aynı ip adresini alıyor hatta modem. Kesintiler çok umrumda değil diyorsanız tabi birşey diyemem herkesin kendi fikri kendi parası. :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sayın hocam,

    Her bölge yeraltından kablo çekmeye müsait değildir. Yeraltından kablo çekilebilmesi için ilgili belediyeye ruhsat başvurusu yapıldığında, ilgili sokağın veya caddenin kadastral terklerine bakılıyor ve eğer yapılmış ise yeraltı ruhsatı veriliyor. Aksi halde başkasının parseli içerisinden kablo geçiremezsiniz.


    Kadastral terkleri yapılmış, yol ve kaldırım terkleri müsait olan yerlerde zaten kaldırımı söküp altına koyuyorlar. Çok eskiden cadde ve sokakların ortalarından götürmüşler ama artık bu yöntem tercih edilmiyor.


    Günümüzde kazı ruhsat işleyişi, ilgili kablo geçirilmek istenilen güzergahın imar durumuyla ilintilendiriliyor. Mesela DONANIMHABER CADDESİ olsun. Bu cadde boyu fiber çekmek istiyoruz. Ancak binaların kadastral terkleri yapılmamış ve cadde ve kaldırımın kaldırım kot genişlikleri belli değil. Bu durumda yeraltı kablo çalışması yapılamaz çünkü imar planına göre terkler yapıldıgında kablonuz ilgililerin arsası içerisinde kalabilir. Bu durumun önüne geçmek için, kadastral terk konrolü yapılıyor.


    Mesela elektrik direklerini veya galvaniz aydınlatma direklerini düşünün. Onların konumlarına çok iyi bakarsanız, yeni tesis iseler imar planında terkleri yapılmış yerlere koyuyorlar. Ancak eski direklerde bu durum böyle değil. Bazen şey görürüz, mesela yeni bir direktir ama kaldırımın tam ortasına koyarlar. Deriz ki bu neden tam ortada, neden kenara koymamışlar? İşte orada da kadastral terk olayı işin içine giriyor, orası uygun görülüyor oraya konuyor gibi bir durum var. İlgili belediye ve ilgili firma arasındaki bir süreç yani.


    İşin teknik kısımlarını (bölge bölge, sokak sokak) bilmediğimiz için neden havai veya neden yeraltı demek kolay bizler için ama teknik kısımlar çok karmaşık hocam maalesef. Bir hat havai gidiyorsa vardır bir sebebi yani. Elektrik için de öyle, internet için de öyle.





  • Neden hocam? 1gbit superonline kullanan arkadaşım var şimdiye kadar sorun yaşadığına şahit olmadım.

  • Sacrific3 S kullanıcısına yanıt
    Çok sansür oluyor,akşamları hız düşmesi,ping,çıkış ne desen berbat Turkcell Superonline'da. Arkadaşınız şanslıymış, 1GBIT kullanıpta ADSL 8MBIT'ten daha kötü hizmet alanları biliyorum. ADSL bile daha sağlıklıdır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşım ekstra evine dns server kurdu belki onun da katkısı olmuş olabilir, tabi onun bulunduğu yerde superonline fiber dışında bir alt yapı da yok. Aile evinde ise adsl yetmiyor diye superbox almıştı

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.