Şimdi Ara

Tim Cook açıkladı: Apple'da çalışmak istiyorsanız bu dört özelliğe ihtiyacınız var (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
2.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Saygı sınırlarını zorlayan, tepeden bakan beylik lafları değildir. Bir gerçeği anlatmaya çalıştığımı gösteriyor. Yani, senin ihtisasın ne, selahhiyetin ne, sen dilbilimcisi misin, bu konuda ordinaryüs profesör müsün, yetkin ne ki bu konuda bir değişimden bahsediyorsun demenin daha kısa kestirme yolunu kullandım. Bak, bunu dahi saygı sınırlarını zorlayan bir durum olarak algılıyorsun, bunu dahi anlayamıyorsun, gelmiş burda yaratmak kelimesi hakkında bir inatlaşmaya gidiyorsun.


    İnsanların koyduğu kurallar eleştirilebilir, sorgulanabilir ama herkes uymak zorunda yanlış mıyım? Sen de eleştirdiğin ve sorguladığın insanlar tarafından konulmuş kurallara, kanunlara yasalara vs kuzu kuzu veya paşa paşa uyuyorsundur.


    Onlara uyuyorsun ama burdaki yasağa uymuyorsun. Dinimiz belirtmiş; bu kelimeyi mahlukat için kullanmayın diye, o zaman buna niye uymuyorsun?


    Ez cümle: Müslüman olmadığın için bahse konu olan kelimenin gücünü, önemini ve hassasiyetini kavrayamıyorsun. Bu yüzden daha fazla yazmayacağım


    Not: müslüman olmadığın için yazdığım soruların muhatabı sen değilsin. Örnek için yazılmıştır





  • Yine de o şekilde yazılmaz. Bu şekilde yazarsın doğru anlaşılır. Benlik bir şey yok üslubunda bir dalgalanma var farkında değilsin.


    İnsanların koymuş olduğu kurallar zorunluluktandır. Sebebini kendin de çözebilirsin, düşünerek bulabilirsin. Bulamasan bile sorup öğrenebilir mantığını anlayabilirsin. Bu kuralların ardında somut sebepler vardır kurallara uyulmazsa o sebepler gerçekleşir ve insanlar bundan zarar görür. 120 sınırı olan yere 200'le girmek yasakken girersen kaza yapma olasılığın yüksektir. Para-hapis cezasını ödemesen de hayatınla ödeyebilir başka insanların hayatlarını karartabilirsin. Bak somut sebep burada, akıl ve mantık burada mevcut.


    Ben inançlı değilim bu soru bana değil galiba. Velev ki öyle olsun inancımı sarsardı, ne saçma ne alaka der sorgulamaya başlardım sanırım. Bu sonsuz kudret sahibi tanrı beni tanımıyor mu, ne demeye çalıştığımı bilmiyor mu amma şekilci filan diye düşünürdüm sanırım.


    Neyse, kısır döngüye girdik. İyi forumlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Bi kimse zenginden çalıp çırpsa, sonra, "ben bu çaldıklarımı fakirlere dağıtıyorum veya onları satıp parasıyla fakirlerin ihtiyaçlarını karşılıyorum" dese, yani "çaldığım herşeyin kuruşu kuruşuna fakirleri doyurmak için harcıyorum" dese, onları giydirip doyursa, buna iyi kişi mi denir yoksa hırsız mı? Onun bu niyeti onu hırsız olmaktan kurtarır mı? Veya bu yaptıklarını hakime anlatsa serbest mi bırakılır? Bak burda hırsızın niyeti ortada; ele geçirdiklerini muhtaçlara dağıtmak..


    Sen de biliyorsun ki onun bu niyeti, onu ne hırsız olmaktan kurtarabilir, ne hapsi boylamasından ne de işlediği haramdan. Niyet farklı olsa da onun sonu cezalandırılmaktır ve toplum tarafından eleştirilmek.


    Bu verdiğim örnek, niyetin ne olursa olsun fiiliyat dinen yasaklanmışsa, akıbetinin de kötü olacağını gösteriyor; aynen yaratmak kelimesini başka niyetle söyleyenlerin uğrayacağı akıbet gibi...


    Dinimizde haramlar iyi niyetle işlense de yine haramdır.


    Sonuç? Sonuç, farklı niyetlerin bile insanları kurtaramayacağı gerçeği...


    Sen bu adama hayırsever mi derdin yoksa hırsız mı? "Hırsız" diyeceğini ikimiz de biliyoruz. O adam sana gelse ve dese ki; sen bana hırsız diyorsun, amma, sonsuz kudret sahibi beni tanıyor, niyetimi biliyor, amacımı, hedefimi biliyor. O zaman niye haram oluyor veya neden bana hırsız diyorsun? diye sorsa ne diyeceksin?


    Yani son paragrafta yazdıkların orda duruyorken, hırsız senin o yazdığın cümlelerini sana karşı mermi gibi kullanırdı ve seni sustururdu..


    Not: Yazmayacaktım ama bunu da yazmadan edemedim





  • dekareme kullanıcısına yanıt

    Ben bu argümana da muhalefet olurdum da sıkıldım. Yazdım yazdım sildim, yoksa bu bitmeyecek Tim Cook açıkladı: Apple'da çalışmak istiyorsanız bu dört özelliğe ihtiyacınız var bende o mermiyi durduracak zırh mevcut Tim Cook açıkladı: Apple'da çalışmak istiyorsanız bu dört özelliğe ihtiyacınız var 

    İnanıyorsanız bu kurallar dogmatiktir, sorgulanamaz. Ya uyarsınız ya uymazsınız, ortası yoktur diyorsunuz. Eyvallah.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'de çoğu yerde çalışmak için yalakalık ve yanar dönerlik en önemli meziyetlerdir.

  • işbirliği merak önemli

  • Tim yiyorsa gel benim restorantta çalış bakayım becerebilcen mi ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • krmbzkurt kullanıcısına yanıt
    Tim Cook açıkladı: Apple'da çalışmak istiyorsanız bu dört özelliğe ihtiyacınız var

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kuasudba kullanıcısına yanıt

    Neden burdaki bir sürü insana kendi kullandığın tabletleri gösterme ihtiyacı hissediyorsun? Hazımsızsan "hazımsızım" de olsun bitsin

  • dekareme kullanıcısına yanıt
    Tim Cook açıkladı: Apple'da çalışmak istiyorsanız bu dört özelliğe ihtiyacınız var

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.