Şimdi Ara

Dosyaların varsayılan açma ayarı değişti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
58
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu konunun bir çözümü olduğuna eminim, çünkü bir süre önce bir yerde rastlamıştım. Aşağıdaki ekran görüntüsündeki dosyaların sağ tık/birlikte aç kısmındaki yere tıklayınca böyle kaldı. Not defteri simgesi ile görünen dosyaları eski haline nasıl getirebilirim? Not defteri ile ya da WordPad ile açmak istemiyorum, eski haline gelsinler istiyorum.



    Dosyaların varsayılan açma ayarı değişti







  • Aşağıdaki video'da çözüm sunulmuş ama bende işe yaramadı çünkü bende kalıcı bug oluşmuş.



    Dosyaların varsayılan açma ayarı değiştiEmin Varolyoutube
    1️⃣Yöntem 🔷Çalıştır'ı açın (Win + R) ve regedit yazın, Tamam'ı tıklatarak Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni açın. HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\(değiştirmek istediğiniz dosya uzantısı, örneğin: .jpg)\OpenWithList dizinini izleyin ve sağ tarafta, ''birlikte aç'' menüsünde gözükmemesini istediğiniz program girdilerini siliniz. 🛑_________________________________________________________________________________🛑 2️⃣Yöntem 🔷Varsayılan program seçiminiz yalnızca sizin kullanıcı hesabınıza uygulanır ve bilgisayardaki diğer kullanıcıları etkilemez. Tüm uzantıları sıfırlama Bu seçenek Windows'ta kullanılan tüm dosya uzantısı ilişkilendirmelerini Windows'un ilk kurulduğu andaki haline sıfırlar. Sadece bir veya birkaç uzantı ile ilgili sorun yaşıyorsanız tüm uzantıları sıfırlamak yerine 2. yolu kullanarak sadece bunları sıfırlayabilirsiniz. 1- Ayarlar uygulamasını açın ve Sistem'e tıklatın. 2- Varsayılan Uygulamalar sekmesini seçtikten sonra sağ tarafı aşağı kaydırın ve Microsoft önerilen varsayılanlara sıfırla butonuna tıklatın. ✅Videoyu beğenmeyi abone olmayı unutmayın. Hoşça kalın.
    https://www.youtube.com/watch?v=QTq8oqOfURc&feature=youtu.be

    Böyle bir durumda, Windows'u onarmak veya format atmak gerekir bence. Windows'u onarmak için aşağıdaki link'ten bilgi alınabilir.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eylül kabus -- 5 Ekim 2022; 10:13:33 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.