Şimdi Ara

Akıllı telefonları 10 dakikadan kısa bir sürede şarj edecek teknoloji geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Akıllı telefonları 10 dakikadan kısa bir sürede şarj edecek teknoloji geliyor



    Şu anda akıllı telefon pilini 6 dakika içinde %0'dan %80'e kadar şarj edebilen hızlı şarj teknolojisi geliştirilmiş durumda. Gelecek yıl, daha yüksek kapasiteli çözümler piyasaya sürülecek.



    Ayrıca Bkz.Hızlı şarj karmaşası sona eriyor: Xiaomi, Huawei, Oppo ve Vivo tek standarda geçecek



    Hızlı şarj teknolojisi 210W ile sınırlı kalmayacak



    Akıllı telefonlar uzun süredir piyasada olmasına rağmen, üreticiler cihazların küçük boyutları nedeniyle pil ömrü sorununu etkili bir şekilde çözememekteler ve bu nedenle de hızlı şarj teknolojilerine odaklanmış durumdalar. Amaç, şarj süresini tek haneli rakamlara (10 dakikadan az) düşürmek.



    Akıllı telefonları 10 dakikadan kısa bir sürede şarj edecek teknoloji geliyor



    Bu yıl Temmuz ayında piyasaya sürülen iQOO 10 Pro, 4.700mAh pili sadece 10 dakikada tamamen şarj edebilen ultra hızlı 200 watt şarj cihazına sahipti. Ekim ayında piyasaya sürülecek olan Redmi Note 12 Pro+'ın ise 210 watt şarjı desteklemesi bekleniyor.




    Kaynak:https://news.mydrivers.com/1/863/863326.htm







  • seyahate falan çıkarken şarj adaptörü yanına mini yangın söndürme tüpü de koymak lazım bavula heralde artık.

  • Wcde pirizi olanlara guzel haber 😅



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cocainbar -- 3 Ekim 2022; 20:11:17 >
  • TiesTorN kullanıcısına yanıt

    Gereksiz bir yorum.


    Xiaomi/Oppo neredeyse 2 senedir 60watt üzerinde dolum sağlıyor. Hiç patlama, yangın haberi duydunuz mu?


    Hızlı şarj mükemmel bir teknoloji. Bence bir kamera, işlemci kadar önemli.

  • LGatakan kullanıcısına yanıt

    seninkinden gereksiz olmasın... 60w ile 210w aynı şeyler zaten dimi. 3.5 kat gibi önemsiz bir fark var arada, bir şey değilmiş canım.

  • LGatakan kullanıcısına yanıt
    OnePlus Nord 2'nin 10 dan fazla patlama olayı var :) Bilmeden yazmamak lazım. OnePlus Oppo'nun markası.

  • Bu kadar yüksek watt ile şarj edilen bataryanın hiç sağlıklı kalacağına inanmıyorum.

  • iPhone nun da 10 dan da fazla patlama haberi var bunu da bilmek lazım keza samsung unda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkie -- 3 Ekim 2022; 20:56:56 >
  • Bir tek bana mı gereksiz geliyor bu AŞIRI hızlı şarj furyası.

    Abi zaten yeni çıkan bir telefon kötü bile olsa max 2 saatte dolacak durumda hani bu teknolojiyi gelistiriceklerine performansa kameraya ısınma problemlerine yönelik şeyler yapsalar. Ciddi manada telefonunu 10 dkda şarj etmek isteyen var mı özellikle. Sırf bunun için o telefonu tercih eder misiniz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ödemeyi nereye yapıyoruz?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • volkie kullanıcısına yanıt

    Nord 2 toplasan 50 bin tane vardır İphone ise milyarlarca. Böyle bir karşılaştırma yapman çok komik olmuş. Note 7 vakasında patlama sayısı 10 olmadan Samsung tüm cihazları topladı, iade veya Note 7 FE verdi. OnePlus açıklama dahi yapmadı :)

  • WereChaos W kullanıcısına yanıt

    Var. Ben. Vakit nakittir. İki saat az bir süre değil, zaman bugün senin için önemsizken, yarın bir o kadar önemli olabilir. Sırf bu sebepten samsungdan başka telefon kullanmazken gittim xiaomi aldım. Dediğin şeyleri de yapıyorlar zaten, diğer donanımlar da gelişiyor. Şarj hızı tamam sayılır artık, bataryalar da biraz uzun gitse iyi olacak :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Batarya konusunda sınıra ulaşıldı galiba. Lityum iyon piller bu boyuttaki telefonlara max 6k 7k mah larda depolanabiliyor. İşlemcilerin verimliliğini bağlı kalacak eğer gelisilmezse

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hurafeler kalkmadan ileriye gidemeyiz. Oppo, vivo, realme, xiaomi, oneplus vs. onlarca belki yüzlerce modeli 65w ve üstü şarjı kullanıyorlar ve 2.5 belki 3 seneyi aşkın süredir kullanan modeller var ve bu cihazlar tüm dünyada milyonlarca sattılar ve hâlâ da satıyorlar. OnePlus Nord 2 olayı da Note 7'de üretimi sorunlu cihazlar. Ya hapsini boşver, milyarlarca dolarlık şirketlerin mühendisleri düşünmüşlerdir değil mi bunları?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WereChaos W kullanıcısına yanıt

    Lityum iyon konusunda doğru sınıra ulaşıldı diyelim, o yüzden lityum iyon yazmadım batarya yazdım. Başka türden batarya lazım yani bize artık kısaca, bu da şuan mümkün olmadığı için odağı hızlı şarja veriyorlar. İşlemciler de aynı şekilde sınıra yaklaşıyor nanometre konusunda. Artık yazılıma ağırlık verilmesi gerekiyor firmaların ve yazılım geliştiricilerin özellikle android tarafında. Koca firma gidiyor en baba sensörü koyuyor, biri boktan modlu portlu gcam sürüyor 2 kar daha iyi çekiyor (kamera aynı kamera), dediklerim yine performans ve pil anlamında da geçerli (rom, kernel) vs.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en azından apple samsung gibi eski teknoloji şarj aleti sunmuyorlar hızlı ilerliyorlar çinlifirmalar bu iyi bir haber.uzun yolculuk yapanlar için iyi evde kullanım için gerek yok.gece şarja takıp bütün gün yetiyor çoğu tlf eve gelene kadar.

  • TiesTorN kullanıcısına yanıt

    iQOO telefon bataryaları EV kategorisinde ve 10C standartını benimsiyor. 200w ile şarj olduğunda batarya sıcaklığı sıradan bir telefondan farksız. 1600 cycle sonrası ise batarya sağlığı %80 e iniyor.


    iQOO bataryaları TUV tarafından ekstrem şartlar için bile sertifika almış durumda. düşme, çarpma, eğilme, sıcaklık vs


    Iphone 30w ile 500 cycle %80 batarya sağlığı sunuyor. ki pilleri standart kategoride ve 3C standartında ayrıca TUV sertifikası yok


    Çalışma sıcaklığı Iphone için max 50 derece iken iQOO bataryaları 120 derece de bile patlamadığını kanıtlamış

  • Büyük firmaların kullanmayıp da sade Çin firmalarının kullanması bana şüpheli geliyor. Ya bataryayı çok çabuk öldürüyor ya da yangın riskini artırıyor ki büyük ve kaliteli dediğimiz firmalar bu işe girmiyor. Yoksa çok maliyetli birşey değil artık adaptörü bile vermiyorlar zaten, kullanıcı cebinden alıyor.

  • Daha geçen Çin bu şarj olayına sınır getirmedi mi? Mevzu neydi?

  • Apple ve samsungun bu hızlı şarj noktasında çok geride kalması üzüyor. En azından bu iki marka da en standart artık 45w hızlı şarj yapsın ama yok nerde kimi 25w koyar kimisi 15w üstü premium der...Kafaları pırıl pırıl bu iki markanın da. Birisi de var ki hala Type-C getiremedi telefonlarına...Ne güzel büyük bir marka tonlarca para öde üstüne bir de..Pehhh

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.