Şimdi Ara

Apple üretim için TSMC’ye yüzde 6 daha fazla ödeyecek (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
2
Favori
4.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bunca tantana %6 için miydi?

  • Dış mihraklar yine iş başında, iPhone fiyatını yükseltip milleti galeyana getirme peşindeler.

  • adamlar telefon başı 3$ fazla ödeyecek ama telefona 100$ zam yaparlar artık.

  • fotifoti kullanıcısına yanıt

    1000 dolarlık telefona 2000 dolar veren masum vatandaşa vergi şoku

  • Fiyatın bi tik daha fazla oldugunu dusunuyorum.

    Apple üretim için TSMC’ye yüzde 6 daha fazla ödeyecek
    Apple üretim için TSMC’ye yüzde 6 daha fazla ödeyecekrəqəmsal dünyaya açıl
    Ana səhifə - Rəqəmsal dünyaya açıl
    https://digitalcare.az



  • yunusbeen kullanıcısına yanıt

    O araştırmayı kim yapmışsa dünyanın en cahil insanıymış. Böyle uç noktalardaki mühendislik ürünlerinin değeri malzeme ve üretim fiyatlarını alt alta toplamakla ölçülmez.

    Apple en son iphone da kullandığı parçaları vestel'e hazır olarak verse, al sen bunları birleştir bu telefonu yap dese, vestel 10 senede o parçaları birleştirip apple kalitesinde montaj yapamaz apple'in yardımı olmadan.

    Bir de o parçaların nasıl tasarlandığını, bunları bir arada çalıştırmak için nasıl bir know how oluşturulduğunu düşün, çipseti işlemciyi xiaomi zart zurt gibi başka firmalardan hazır da almıyorlar kendileri üretiyor. işte apple'in asıl değeri orda. Boş yere 2.3 trilyon dolarlık şirket değil. Bizim yıllık ihracatımızın 10 katı. Bizim gibi 3. dünya ülkelerinde zaten apple ürünleri satılmamalı bence, bazı çok zeki yöneticiler tüm halka dalga geçip hiçbirşey yapmadan nerdeyse apple kadar her üründen kar ediyor. Ben apple'in yerinde olsam bunu boykot edip, vergiler insani noktaya çekilene kadar ülkeye cihaz yollamam.





  • Dark_Soul kullanıcısına yanıt
    Arkadaş doğru diyor. Eskide kalmış bilgileri bir parça sadece. Eskiden 150 dolar olan ürün maliyetini 600 dolara satıyordu argesi vs dahil. Şimdi 500 dolara mal edip 1500 dolara satıyor.

    Apple aldığınızda dünyanın heryerindeki applestoreun reklamlarını etkinliklerini ne varsa artık toplamını siz ödüyorsunuz. Bir yandanda kişisel verilerinizi apple a veriyorsunuz.

    R&D maliyetlerini büyük çoğunluğunu apple komponent üreticilerine ayrı ayrı yıkıyor. Yani her komponent için apple kendi cebinden ayrı bir r&d bütçesi ayırmıyor. Apple burada organizasyon şefi, aynı zamanda ürünün kalbi olan yazılımının ve işlemcilerinin tasarımcısı. Üretilen her parça için gerekli R&D parçaları kim üretiyorsa ona ait. Kullanılan hardware sayısı belli. Daha düne kadar her sınıf için tek tip ürün üretiyordu.

    Bkz.
    https://www.knowyourmobile.com/news/how-much-does-it-cost-to-make-iphone/

    Bunun yanında apple sizden ayrıca doğrudan reklam ve tanıtım giderlerini, applestore ve çalışan giderlerini de tahsil ediyor. Dünyanın her büyük şehrinin en prestijli lokasyonundaki kiraları giderleri de ödüyor kullanıcılar. Prestij satıyor bir yandan.

    Tüm bu giderlerin toplamını 2 ile çarpıp size iphone satabiliyor.

    Bu durum android özelinde bazı markalar için geçerli. Ancak android açık kaynak olduğu için olay çok farklı gelişiyor. Android için bir tarafta yazılım ve kişisel verileri kısmını google kendi cebine direk atarken, son kullanıcıya hitap eden esas hardware tasarlayan ve ürettiren sansung gibi şirketler bu pastadan kısıtlı ölçüde pay almaya çalışıyor. O sebeple androidde karlılık çok daha düşük.

    Her ne olursa olsun apple & android, IBM in PC ile yaptığı, microsoftun devam ettirdiği herkese bir bilgisayar devrimini devam ettirdi. Cebinizde taşıdığınız o zımbırtılar telefon değil sürekli internete bağlı olan bilgisayarlar. Bu sebeple bilgisayar firmaları telefon firmalarını ezdi geçti. Akılkı telefon adı altında çaktırmadan herkesi ufak ufak cep bilgisayarı bağımlısı yaptılar.

    Telefon dediğin telli tuşu çevirmeli olur.
    Apple üretim için TSMC’ye yüzde 6 daha fazla ödeyecek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 6 Ekim 2022; 7:43:2 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • dünyada bu oranda artış yok sadece TÜRKİYE hiper enflasyon yaşıyor nedense...

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.