Şimdi Ara

YA BEBEĞİNİZ SMALI OLURSA? ANTİNATALİZM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Düşünün evlendiniz çocuk yaptınız cocugunuz smalı

    Suanki kapitalist duzende bu hastaligin tek ilaci var ve ilacı ureten asagilik şirket bu ilac icin 2.4 milyon dolar civarinda para istiyor

    Dunyada dolar milyoneri olan sadece 56 milyon kisi var yani tedaviyi dunyada kalan 7940 milyon kisi karşılayamıyor bu 56 milyonunda bir kısmı karşılayamıyor

    Nereden baksan diger masraflarla beraber 50 milyon lira yapar ulkemizde HADİ BULUN parayı devlet yardim etmiyor sigorta sgk kimse karsilamiyor cocugunuzun günleri sayılı ne yapacaksiniz? Nasil bulacaksiniz 50 milyon?

    Daha sma sadece bir hastalık daha neler neler var Allah korusun bunca riske girmeye deger mi?

    Onun yerine bir evlat edinip hayatta yapa yalniz kalmis bir cocugun koruyucu melegi olabilirsiniz

    ANTİNATALİZM EN YÜCE DAVADIR BİZE KATILIN

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bu ilaçların üretilmesi milyarlarca dolara mâl oluyor ve bu iş için o bahsi geçen milyonerler/milyarderler bir yatırım yapıyor.

    Diyelim ki bu ilacı bedavaya veriyorsun, sence bu sistem işler miydi? Yani birileri milyarlarca dolar yatırım yapacak ve karşılığında hiçbir şey kazanmayacak.

    Bu şartlarda bu ilaçlar için milyarlarca dolar para bulunabilir miydi? Hayır.

    Ne bekliyorsun yani, kim neden SMA ilacı için hiçbir kazancı olmadan milyarlarca dolar yatırım yapsın.

    Fiyatı neden bu kadar yüksek diyebilirsin, sebebi çok basit: Ancak bu paraya kurtarıyordur, kimse 1 liraya mâl ettiği ürünü 2.4 milyon katına satmaya çalışmaz. Çoğu zaman büyük firmaların kârlılığı %10'un altında oluyor, bu kadar büyük yatırımlara (sonuç alamam htimali çok yüksek) neden %10 dahi olsa para kazanılmasın?


    Gelelim devlet neden karşılamıyor sorusuna: Türkiye'de ortalama 3 bin adet SMA hastası çocuk var, 2.4 milyon dolardan 3000*2.4M=7.2Milyar USD ediyor. Devletin bu işe ayırabilecek 7.2 milyar dolar bütçesinin olmaması çok normal.


    Gelelim çocuğum SMA'lı olur mu? sorusuna: Hayır olmaz, evlenmeden önce SMA riski ile ilgili bir test yaptırabiliyorsun, eğer eşin ve sen riskli konumdaysan tüp bebek ile SMA ihtimali olmadan çocuk sahibi olabiliyorsun.


    Sonuç olarak cevap bilinçli ve mantıklı olmak.





  • 5o5 5 kullanıcısına yanıt
    1 bilincli biri cocuk yapmaz
    2 devletin görevi diyanet işletmek değildir ama sağlık vermek zorundadir sacma sapan kurumlari basta diyanet olmak uzere acilmis 10 universiteden 9u olmak uzere kapat herkese sinirsiz bedava saglik verirsin çok rahat
    3 sirketlerin canı cehenneme bu şirketleri kamulastirmayan devletler de bu ilac terorune canakcilik yapiyor kapitalizm tam olarak budur
    4 devlet saglik veremiyorsa vergi askerlik gibi seyleri vatandastan talep etmesin

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

    Bilinçli biri yapacağı çocuğa maddi ve manevi olarak yetebilecek olgunlukta ise çocuk yapar.

    Devletin görevi diyaneti de işletmek değildir, bilinçsiz insanların aptal hataları için benim cebimden aldığı vergiyi dağıtmak da değildir. Tam olarak ne savunduğunu bile bilmiyorsun, fikirlerinin yarısı komünist/sosyalist kalanı da liberal fikirler. Devlet ilaç sektörünü kamulaştırsın, herkese sağlık hizmeti sağlasın (sosyalist/komünist) ama herkese eğitim hakkı vermesin (liberal). Önce tam olarak ne savunduğunu öğren.

    Bu bahsi geçen şirketler olmasaydı, grip olduğunda içecek ilaç bile bulamazdın. Kendi memleketine bak bugüne kadar bu ülke DEVLET olarak ne üretebilmiş? Ya da dünyadaki neredeyse her teknolojiyi üreten amerika, japonya ya da güney kore gibi ülkelerde süreç nasıl işliyor sence? Devlet şirketleri mi üretiyor yoksa bu bahsi geçen özel sektördeki şirketler mi?

    Ben de böyle düşünüyorum zaten, devlet sağlık hizmeti sağlamasın ve karşılığında beni zorunlu askere çağırmasın. Vergiyi ise hakkınca alsın. Aksi bir şeyi savunmadım, konuyu bağlamından çıkartma.





  • sen atlamadan önce testini yaptır testinde sorun çıkmazsa rahatça atlayabilirsin.

  • Bat-Man kullanıcısına yanıt
    Çoğu çocuk yanlışlıkla yapılıyor omg

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Bilinçli biri çocuk yapmaz nedir, mantıksız düşünce yapma sen zaten yapsanda bir cacık olmaz senden test var git yaptır, dünyanın tümü billinçsiz sen bilinçlisin bu konuyu açarak tebrikler.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sma testi var

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Genelde akraba evliliği yapanlarda çıkıyor
    O değil de lise sonda sınıftan annesi babası kuzen olan bi arkadaşımı akraba evliliği diye kaydetmiştim o geldi aklımağ

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen öyle mi yaptın evlatlık mı aldın? Sma, down sendrom,otizm gibi hastalıklar annenin hamileliğinde anne karnında tespit edilebiliyor diye biliyorum. Aileler isterlerse hamileliği sonlandırabiliyorlar. Bir de bazı geri zekalılar var. İlk çocuğu sma hastalığından ölmüş. İkinci bir çocuk daha yapıyor. İkinci çocuk da smalı çıkıyor. Yapma işte çocuk. Genlerinizde bu hastalık var. Riske girme. Çocuk sahibi olmak istiyorsanız senin dediğin gibi evlatlık alsınlar. Genlerine güvenemeyenler. Ben şahsen anne karnında iken bu testleri yaptırır risk varsa çocuğu aldırırdım. Ailenin de çocuğun da hayatı kararmasın.

  • vatandaş zaten bilinçsiz devlet el atmalı artık böyle şeylere

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sma testi zorunlu olmalı. Başka çaresi yok bu işin. Bağışla falan toplanmaz o paralar. 30-40 milyon tl diyorlar. Baştan çözüm sağlanmalı. Smalı bir bebek riski varsa neyse çözümü tüp bebek mi o yola girilmeli. Vatandaş bilinçlenecek önce. Haberlerde çıktı birinci çocuk sma hastalığından ölüyor. İkinci bir çocuk daha yapıyor. O da sma hastası. Burada devlet ne yapsın? Vatandaş bile bile lades oluyor. Neyse genetik mühendisliği geliştikçe. Doğal seçilim yerine bilim seçecek iyi genleri. Kronik hastalıklar, bu tip hastalıklar anne karnında tedavi edilecek belki. Tabi bu imkanlardan ayrıcalıklı insanlar yararlanır. Yoksul gariban yine engelli doğumlar yapmaya devam eder. Herkese bu ayrıcalık tanınsa. Dünya nüfusu patlar.

  • Puahahahah omg ne manyak adamsin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hamza ileride çocuğun bunları okuyacak sana sövecek haberin olsun Ben bu dünyaya genlerimi bırakıcam öyle milyoner olmaya gerek yok. Ha evimi arabamı almadan zaten yapmam orası ayrı

  • YTÜ Ehm kullanıcısına yanıt
    He he

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Up

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zorunlu artık diye biliyorum

  • benim bildiğim kadarıyla sma yı iyileştirse bile kalıtımla başkasına geçebiliyor.

  • BalkanGöçmeniBirBey kullanıcısına yanıt
    Üremek her türlü zarar ziyan

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bilinçli varoluş evrimsel bir hatadır. Maddenin doğası ve hayatın dinamikleri göz önünde bulundurulduğunda entropik bir evrende varolmayı kimse istemezdi. İnsan bir ucubedir. Dünyaya bir ucube getirmek istemezsin. Üremeyin.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.