Şimdi Ara

Manga'ya cidden haksızlık yapıldı Eurovision'da

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ne bir karegrofi var ne sözleri güzel, ilkokul müsemarisinde şarkı söyleyen küçük kızların söylediği şarkı gibi. Zaten izlenmelerden bile anlaşılıyor, manga 17 milyon izlenmiş bu 11

    Eurovision Song Contestyoutube
    Lena, representing Germany, won the 55th Eurovision Song Contest in Oslo with the song "Satellite". Congratulations!
    https://www.youtube.com/watch?v=-qnsZgQe1tU


    Irkçılıktan başka bir şey değil verilen karar...




  • kaç sene oldu yılda birkaç kez orda burda denk gelip hatırlıyorum.
    O güne dönüyor ve üzülüyorum. Benim için bir tecrübe niteliğinde aslında.Dünya böyle bir yer işte. Başarılı olmak bazen sonuca ulaştırmıyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Irkçılıktan başka bir şey değil demişsiniz de Almanya'nın genel sonuçlarına bakın zar zor sonuncu olmuyorlar. Sadece son 10 yılda 3 kere sonuncu olmuşlukları var. Diğerleri de sondan 2., sondan 3.


    Pop herkese hitap eder, şarkının ve performansın eğlenceli bir havası vardı, kız sempatikti, her şey aşırı derecede ciddiye alınmak zorunda değil. Ben de zevk alarak izlemiştim ve oy vermiştim. Basit olması hak etmediği anlamına gelmiyor.

  • 12 ülke sıfır puan verdi neyden bahsediyorsun sen, tamamen politik nedenlerden ve geçmişten gelen ırkçılık yüzünden.

    Neden biz erlik yaz izle.

  • Ömer Hayyam12 kullanıcısına yanıt

    Bir sonraki yıl Azerbaycan nasıl kazandı o zaman? :D

  • Azerbaycan konusunda bilgisizler. Türk olduklarını bilmiyorlar.

  • Ömer Hayyam12 kullanıcısına yanıt

    Aynen ondan :D

  • Bencede parça gayet güzel eğlenceli değişik bir tarzı vardı. Bizim insanımız sever duygusallığı hala ordalar  

  • Zevkler renkler farklıdır, kimisine göre haksızlıktır, kimisine göre birinci olan tartışmasız şahanedir. Bir de Eurovision'da her zaman "politika" da bulunur; bunu hesaba katmalısınız. Ve politika demişken Türkiye'nin uluslararası repütasyonu ne yazık ki şu an diplerde seyrediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İngiltere falan kaç kere sonuncu oldu, kurucu üye miymiş neymiş ertesi yıl yine direkt finalist oldu diye hatırlıyorum. Eurovision'da genelde komşu ülkeler birbirine 12 puan veriyor ama bir parça diğerlerinden fazla ilgi görmüşse komşu olmayanlardan 10 puan, 7 puan da alsa sonuçta en yüksek puanı toplayıp 1. olabiliyor. Seyircilerin oylamalara katılmasından önce Türkiye'nin aldığı puanlar çok daha düşük gidiyordu. Hatırladığım kadarıyla Türkiye'nin ilk defa 3.lüğü aldığı yıl seyircilerin oylamalara katıldığı ilk yıldı. Almanya, Belçika, Hollanda, Fransa vb. ülkelerde yaşayan Türkler Türkiye'ye oy verdiği için bu ülkelerden Türkiye'ye yüksek puanlar çıkabiliyordu. Bununla birlikte Balkan ülkelerinde yaşayan Türkler, hatta Arnavutlar ve Boşnaklar da var. Sonradan ülkeler kendi dilleri dışında dillerde şarkılarla da Eurovision'a katılabilir hâle geldi. Sertab Erener ilk defa İngilizce bir şarkıyla katıldı ve 1. oldu. Seyirci oylaması yokken ve sadece Türkçe şarkılarla katılmak mümkünken Eurovision'a katılan birçok ünlü şarkıcı olmuştu. Açıp onların aldıkları puanlara ve sıralamalarına bakarsanız seyirci oylamasının ve İngilizcenin ne kadar tesirli olabildiğini görebilirsiniz. Başlıkta söz konusu edilen parça 2. olabilmiş, Kenan Doğulu'nun bence tıraş olan Shake it up Şekerim adlı şarkısı bile 4. olabilmişti.


    Azerbaycan Eurovision'a katılmadan önceki yıl Türkiye'den Ermenistan'a 12 puan çıkmıştı. Ermenistan'dan da Türkler soykırımı unutturmak için 12 puan verdi gibi bir yorum geldiği söyleniyordu. Halbuki Türkiye'de kaçak çalışan Ermeniler, Türkiye vatandaşı olan açık ve gizli Ermeniler, hatta bir iddiaya göre Türkiye sınırına yakın yerlerde yaşayan Ermenistan vatandaşları Türkiye'deki GSM şebekeleri üzerinden oylamaya katıldığından Türkiye'den 12 puan çıkmış olabilir. Azerbaycan katıldıktan sonra 12 puanlar Azerbaycan'a gitmeye başlamıştı. Onun dışında o yıl finallerde Bosna-Hersek varsa Türkiye'den en fazla puan alan ülkelerden birisi Bosna-Hersek oluyordu. Yani bizde de sadece şarkıya bakılmıyordu, ülke ilişkilerine göre ve ülkemizdeki etnik yapıya göre oylar veriliyordu.


    Bu arada Azerbaycan nasıl 1. oldu veya ilk sıralarda bitirdi? Bu da yine seyirci oylaması ve Azerbaycan'ın hep İngilizce şarkılarla katılması ile açıklanabilir. Avrupa'da yaşayan Azerbaycanlıların dışında Türkiye'den Avrupa'ya gidenlerin bir kısmı da muhtemelen Azerbaycan'a oy atıyordu. Türkiye Eurovision'dan çekildikten sonra da Türkiye'ye giden oylar tamamen Azerbaycan'a gitmeye başlamış olabilir. Yoksa Azerbaycan'ın şarkıları da o kadar ilginç değildi. Şahsen Azerbaycan'dan birçok şarkıcıyı biliyorum, şarkılarını dinliyorum, buna rağmen şu an düşündüğümde Azerbaycan'dan 1. olan şarkıyı ve şarkıcıyı hatırlamıyorum bile. Halbuki mesela Yunanistan'ın 1. olan bir parçası vardı, o hemen hatırıma gelebiliyor.


    Neyse Eurovision'da bir sürü saçmalık vardı, Türkiye Eurovision'dan çekildiğinden beri de Eurovision geçmişteki kadar gündeme gelmiyor en azından.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.