Şimdi Ara

Intel Unison duyuruldu: PC ile telefonunuz artık birbirine bağlanacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Intel Unison duyuruldu: PC ile telefonunuz artık birbirine bağlanacak



    Yeni Intel bilgisayarlar yakında Apple’ın Mac’lerde yıllardır sunduğu özelliğe sahip olacak: iPhone ve Android telefonunuzla tam entegrasyon. Intel Unison uygulaması sayesinde iPhone veya Android kullanıcıları Windows üzerinden aramaları yanıtlayabilecek, mesaj gönderebilecek ve dosya aktarımı yapabilecek.



    Intel tarafından “basit bir eşleştirme işlemi” olarak lanse edilen Unison uygulaması, bilgisayara bağlı olan telefonun dört temel özelliğini kullanmayı mümkün kılıyor: Arama yapma/cevaplama, dosya paylaşımı, mesaj gönderme/alma ve bildirimler.



    Ayrıca Bkz.Nvidia, Windows 11 oyun performansını düzeltti



    Unison ile telefonunuz Windows'la tam entegre



    Geçen yıl İsrailli Screenovate şirketini satın aldıktan sonra Intel, telefon entegrasyon aracını geliştirmeye devam etti. Pil verimliliğine ve Wi-Fi, Bluetooth ve hücresel gibi kablosuz bağlantılar üzerinde yoğunlaşan Intel, Windows üzerinde tam bir akıllı telefon entegrasyonunu hedeflemişti. Sonuç olarak baktığımızda Windows’ta olan ve Android cihazlar ile çalışan Telefon Bağlantısı uygulamasına benzer ancak iOS desteğinin de bulunduğu bir platform sağlanmış durumda.



    Intel Unison duyuruldu: PC ile telefonunuz artık birbirine bağlanacak



    Intel'in mobil inovasyon başkan yardımcısı Josh Newman'a göre Unison, telefonlar ve bilgisayarlar arasında hızlı dosya aktarımları sunacak. Örneğin, telefonunuzda hızlı bir şekilde bir fotoğraf veya video çekebilir ve ek düzenleme için Windows bilgisayarınıza atabilirsiniz. Uygulama ayrıca dosyaları bilgisayarınızdan telefonunuza göndermenize de izin verir.



    Mac’ler ve iOS cihazlar arasındaki başarılı entegrasyonun Windows’ta olmaması büyük bir eksiklik diyebiliriz. Dolayısıyla Unison, esasında birçok PC kullanıcısının uzunca bir süredir beklediği şey olabilir. Ancak nihai kararı vermeden önce biraz daha beklememiz gerekecek zira şimdilik sınırlı bir destek söz konusu.



    İlk etapta Intel, Unison’u bu sonhabarda HP, Acer ve Lenovo’nun birkaç 12.nesil Evo bilgisayarlarında sunmaya başlayacak. Gelecek yıl 13. nesil sistemlerinde bu özellik daha geniş bir yelpazede kullanıma sunulacak fakat daha eski işlemcilerin desteklenip desteklenmeyeceği ise belirsizliğini koruyor. Ayrıca Newman, Unison’un AMD desteğinin önünde bir engel olmadığını belirtse de iki firmanın da bunun için çalışması gerekmekte.




    Kaynak:https://www.engadget.com/intel-unison-iphone-android-windows-pc-integration-162018285.html







  • Tam entegresyon olabilir mi bilemem. Piyasadaki cihazlarda birçok android sürümü, marka, modeller mevcut. Ayrıca çoğunun modifiyeli mesaj ve arama uygulamaları var markaya özgü.

    Ama hali hazırda samsung cihazlar ile windows 11 dosya paylaşımı, bildirimleri gösterme ve cevap verme, mesaj gönderme, arama yapma ve konuşma, telefondaki uygulamayı kullanma, chrome ile kaldığın yerden devam etme, telefonda kopyaladığını pc de yapıştırma vs gibi şeyler yapabiliyor, kendisi destekliyor uygulamasız bir şekilde.

    Android tarafı yine ok de Apple buna izin verir mi orası düşünülür. Sonuçta mac yerine windows tercih edenler olacaktır, buda satışları etkiler.

  • Giderler yine saçma sapan uyumluluk özelliklleri isteyerek iki üç sene önce çıkmış işlemciler bu özelliklerden yararlanamaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İntel donanımhaber e ryzen 7000 serisinin inceleme yazısı yapmasına yasak mı koydu? 7000 serisi çıkış yaptı donanım haber tek kelime edemedi?

  • Şıh Hazretleri kullanıcısına yanıt
    Bi zahmet gider yeni nesil bir cpu alırsın o zaman.

  • intele, işlemci arka kapılarından windowstan gelen kullanıcı verileri yetmemiş olacakki, android ios kullanıcılarından fotoğraf video yazışma dosya vs bilimum diğer verileride ele geçirme derdine düşmüş, gel elinde tepsiyle koy önüme kullanıcı verilerini diyor yani anlayacağınız

  • Bu işleri Windows Phone uygulaması zaten yapıyor. Sanırım olayı donanım destekli hale getirecek bu Unison.

  • Bu samsungda yillardir olan bir ozellik. Hatta samsung cep telefonunuza gelen cagrilari sadece windows ile degil samsung tabletiniz bile cevqpliyorsunuz. Ayrica haber iceriginde gecen Apple ovmeleri de oldukca goze batiyor. Apple da Androidin yillar once kullandigi ozellikleri daha sonradan kendi bulmus gibi lanse edebiliyor.

  • Yav zaten böyle bi entegrasyon var uzun süredir hatta macten öncede vardı neyin kafası bu? Dexi falan görseniz kafayı yersiniz o zaman siz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Z170 anakart ve i7 6700K'lı Windows 11 sistemim ile Samsung Galaxy M51'imden selam ediyorum bu Amerika'yı yeniden keşfeden Intel cinyıslığına.

    yahu Windows 10'da dahil neredeyse temiz 3 yıl ve hatta belki daha bile uzun süredir zaten sisteme entegre şekilde varolan bir şey bu. çok daha eski bağımsız çözümleri saymıyorum bile.

    zerre haber değeri yok, yok yani cidden yok.

  • Samsungun dex uygulaması vardı zaten ama daha kapsayıcı birşey olcak sanırım geç bile kaldılar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • m.A.A.d city kullanıcısına yanıt

    Şuanki işlemcim mi görüyor ve çalışıyorsa niye alayım? Ya da almamı gerektirecek kadar bir performans farkı mi var? Yazılımsal olarak sunulan bir özellik için niye ben para vereyim?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android ile Windows'un Telefonunuz özelliği müthiş çalışıyor git gide de gelişti. foto video paylaşımında da kalite düşürmeden tam kalite olarak pc ye kopyalasak süper olacak.


    En çok kullandığım şey ise kopyalama özelliği. Pcde ve telefonda kopyaladığım her şey ortak panoda toplanıyor. Pc de SS alıp telefonda yapıştırabiliyorum ya da telefonda ekran görüntüsü alıp, pc de DH ye mesaj atarken direkt ctrl+v yaparak yapıştırabiliyorum.


    Bunun için;


    Telefonunuz uygulamasında bu ayarları,




    Intel Unison duyuruldu: PC ile telefonunuz artık birbirine bağlanacak



    Windows 11 de pano ayarlarında ise bu ayarları yapın;


    Intel Unison duyuruldu: PC ile telefonunuz artık birbirine bağlanacak




  • Windows telefonunuz uygulamasının bunu yıllardır yaptığı neden belirtilmemiş?
    Üstelik samsung telefonlarda ekran yansıtmasına kadar tüm özellikler var telefona bakmana bile gerek yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.