Şimdi Ara

Hindistan'dan teknoloji devlerine: GPS dahil teknolojilerinizi istemiyoruz!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hindistan'dan teknoloji devlerine: GPS dahil teknolojilerinizi istemiyoruz!



    Küresel konumlama sistemi ya da kısaca GPS, dünyadaki en popüler uydu tabanlı navigasyon sistemlerinden biri. Ancak uydu üzerinden kesin konum sağlayan başka teknolojiler de var; NavIC gibi. Hindistan, Apple ve diğer teknoloji şirketlerinin yeni akıllı telefonlarında GPS yerine bunu kullanmalarını istiyor.



    Ayrıca Bkz.Hindistan da iPhone’larda USB Tip-C talep edebilir



    Hindistan: Kendi teknolojimizi geliştireceğiz



    Reuters’ın haberine göre, Hindistan hükümeti, kendi teknolojilerini oluşturarak GPS gibi yabancı sistemlere olan bağımlılığını azaltmak istiyor. NavIC, GPS ile hemen hemen aynı şekilde çalışıyor ve şehir içinde daha doğru navigasyon sağlamaya odaklanıyor. NavIC, 2006’da onaylandı ancak Hindistan’da faaliyete geçmesi 2018’i buldu. Hindistan hükümeti, NavIC’in kapsamını genişletmeyi düşünüyor ancak bazı büyük akıllı telefon üreticileri buna sıcak bakmıyor.



    Teknoloji devleri: Üretim maliyetini artırır ve testler gerekiyor



    Apple, Samsung ve Xiaomi temsilcileri, cihazlarını NavIC ile uyumlu hale getirmenin üretim maliyetlerini önemli ölçüde artıracağını söylüyor. Ayrıca bu tür bir teknolojinin hemen uygulanamayacağını, bir süre test edilmesi gerektiğini belirtiyor. Samsung Hindistan’ın yöneticilerinden biri, NavIC desteği için yeni yonga setleri ve başka donanım değişiklikleri gerektirdiğini ve 2025 yılına kadar uygulamanın mümkün olmayacağını öne sürüyor.



    iPhone, GLONASS (Rusya), Galileo (Avrupa Birliği), QZSS (Japonya), BeiDou (Çin) bağlantılarını destekliyor. Bu sistemler, NavIC’den çok önce piyasaya sürüldü ve teknoloji şirketlerinin cihazlarına dahil etmesi biraz zaman aldı. iPhone 14 üretiminin gerçekleştiği Hindistan, kendi navigasyon sisteminin kullanılmasını istiyor ancak anlaşılan o ki, iPhone 15 serisinde de GPS kullanılacak.




    Kaynak:https://www.reuters.com/technology/exclusive-indias-push-home-grown-navigation-system-jolts-smartphone-giants-2022-09-26/







  • Bu kadar kopuk kopuk sistemi tek bir çatı altında herkese açık şekilde birleştirseler 0 maliyetle teknolojik açıdan çağ atlarız.

  • Diğer firmalar seve seve Hindistan'ın dediğini yapmak zorunda. Elektronik ve yazılım konusunda Hindistan çok büyük pazar. Yaklaşık 1.38 milyar insan var. Bu pazarı kaybetmeyi kimse göze alamaz :D

  • Sadece kullandıgımız navigasyonu dusunmeyin esas savunma sanayini ve seyir füzelerini bir düşünün...

  • Haberin kaynağında GPS ve diğerlerine EK olarak ekletmek istedikleri yazıyor.

    Burayı okuyanın anlayacağı ise NavIC harici bir konumlama konulmasına da müsaade etmeyecekleri. Aradaki bilgi farkı devasa.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • NavIC'i destekleyen halihazırda telefon mevcut sanırım. GSMArena'da Xiaomi 12S Ultra'ya baktığımda NavIC desteği görünüyor. Herhalde artık her modelde NavIC desteği istiyorlar, ben böyle anladım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • halojenik madde bağımlılığının en fazla olduğu ülkeden saçma istekler...

  • Adamların bilmem kaç tane din ve tanrıları var ama teknolojide maşallahları var:asdsg

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.