Şimdi Ara

18 jant için Kışlık Lastik Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar. İstanbul'da kullanmak için kış lastiği almak istiyoruz. Daha küçük ebatları testlerden vs biliyorum fakat ebatlar değiştikçe lastiğin performansı da değişebilmekte. O yüzden aramızda 18-19 janttaki ebatlardan kullananlar varsa yardım istiyorum.

    Araç BMW 4.20d, önler 225 arkalar 255 taban. Şu an 19 inç yazlık jantlar var ama 18 inç kışlık jant alacağız. Taban değerlerini değiştirmeden 18e geçmeyi düşündük ama kışlıkta ön ve arka ikisini de 225 taban kullananlar varmıs, fiyattan dolayı mı böyle yapıyorlar, araca uygun mu hiç bilmiyorum, bilenler yardımcı olursa sevinirim çünkü 225 taban daha erişilebilir durumda.

    Değilse 18 jant için hem 225 hem 255 tabanda bulabilecegimiz en kaliteli, yokuşta vs bırakmayacak lastik tavsiyelerinizi bekliyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Güncel

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Falken AS 210 kullanıyorum, 225/40/18 boyutu aslında 4 mevsim bir lastik ancak kış koşulları ile ilgili sertifikası mevcut, geçtiğimiz kış karlarda kullandım İstanbul için gayet yeterli. yazın da bir sorun oluşturmuyor.

  • disparity kullanıcısına yanıt
    Hocam 19 janta yazlık lastikleri daha yeni aldık. O yüzden bunları direkt kış lastiği almamız daha mantıklı olacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Continental, Michelin, Nokian, Goodyear, Bridgestone gibi markaların kış lastikleri sizi üzmez gibi. Adac testlerine bakıp karar verebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar


    taban genişlediği anda oluşan + yol tutuşla birlikte tabanının genişlemesi ile yol olan teması ve dolayısıyla sürtünme yüzeyini de artıracağından yakıt tüketiminin yükselmesine ve performansı etkiliyor


    taban izini 225'e çektiğiniz anda araç çok daha rahat hareket edecek, hatta daha az sürtünme üzerinden yakıt ekonomisi bla bla bla..


    ancak viraj ve sürate dikkat edilmesi gerek, zaten kış lastiğinde tutunma üretilen desen üzere ileri yönlüdür, dönüşlerde benzer bir performans beklemek hata olur...


    dikkatli kullanırım derseniz 225 ön-arka için tavsiye ederim...


    tam ölçüler belli ise 1 set lastik için teklif iletebilirim...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.