Şimdi Ara

Sistem 7.1 mi olmalı ? 5.1.2 mi olmalı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba herkese.Bir konuda yardıma ihtiyacım var. Elimde denon AVR x1500 ve polk audio TL 1600 5.1 olarak kullanıyordum.
    Sistemi biraz güncellemek için 3 adet focal dome aldım.
    Onları ön tarafa koydum,önden çıkan 2 adet uydu hoparlörü acaba 7.1 olarak mı kullansam 5.1.2 olarak mı kullansam karar veremedim. Sizce hangi şekilde kullanmak daha başarılı bir sonuç verir. Fikirlerinize ihtiyacım var. İyi günler dilerim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >



  • Polk ve domelar bence güzel uyum sağlarlar. İster 7.1 ister 5.1.2 kullanın. Ben olsam domelerin atmos yaparım. 5.1 de polklar sabit kalırdı. 7.1 de ise 5.1in arkasına surround olarak ekler, 7.1 kullanırdım. Kulak zevkinize göre denemeniz daha iyi olur bence. İkisini de denemiş (aynı hoparlör seti ile) biri olarak domeleri 5.1.2 de 2 olarak kullanmak daha elverişli idi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • odeysus kullanıcısına yanıt
    Ben de domelerin öndeki performansına bayıldım.Sesler daha net ve baslı geldiğini düşünüyorum.Hele ki müzik dinlerken kocaman bir sistem var zannediyorsunuz. Polklar öndeyken biraz zayıf kaldığını hissediyordum.Tam olması gerektiği gibi değildi sanki.

    Sistemi büyük ihtimalle 5.1.2 atmos olarak kullanacağım.Tavanı deldikten sonra çok deneme, yanılma yapma şansım olmayacak ne yazık ki.
    Cevabınız için çok teşekkürler.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • canmurat35 C kullanıcısına yanıt

    odan 20m2- 24m2 ve daha büyükse 7.1 kur atmos filmlerde nadir tavandan ses geliyor zaten birde her filmin atmos performansı aynı değil 7.1 arkadan yandan tüm sesleri alacaksın tam sarmal etkisi olacak her hoparlörden geçişleri hissedeceksin benim sistem suan 5.1.2 kurulu ama odam çok küçük o yuzden 20-24m2 odada olsan hiç düşünmeden 7.1 e gecerim

  • odesy kullanıcısına yanıt
    Hocam ne yaptın bütün düşüncelerim başa döndü şu an itibariyle.Benim de ilk düşüncem dediğiniz gibi o sarmal etki için 7.1 yapmaktı.sonra artık filmler hep atmos özellikle geliyor diye atmos mu yapsam dedim. Şimdi yine hangisini yapsam moduna girdim. Salon 20 m2 den büyük.
    Tavanda ki hoparlör dediğiniz gibi çok devreye girmiyorsa atmos gereksiz olur benim için.
    Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim bu arada.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Giriş seviyesi ev sinemaları için AV alıcılarında genellikle en az 7 kanal bulunur. Ve yenileri Dolby Atmos'u destekliyor. 7.1 kanal mı yoksa son yıllarda popüler olan Dolby Atmos 5.1.2 mi tercih edileceği konusunda pek çok kişinin kafasında soru işaretleri var.


    7.1 kanal


    5.1 kanallara dayalı olarak, iki surround kanal daha vardır: sol surround arka, sağ surround arka.


    Ev sinema sistemi bir surround ses sistemidir ve ses tutarlı olmalıdır. Her yönden gelen sesler, sürükleyici bir gerçekçilik yaratır. İnsana filmin içindeymiş gibi hissettiriyor.


    Yukarıdaki resim 7.1 kanallı bir ev sinema hoparlörü kurulumudur ve aşağıdaki resim 5.1 kanallı bir ev sinema hoparlörü kurulumudur. Gördüğünüz gibi, 5.1 kanal eksik ve arka fon ses alanının neredeyse yarısı kayıp.


    Genel olarak konuşursak, filmde gösterilen sahneler gerçek dünyaya sonsuz derecede yakındır. Yatay 360 derecelik ses sinyali, tepeden çok daha zengin olacaktır. Yani yatay surround hoparlörler baş üstü hoparlörlerden daha fazla iş yapacaktır, bu nedenle öncelik verilmelidir. Üst düzey bir tiyatroysa üçüncü boyutu yükseltmek daha anlamlı.





  • canmurat35 C kullanıcısına yanıt
    Öncelikle focal dome, o polklardan daha iyi bir hoparlör. Hali ile dome’ları ön sağ ve sol olarak kullanmak çok daha mantıklı ki siz de aynı şekilde karar vermişsiniz.

    7.1 yada 5.1.2 konusunda ise açıkçası odanın ebatları ve eşyaların yerleşimi önemli.

    Misal benim sistem 5.1.4 şeklinde kurulu. Çünkü tv’nin asılı olduğu duvar ile karşı duvar arası mesafe 4mt. Hali ile koltuk duvara dayalı ve arkada boşluk yok. Bu sebeple ben arkaya kulak hizasında 6 ve 7. hoparlörleri koyamıyorum. Onları koymak için koltuğun arkasında minimum 1mt kadar boşluk olmalı. Bu sebeple bende sadece koltuğumun yanlarında 4 ve 5 nolu surround hoparlörler mevcut.

    Hali ile ben de 9 kanal bir AVR’ye geçince atmos için ön üste ve arka üste birer çift hoparlör koyup sistemi 5.1.4 olarak kurdum.

    Bu arada benim salonun ebatları 7x4 metre şeklinde. Benim sistem kısa duvarlarda kapılar olduğu için uzun duvarda kurulu. Ama yaklaşık 4 mt kadarını kullanıyorum. Hali ile sistem 4x4 mt gibi bir alanda kurulu oluyor. Bu sebeple arkaya 6 ve 7 hoparlör koyma şansım yok.

    Açıkçası hiç 7.1 sistem dinleme şansım olmadı. O yüzden ne kadar bir kaybım var bilmiyorum. Ama eğer odanın ebatları ve eşyaların yerleşimi bendeki gibi izin vermeyecekse 7.1 yerine 5.1.2 daha mantıklı bir dizilim olur diye düşünüyorum. Ki çoğu içerik şu an atmos destekli.

    Bu sebeple odanın ebatlarını ve eşyaların yerleşimini gösteren basit bir çizim eklerseniz daha doğru bir öneride bulunulabilir.

    Fikir vermesi için benim sizin polklara benzer tipte olan Canton marka atmos hoparlörlerimin fotolarını ekliyorum.
    Ayrıca oda yapım halindeyse üst tavana kanallı bir alçıpan yaptırmanız kablo saklama açısından kolaylık sağlar.

    Bu arka tavan hoparlörü

    Sistem 7.1 mi olmalı ? 5.1.2 mi olmalı ?




    Sistem 7.1 mi olmalı ? 5.1.2 mi olmalı ?



    Sistem 7.1 mi olmalı ? 5.1.2 mi olmalı ?


    Bu da ön tavan hoparlörü ve üst kanalı alçıpan
    Sistem 7.1 mi olmalı ? 5.1.2 mi olmalı ?

    Sistem 7.1 mi olmalı ? 5.1.2 mi olmalı ?




    Sistem 7.1 mi olmalı ? 5.1.2 mi olmalı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 16 Ekim 2022; 17:6:23 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.