Şimdi Ara

Ters yönden gelen motora çarparsam suçun ne kadarı bende olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • tek yön olan bir sokağa 10 girişimin 7'sinde ters yönden gelen motosiklet, bisiklet veya yeni furya olan martı ile burun buruna geliyorum. tabii ki çarpmamak için elimden geleni yapıyorum fakat insanlık hali olur da kurtaramaz çarparsam ne kadar suçlu olurum? üstüne bu gerizekalı ölürse taksirle adam öldürmeden ceza alırım sanırım değil mi?




  • Motosikletle çarpışıp haklı çıkan görmedim. Ters yönden gelen, kırmızı ışık ihlali yapan vs. hepsi nasıl olduysa haklı çıktı. Bir de motosikletin maddi manevi tazminatı ödediler. İlginç.

  • Şu motorsikletlere gps ve kamera zorunlu olmalı ters yön kaldırım ışık ihlali ne istersen var

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ters yönde seyretmek asli kusurdur, herhangi bir tali kusurunuz yoksa (mesela yüksek hız) size kusur çıkmaz.

  • Kesinlikle araca kamera taktırın. Ben ters gitmiyordum tarzı yalan ifadelerden kurtarırsınız olası kaza durumunda. Özellikle martı, bisiklet gibi hafif araçta darbe alan bölgeden yönünü anlama gibi durumlar zor olabilir.

  • B.Avcı B kullanıcısına yanıt

    Kırmızıda geçen 50cc motor ile bizim araç çarpıştı, kusurun tamamı karşıya verildi. Tek sıkıntı karşı taraf hastanede iyiyim ve hatalıyım diyene kadar karakolda bekleniyor, karşı taraf hatalı değilse/ yalan ifade verirse veya durumu ağırsa iş uzuyor.


    Aracın onarımı kaskodan yapıldı, büyük ihtimalle şahısa rücu edildi (50 cc sigorta yaptırmamış). Değer kaybı açmadık, açsak onu da alırdık.

  • Hatasını kabul etmeseydi ya kendinizi aklayamazdınız ya da aklayana kadar "lanet olsun" diyip bi şekilde konuyu kapatırdınız. Arabayla çarpışmaktan korkmam da insan, hayvan ve motosikletten her zaman çekinir, yol veririm.

  • Canbey96 kullanıcısına yanıt

    Bende gps de var kamerada var. Ben vermedikten sonra o verileri kim benden alıcak ? Halk otobüsü mü bu? Mevzu motor araba değil direksyondakinin karakter meselesi arabada sürüyorum motorda sürüyorum motorsikletteyken artık görmemeyi geçtim üstüme bilerek sürenler var indirip dövsem hem memuriyetim yanacak hemde maganda diye haberlere çıkıcam. Bişey yapmadam adam canıma kast ediyo ama başım belaya gitecek diye adama bişey yapmadığım için kendimi kötü hissedip sinir krizi geçiriyorum. Mevzu araba motor mevzusu değil eğitim seviyesi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • B.Avcı B kullanıcısına yanıt

    Araçta kamera var. Kötü niyetli olsa şikayet vs. uğraştırırdı tabi ki, bizim olay şikayet olmadan, sadece tutanak (yaralanma olduğundan polis tutanağı) ile çözüldü.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HemşireZED kullanıcısına yanıt
    Sende'de kamera olduğuna göre halk otobüsü'de olmadığına göre takılabilir zorunlu olabilir bana göre tüm taşıtlarda kamera zorunluluğu olmalı 5 parmağın beşi bir değil fakat İstanbulda'ki motorsiklet sürücüleri terör estiriyor bu hatayı diğer taşıt sürücüleri yapmıyor demiyorum eğitimle olmuyor bu halkın en hassas noktası para olduğu için araçlarda kamera olsa şikayet durumunda kaydı sunamasa emniyete cezayi yemesi onun için en güzel eğitim olur bence



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canbey96 -- 27 Eylül 2022; 11:25:35 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • motorlar her zaman haklıdır, motorlar her yere girebilir herkese sataşabilir. motorlar her zaman üste çıkmalıdır çünkü haklılar. kamera da varsa kafalarına oooh gelme keyiflerine.

  • Canbey96 kullanıcısına yanıt

    Bende diyorumki hukuki olarak siz veya devlet karşı tarafın şahsi olarak aldığı görüntüyü zorla talep edemessiniz hele hele vermediği için yaptırım uygulayamassınız ancak ölümlü kaza olur darp olur o zaman allah aşkına maddi hasarlı kazada polis tutanak bile doldurmuyor kendiniz halledin diyor. Bunun basit bir çözümü var askında motorsiklet sürücülerine zorunlu gps ve kamera istemek yerine kişi kendi aracına kamera takabilir :)


    Ayrıca kardeşim sana şunuda söyliyim sen motorsiklet sürücülerine kamerayı zorunlu hale getir sana şu kadar söyliyim kaza oranı %90 ölüm oranı %90 trafikte cinayet oranı %90 artar bizim millette kamerayı takan şov yapıyor her 100 metrede bir tekere kalkan makasa giren ibre 299 u görmeye çalışan motorlarla dolar   kamerayı açan motorda tekere çıkıyor arabada makasa çıkıyor bilmem anlatabildimmi :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • :) Demek istediğim taşıtlarda kamera olması kazalar illaki faydalı olucaktır.

    Kamera olayını zaten you tube videolarında anlıyoruz bir araç hata yapınca kameranın vermis olduğu enerji ile mileltin aynalarını kırıp marifetmiş gibi internete yükleyip prim kasanlar vs. Dolu, yaptığıj en güzeli aldırış etmeden kulağını tıkayıp gidebilen en iyi şöför benim gözümde

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Araç kamerası bulundurana sigortada ve kaskoda indirim sağlanmalı. Kaza anında kamera görüntüsü sunması da bunlar için zorunlu olmalı. Sunmazsa atıyorum yapılan indirim geri alınmalı. Bak araç kamerasız kimse kalıyor mu ülkede.

  • Motorun kendisi yasaklanmalı yada motor cezaları normal cezalardan 200 misli fazla olmalı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.