Şimdi Ara

SSB Başkanı İsmail Demir'den Altay tankı hakkında açıklama (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • B-veritas kullanıcısına yanıt

    Yani çokta uzun yazmadım ama ya yazdığımı okumadınız yada okuduğunuzu anlamadınız demek istemiyorum ama orada bir kopukluk var demek ki, ayrıca birde kibirli bir tavır ile araştırmayı sevmediğimi falan söyleme hadsizliğine girmişsiniz.


    Ben ne diyorum. Bu montajcı aileler montaj üretimi yaptıkları araçların motorunu bile yapmaya girişmemişler bunun için arge geliştirmemişler çabalamamışlar işin kolayına kaçıp montaj yapıp bu ülkeyi sömürmüşler diyorum. Ben bu ailelere bırak savunma sanayi işini hiçbir devlet işi vermem. Çünkü bu ülkeyi düşünse bu ülkenin gelimesini düşünse yıllarca montajladıkları ürünün birde motoru var biz bu motoru kendimiz yapalım diye girişimde bulunur birşey yapar. Evet araba motoru ile tank motoru farklı daha araba motoru üretmekten aciz ve maalesef Türkiyenin ilk sıralarında olan bir holdinge tank üretimi vermek kadar saçma bir şey olamaz. Çünkü adamların vizyonu montajlamaktan öte gitmiyor.


    Yav ihale ne diye yapılır madem ne şartta olursa olsun OTOKAR a verielcek ise ihale niye yapıyorsun. Ee ihale şartlarına uyduktan sonra herkes katılabileceğine göre en uygun teklifi verene ihaleyi verirsin. Eğer vermezsen o zman niye en uygun teklifi verene vermedin diye söylenirsin.

    Ben BMC ye verilsin diye bir şey demedim. Ben bu ülkede montajcı ailelere ürün geliştirmek için hiç bir şey vermem çünkü bunu yapmak isteselerdi geçmişte ve hala elinde imkanlar vardı ama kıllarını kıpırdatmadılar montajcılıktan öte gitmediler. Çünkü böylelikle az maliyetle çok kar elde ettiler.


    Evet tank konusunda Almanya güdümünde olunuyor. Buda bizim için sıkıntı çünkü adamlar bizim pkk ypg sdg adına ne halt deniyorsa densin bunlara yaptığımız operasyonlarda bile bizim ürünleri kullanmayacaksın diyor ee ben buna bağlı olarak onca yatırımı yapıp ürün mü geliştireyim ben terör operasyonunda kullanamayacaksam niye üretiyorum bunu


    Kısacası benim demek istediğim bu montaj ailelerinin bu ülke için fayda sağlamak gibi bir derdi yok. Olsaydı sıkıntı çektiğimiz ve kritik ürün olan yerlerde girişim yaparlardı üretmeye çalışırlardı. Ama diyorum ya daha montajladığı araçların motorunu bile üretmeyen girişmeyen zihniyetten ne beklersin.


    Birde şu var arap sermayesi nefretinin maharet olduğunu düşünen kafalar var. Yani batı sermayesi girince bu ülkeye sorun yok ama arap sermayasi girince sorun var.


    YAv batı bile cemal kaşıkcı katledildikten sonra sıraya girdiler yalakalık yapıp ürün satmak için ingiltere araç sermayesine bir satmadığı donu kaldı. Trump bütün kameralar önünde savunma sanayi ürünleri sattmak için tüccarlık yaptı gelmişler hala ne diyorlar.

    Haa keşke mali sıkıntı olmasa da kimseden birşey gelmesini beklemesek ama işte öyle bir dünya yok abd bile çin bile dış sermayeye ihtiyaç duyuyor.


    Ek olarak Hava hakimiyetinin olmadığı yerde artık tanklarında bir önemi kalmıyor. Hava hakimiyetin var ise tanlar bitirici güç olarak önemli ama onun sıkıntılı bir durum tank, çünkü SİHA lar düşük maliyetli ürünler olarak tankları rahatlıkla avlıyorlar. Yani ordumuz için tank gerekli ama bence Hava üstünlüğü kurduğumuz sürece gerekli yoksa hava üstünlüğü bizde olmadığında tank ile bir operasyonun anlamı yok maalesef.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞAKACI -- 23 Eylül 2022; 7:40:10 >




  • ŞAKACI kullanıcısına yanıt
    Ne saçmalıyorsun şakamatik seni

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • B-veritas kullanıcısına yanıt
    Türktelekoma neler olduğunu neler yapıldığını her vatandaşımızın bilmesi gerekiyor.

  • ŞAKACI kullanıcısına yanıt
    2 defa okumama rağmen yazdıklarından pek bir şey anlayamadım, yinede nezaket icabı anladığım bölümler için görüşlerimi yazmak isterim.

    1 - Arap sermayesi ve batı sermayesi olarak bir kıstas yapmışsın, örnekler çoğaltılabilir ama Türk Telekom'da bizi nasıl dolandırdıklarına canlı canlı şahit olduk. Sanırım Türkiye'nin en büyük dolandırıcılığıydı, batı sermayeli ben bu kadar büyük bir dolandırıcılık bilmiyorum, hatırlamıyorum.
    Biz balık hafızalı olduğumuzdan arap ırkına sempati duyanlara yakın tarihimizden bir isim vermek isterim, Şerif Hüseyin... Ellerinde askerlerimizin kanı olan arap bir haindir, bizi savaşarak değil arkamızdan vurarak FİLİSTİN'i ingilizlere bıraktırmaya zorlamıştır. Kendine Türk diyen hiç kimse bu adam ve bunun gibilere sempati duymamalıdır. Özetle araplar yakın tarihimizde ve hala bize en çok kötülüğü dokunmuş ırktır, Müslümanlığında ilk olarak bu ırka gönderilmesinden de anlayacağımız üzere ben görgüsüzlükleri dışında bir şeylere katkı sağladıklarını göremedim.
    Tank mevzunda da bizi senelerdir oyalıyorlar, yine dolandırıldığımızı 3-5 yıla anca anlarız.

    2- Hava hakimiyeti önemli İHA'larımız var tanklar çokta önemli değil diye bir tezde bulunmuşsun, savaş doktorininizi merak ettim.
    Yine erik ile karpuz karşılaştırması yapmışsın, bu tecrübenin büyük çoğunluğu oyunlardır sanıyorum.

    3- İHA'lar havadan karaya taaruzlarda yeteneklilerdir, hava üstünlüğü ise bambaşka bir kavramdır; basitçe düşman ülkenin uçaklarını düşürüp bölgeye düşman uçağı sokmamanız anlamına gelir, İHA larda bundan sonraki aşamada devreye girerler. Aksi takdirde o ihalar savaş uçakları tarafından sinek gibi avlanırlar, ne yazık ki F35 lere şu anda sahip olamıyoruz. Dolayısıyla diğer ülkelere karşı bariz bir hava üstünlüğümüz yakında kalmayacak gibi duruyor, bu nedenle kendi savaş uçağımızı yapmaya çalışıyoruz.(Bu başka bir tartışma konusu) Ayrıca TÜRK ORDUSU'nun savaş doktorinlerinde tanklar oldukça büyük öneme sahiptir, bu nedenle 1992 yılında tank üretmek için çalışmalara başlandı.

    4- Önceki mesajımda belirttiğim gibi araba ve tank üretimi bambaşka konulardır ki zaten OTOKAR 5 tane sıfırdan tank üretti ve teslim etti.

    5- VECİHİ HÜRKUŞ, bazı filmlerde karakterlere bu isim verildi. Ancak kendisi bir uçak mühendisiydi ve ürettiği bir çok uçak ithal bile edilmişti, sonra üretimden el çektirildi ve bir çok uçağı toprak altına gömdürüldü. Bizlere derler ya bir iplik bile üretememişiz, bunu diyenlere bir sormak gerek. Yanlış hatırlamıyorsam diğer uçak üreten ülkeler bizden meyve-sebze almayacak diye endişe edildiğine dair nedenler öne sürülmüştü, o yüzden kendi tarihimizi azda olsa öğrenmemiz gerek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-veritas -- 23 Eylül 2022; 17:13:15 >




  • B-veritas kullanıcısına yanıt

    Valla yazdıklarım net ve anlaşılır. Ama anlamak istemiyorsanız oda sizin sorununuz.


    Öncelikle ben arap sermayesi illa olsun yada batı olmasın derdinde değilim. Türkiyenin avantajına ne ise o olsun diyorum. Ayrıca batının bize kazık atmadığını söylemek yada bilmemek ayrı bir hezeyan olur. Başlı başına gümrük birliği bir kazıktır. Verdikleri sözlerin hiçbirini tutmayıp sürekli bize birşeyler dayatmak akzıktır. İngiltere sipariş verip parasını verdiğimiz gemiyi bize vermedi. Güney kıbrısı ab nin kriterlerine uymamasına rağmen ab ye aldı. Daha bir sürü şey sayabilirim yada araştırırsam bulurum. Araplar kazık attıda batı çok iyi hiç kazıklamadı demek kendiniz kandırmak olur.

    Abd nin yaptıklarına girmiyorum bile, biz terör ile mücadele verirken batının terörü destekleyip bize hem can kaybı hem maddi kayıplarını saysak en büyük kazık budur. Bize sattıkları tankları savunma sanayi ürünlerini pkk ile mücadelede kullanmayacaksınız diyor daha ne olsun.


    Hava hakimiyetini HSS ler ile sağlarsınız hani şu abd nin bize vermeyip rusyadan almak zorunda kaldığımız S400 var ya işte onlarla yada şuan bizim yaptığımız korkut başta olmak üzere hisar serisi alçak ve orta irtifa Hisar A+ Hisar O+ ve SİPER blok 0 yaptığımız ve daha da geliştireceğimiz ürünler ile sağlarız.

    Ama işte HSS hakimiyetimizin olmadığı yerde SİHA lar ile operasyonları rahatlıkla yapabiliyoruz bunun nedenide SİHA lar maliyet olarak ve insansız olması dolayısı ile feda edilebilir unsurlar. Hatta karşı tarafın HSS sinin attığı mühimmat SİHA dan daha maliyetli olmasından dolayı ve tespit edilmesinin zorluğundan dolayı bunu Libyada Suriyede Karabağda ve en son ukraynada gördük görüyoruz. Ama tabi siz erik armut hesabına düştüğünüzden bunları kaçırmışsınız sanırım.


    Hala araba ile tank hesabı diyorsunuz. Ben diyorum montajda usta olan yapan bir firma bunun motorunu ben niye yapmıyorum demiyor yıllarca sadece montaj yaparak bu ülkeyi sömürmeyi seçiyor ama arge yapıpta bunun motorunu niye ben yapmıyorum demiyor. Ben bu zihniyete savunma sanayi üretim etkinliği vermem diyorum bunun neyini anlamamakta ısrar ediyorsunuz bende bunu anlamıyorum. Koç grubu ve diğer montajcı aileler ülkesini düşünse motor üretirdi yada girişimi olurdu bu güne kadar duydunuz mu böyle bir üretim yada girişim ben duymadım varsa söyleyin.


    Bu ülkenin katliamının başlangıcıdır Vecihi hürkuşlar Nuri demirağlara yapılanlar. Birde alay eder gibi Vecihi HÜRKUŞ ı bir filimde rezil bir karakter halinde tanıttılar insanlara


    Nuri DEMİRAĞ nın açık mektubunu okuyun bi zahmet anlarsınız ne olduğunu


    SSB Başkanı İsmail Demir'den Altay tankı hakkında açıklama
    SSB Başkanı İsmail Demir'den Altay tankı hakkında açıklama
    SSB Başkanı İsmail Demir'den Altay tankı hakkında açıklama
    SSB Başkanı İsmail Demir'den Altay tankı hakkında açıklama

    https://mehmetmercan.net/1920-1950-yillarinda-turk-havacilik-sanayisi-ne-durumdaydi/





  • zevron kullanıcısına yanıt

    Bu linkten Türk Telekom mevzusunu öğrenebilirsiniz.


    https://forum.donanimhaber.com/speedtest-2022-ilk-ceyrek-sonuclari-aciklandi-turknet-birinci--152597518




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-veritas -- 23 Eylül 2022; 21:49:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ŞAKACI kullanıcısına yanıt

    Aynen.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.