Şimdi Ara

Hangi Windows 10 Sürümünü Önerirsiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dostlar selam. Düne kadar Windows 10 21H2 Pro kullanıyordum 6-7 aydır format atmadığım için sistem kendine gelsin tertemiz olsun diye bir de bu sürüm de sürekli kendi kendine güncelleme yaptığı için sistem iyice şişti gelen güncellemeler de yavaşlatınca bahane oldu ve format atayım dedim. Buradan 1903 Home Cumulative Update eklenmiş sürümü indirdim. Sıfırdan kurulum yaptım. Buraya kadar sorun yok. Gerekli sürücüleri de kurdum. Genel sistem performansında bir sorun yok. Fakat oyunlar da performans bayağı düşmüş durum da. Mesela 21H2 sürümün de Medium ayarda 50 FPS aldığım bir oyunu şuan ki kurulu olan 1903 sürümün de test ediyorum Medium'u bırakın Low ayarda bile neredeyse 40 FPS'yi zor veriyor. Bu konu da size sormak istedim. Hangi windows sürümünü önerirsiniz oyun için önerilere açığım. 2 gündür canımı sıktı bu durum. Oyunlarım orijinal steam üzerinden alıp onuyorum. En çok bu fps sıkıntısını Forza Horizon 4'de yaşadım oynanmıyor neredeyse. Önceden böyle değildi Medium da akıyordu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByKayseriLi38 -- 22 Eylül 2022; 12:34:20 >







  • Bence, kesinlikle son kararlı sürümü indir. Sonra optimize etmeye zorla. Bu sitede MS'den orijinal ISO indirebiliyorsun: https://tb.rg-adguard.net/public.php Şu an için Windows Final - 22H2 son sürüm görünüyor o yeterli bence.


    Güncellemelerden de rahatsız oluyorsan W10Privacy'i tavsiye ederim - https://www.w10privacy.de/english-home Update'leri kapatırsın. Windowsla gelen hazır gelen şeyleri de uninstall et epey hızlanır.





  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

    Cevabınız için teşekkürler. 22H2 dediğiniz sürüm Windows 11 oluyor onu kurmama gerek yok çünkü tam anlamıyla tamamlanmış bir sistem değil. Windows 10'a 22H2 gelecek diyorlar ama bilmiyorum. Şuan için 1809 Pro kurdum optimizasyon ayarlarına başlayacaktım bende. Bu sürümü bir deneyeyim sıkıntı olursa 21H2 kurup onunla uğraşacağım.


    Linkini verdiğiniz program tam olarak ne işe yarıyor acaba? Bir de windows ile gelen şeyleri silmek için önereceğiniz program var mıdır? Aşırı derece de gereksiz şeyler var şuan sistem de.

  • Rica ederim, evet farkında olmadan 22H2 demişim. Özetle Windows 10'un en son sürümü en iyisi demek istemiştim, listede zaten belli.


    Optimizasyon olmazsa olmaz, Github'da Debloater yazılımları var, onlar da denenebilir... Ben ama W10Privacy'i beğeniyorum. Özellikle yönetici modda çalıştırdığında çok daha seçenekler çıkıyor. Bazı ayarlarda kalıcı uninstall yapıyor dikkatli kullanmak lazım, önemli ciddi şeyleri kırmızı olarak gösteriyor.. Telemetrileri kapaması, Edge Onedrive silmesi, Update kapaması benim işime yarıyor. Defender kapatılabilir ama risk değerlendirilmeli. Tek tek okunarak seçilirse epey iyi bir sistem olur.



    Ve belki burayı okuyan başkaları olur: LÜTFEN MS DIŞINDA ORİJİNAL OLMAYAN ISO KURMAYIN. Microsoft'tan link getiren bir site var buradan edinin: https://tb.rg-adguard.net/public.php MS dışında bazı indirme sitelerinde saçma sürümler (Performance Editions, katılımsız vs diye) oluyor. Sakın ama sakın hiçbir şekilde kurmayın. Her zaman indirdiğiniz kaynak microsoft.com olsun. Siz sonra kendiniz optimize edin.





  • Ghost spectre win10 diye arat. Çok fazla kullanılıyor, bir sıkıntı çıkmadı banka işlemleri dahi yapıyorum. Gereksiz özellikler kapalı, gayet hızlı. Youtube'da oyunlarda FPS testleri de var, inceleyin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @E_Y_B_H_P_T


    22H2 Windows 10'da varmış az önce farkettim bende uup dump'da var ama bilemedim acaba onu mu denesem? Şuan 1809 Pro kurulu sistem de bir sürü de optimizasyon ayarları yaptım ama istediğim sonucu elde edemedim maalesef. Daha önce medium ayar da çok rahat oynadığım oyunu şuan low'da zor açıyorum resmen yer yer kasma durumu da var. Çözemedim bir türlü.


    @Seafari


    Hocam o tarz sistemleri beğenmiyorum ben. Aşağı yukarı optimizasyon ve debloader programlarında yapılan ayarların bir çoğu hazır yapılmış halde oluyor pek bir esprisi yok kendinde yapabilirsin bence.

  • ByKayseriLi38 kullanıcısına yanıt

    22h2 w11 oluyor

    an itibati w10 güncel..

    w10 da 22h2 yok bildigim kadar

    iki sistem kullanıyorum;

    buyrun....

    Hangi Windows 10 Sürümünü Önerirsiniz?


    Hangi Windows 10 Sürümünü Önerirsiniz?


    en garanti buradan indirHangi Windows 10 Sürümünü Önerirsiniz? 





  • snop02 kullanıcısına yanıt
    Hocam daha çıkmamış ben uup dump'dan indirdim kuruyorum şuan da. 22H2 Win10. Normalde bu sürüm 1 ay sonra falan çıkacakmış sanırım. Hangi Windows 10 Sürümünü Önerirsiniz?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ByKayseriLi38 kullanıcısına yanıt

    uup ne kadar kararli olur bilemem,

    gözlemlerini paylasırsan sevinirim.

    bende belki uup tan kurarımHangi Windows 10 Sürümünü Önerirsiniz? 

  • snop02 kullanıcısına yanıt
    Testlerden sonra yazarım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • snop02 kullanıcısına yanıt

    Genel olarak oyunlar da daha denemedim ama oyun haricinde ki masaüstü işlemlerinde bir sorun yaşamadım. Yağ gibi akıyor şuan. Hiç optimizasyon ayarı falan da yapmadım.




    Hangi Windows 10 Sürümünü Önerirsiniz?
  • ByKayseriLi38 kullanıcısına yanıt

    Yaptım zaten, ltsc 1809 kullandım uzun süre kendi yaptığım. Ön yargılı olmadan youtube videolarını izlemek lazım. Fark ediyor.





  • Katılmıyorum. Herkes uygun olanı kullanır elbet. Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1C8B44136 -- 25 Eylül 2022; 20:16:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Win10 pro en son sürüm stabil yeterince. Oyunlarda mutlaka "tam ekran iyileştirmesini devre dışı bırakmak" gerekiyor sadece. Bu şekilde FPS limiti sorunlarından kurtuluyorsunuz.


    Format ihtiyacı olduğunu düşündüğünüzde de orjinal iso kalıbını indirip en son çıkan aylık güncellemeyi DISM ile entegre ederek kurulum yaparsanız çok daha hızlı ve stabil sonuç elde edersiniz. Elinizde bir orjinal iso kalıbı olsun bu şekilde 6 ayda bir güncelleme entegre ederek format atarsanız pc ilk günkü gibi kalır.

  • Şimdiye kadar başınıza bela olmadığı ilerde olmayacağı anlamına gelmiyor. Umarım öyle bir durum yaşamazsınız ama yaşamayacağınızın garantisini kime veremez.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Melih Albayrak kullanıcısına yanıt
    Elbette. Orijinalde de yapamayacağınızın garantisini kimse veremez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilinçli bir kullanıcının orijinalde böyle bir sorun yaşaması için tekil bir saldırıya uğraması gerekiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavsiye edilen Ghost Spectre'ı denedim. Gerçekten fark ettirdi FPS değerleri arttı. Vaktim olursa bu karşılaştırmalarla ilgili forumda konu açacağım. Şu sıralar müsait değilim.


    Şöyle söyleyeyim adamlar "iyi niyetle" tek tek uğraşmışlar, kurulum ekranında çok özelleştirilebilir bir sistem var, bu kadar emek harcayan da kötü bir topluluk olamaz diye düşünüyor, ayrıca çok ciddi bir fan kitlesi var. Ama bir gün zombi bilgisayara dönüşmeyeceği malum.


    Aşağıdaki şartları sağlayacak performans takıntılı varsa kullansın:


    1 - Hiçbir şekilde gerçek kredi kartı, bankacılık işlemi yapmayacaksanız, illa ödeme yapılacaksa limitli sanal kart kullanacaksanız;


    2 - Bütün hesaplarınıza girerken 2 aşamalı doğrulama olacaksa (yani parolanız çalınsa dahil girilemeyecek bir sistem) en yüksek güvenlik ayarlarında kullanacaksanız;


    3 - Kişisel hiçbir şeyiniz yoksa (fotoğraflarınız, önemli dosyalarınız, Webcam vs) ve yayıldığında (sanal zorbalık tehditi) zarar görmeyecekseniz;


    4 - Yine kişisel çok önemli dosyalarınız, hiçbir yerde kopyası olmayan dosyalarınızın kilitlenme ihtimali (cryptolocker tehditi) olsa da zarar görmeyecekseniz;


    5 - Eğer grafik kartınızın performansını takip edecek, olumsuz bir gerilemede mining'i anlayacaksanız;


    Buyrun alın tepe tepe kullanın.


    Bütün bu şartlar tabii ki orijinal MS ISO kurulumlarında da başınıza gelebilir. Sadece biraz daha az olası.





  • Melih Albayrak kullanıcısına yanıt
    Yine "elbette". Dünyada çok fazla kullanılan oynanmış bir dağıtımda bir sıkıntı olsa kolayca duyulabileceği gibi. Kıyıda köşede kalmış bir isodan bahsetmedim. Uzun süre inceledim, yorumları okudum ve yıllardır kullanıyorum. Sorumluluğu kullanana ait olmak üzere tavsiye ettim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.