Şimdi Ara

Uydu yayını kaydeden cihaz tavsiye

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama annem için böyle bir cihaz arıyorum. Dizilerini kaydedecek durduracak falan. Önceden Digiturk kullanıyordu bozuldu çok da pahalıydı ve iptal ettirdik. Sadece ulusal kanallar ve kaydetme özelliği için ne önerirsiniz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Günümüzün uydu cihazlarının neredeyse tamamı uydu yayınını kayıt yapar.


    Tv'niz HD çözünürlükte ise, Dreamstar Smart Plus cihazı,


    Tv'niz UHD çözünürlükte ise, Hiremco S0 Turbo 4K cihazlardan birini alabilirsiniz.


    Tabi bu cihazlara kayıt yapabilmek için, ilaveten USB 'den haricen bağlanabilen SSD ya da HDD disk satın almak gerekecektir.

  • Bu ürünün yanında bir de hdd alıyorum bu kadar dimi hocam?

    m.n11.com
    Dreamstar Smart Plus Tv Full Hd Uydu Alıcı Fiyatları ve Özellikleri
    https://m.n11.com/urun/dreamstar-smart-plus-tv-full-hd-uydu-alici-3466477

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BéTo kullanıcısına yanıt

    Evet ürün bu. Yanında USB porta bağlanabilen disklerden biri. Bu USB flash bellek olabilir, HDD olabilir, SDD olabilir fark etmez.

  • Serkan üstadım merhabalar, sizi uzun zamandır takip ediyorum, bu zamana kadar forum üzerinden aktardığınız tüm bilgiler için minnettarım. Size KKTC'den yazıyorum.


    Tavsiye ettiğiniz Hiremco S10 Turbo 4K modeli uydu alıcı çift tunerli midir acaba?


    Benim de konu sahibi arkadaş gibi kayıt yapan cihaz (mümkünse 4K) ihtiyacım var, fakat esas amacım kayıt esnasında farklı kanallara geçiş yapabilmek. Televizyonum 4K özelliklidir, kendinden uydulu TCL p8m modelidir. Onda da kayıt özelliği mevcut esasen, ancak çift tunerli olmadığı için kayıdı durdurmadan kanal değiştiremiyorum. Keşke tv çift tunerli olsaydı diyorum aslında. :)


    Halihazırda Digiturk müşterisiyim ve Humax 9506 kullanıyorum, onda da kayıt olayı tek kanalla sınırlı çift tunerli olmadığı için. Kayıt yapan kutudan (bizde KKTC'de sadece Sagemcom HY-6101 mevcut) isteyeceğim fakat geçiş dönemi olduğu için vermiyorlar. Ayrıca bu Sagemcom cihazın Türksat üzerinde nasıl çalıştığı/çalışacağı yönünde hala belirsizlikler mevcut. Dolayısıyla kayıt özellikli güzel ve uzun yıllar kullanabileceğim bir uydu alıcısı alıp, şifreli çocuk ve belgesel kanallarını da TV+ aboneliğim ile çözmek maksadındayım. IPTV özelliği kesinlikle istemiyorum.


    Yardım ve cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • makgoroth M kullanıcısına yanıt

    s10 turbo modeli cihaz tek tuner'lidir.


    Herhangi bir kanalı izlerken, bir başka kanalı kaydedebilmek için, gelişkin özellikleri bir arada sunan linux DreamOS ya da linux enigma2 işletim sistemli cihazlar var.


    Mesela; Dreambox, Wu+ gibi markaların bazı modelleri çift tuner'lidir. Bu modellerden birini edinerek, bir kanalı izlerken, diğer kanalı kaydedebilirsiniz.

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Sağ ol hocam.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Hocam internetsiz çalışmıyor mu bu cihaz? Wi fi yokmuş da kablo işi sıkıntı  

  • BéTo kullanıcısına yanıt

    Uydu yayınını izlemek istiyorsanız, çanak anten bağlantısı zorunlu zaten. Bu durum yalnızca bu cihaz için değil, bütün cihazlar için zorunludur. Yani bütün uydu cihazları her durumda, koaksiyel kablo ile çanak antene bağlanmak zorundadır.


    *************


    İnternet üzerinden diğer medyatik içerikleri izlemek için sorduysanız;


    İnternet bağlantısını ethernet portundan değil de, wifi üzerinden yapmak istiyorsanız, mümkün. Cihaza wifi bağlantı aparatı satın almak gerekecek.


    Yalnız şaşırdığım şey, söz konusu olan medyatik işlevleri kullanmak olduğunda, herkes ethernet portu bulunan cihazları tercih ederken, siz neden wifi'den bağlamaya çalışıyorsunuz, anlamadım.


    Özellikle, internette yoğun veri akışının olduğu içeriklerin cihaza doğru akışı esnasında, bağlantı wifi üzerinden yapılıyorsa, donma, karelenme vs gibi aksaklıklar daha fazla gözlenir. Bu durumda kullanıcılara ethernet portu bulunan cihaz önerilir. Oysa siz ethernet portlu cihaz bulmuşsunuz. Bunun avantaj olduğunu düşüneceğinize, wifi'den bağlamak istiyorsunuz. İşte şaşırdığım yer burası.


    Bir de örnek vereyim de, konu daha iyi anlaşılsın. Diyelim ki, youtube'dan yüksek çözünürlüklü bir içerik izliyorsunuz. Yüksek çözünürlüklü içerik demek, daha fazla veri kullanımı demektir. Daha fazla veri ethernet portu üzerinden kayıpsız akarken, wifi üzerinden kayıp yaşanarak akar. Yetmez, aynı zamanda ev içindeki internet wifi üzerinden diğer ev ahalisi tarafından paylaşıldığı için, cihaza akan veri kısıtlanır. Bu kısıtlanma, içeriğin izlenme esnasında donma, karelenme vs sorunlara yol açar. Oysa cihazı direkt ethernet üzerinden bağladığınızda, ev içinde wifi üzerinden internet kullananlar olsa bile, modem internet veri kullanım önceliğini kablolu bağlantı kuran cihaza verir. Kablolu bağlanan cihaz da konforlu bir şekilde hizmet etmeye devam eder.

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Valla hocam yıllardır kablo kullanmıyoruz modem balkonda. Evin salonuymuş odasıymış kablo çok zor bir şey her türlü. Masaüstü bilgisayar kullananlar modeme yakınsa kullanabilir bence. Diğer türlü kimse kablo istemez. Ben YouTube, Netflix ve İPTV kullanıyorum wi-fi de hiç donma veya kalite düşüşü olmuyor. Şimdi internetsiz normal Digitürk'e falan taktığımız uydu kablosunu bu cihaza takıyoruz ve kanallar geliyor dimi? Ve usb den kayıt edip izleyebiliyoruz? Bir de siz kullandınız mı? Canlı yayını durdurabiliyor muyuz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BéTo kullanıcısına yanıt

    Digitürk'e taktığınız uydu kablosunu bu cihaza takıp izleyebilirsiniz. Ancak digitürk çanağında mdu tip lnb takılı ise, izlemek istediğiniz kanalın frekans değerini mdu cinsinden girmeniz lazım.


    Mdu lnb tipleri de; mdu 1'den başlar, mdu 5'e kadar gider. Antende hangi mdu serisi lnb takılı ise, o seriye uygun frekans değerlerini cihaza girip tarama yapmak gerekir.


    Anten de mdu lnb takılı değilse, yukarıda yazdıklarımı dikkate almayın.


    Cihazın USB portuna USB flash disk takıp kayıt yapabilirsiniz.


    Ben bu cihazı 1 hafta kadar inceledim. Pratik kullanışlı, kanal geçişleri hızlı( 1 saniye civarı ), görüntü kalitesi iyi düzeyde diyebileceğim cihazlardan biridir.


    Cihazın kayıt işlevlerini detaylıca incelemedim. Yani canlı yayını durdurma demek, time shifting( zamanı bükme ) özelliği ile mümkün olabilir ancak. Cihazın menülerini inceleyin, Time shifting özelliği varsa, ilgili tuşa basıp, cihazın izin verdiği süre kadar canlı yayını tampon belleğe kayıt yaparak, zaman bükümü özelliğinden yararlanabilirsiniz. Unutmayın ! Time shifting özelliğinin ne kadar süre ile kullanılabileceği, cihazın tamponlama kapasitesi ile sınırlıdır. Cihaz nu tamponlamayı, USB'den takılan bir aygıta yapıyorsa, cihaz yazılımının algoritmasının izin verdiği süre kadar time shifting yapabilirsiniz.


    Cihaz test işiyle uğraşanlar, Time shifting gibi detay özelliklerle ilgilenmezler. Çünkü çok az kullanıcı, cihazların bu tür özellikleri ile ilgilenir. Bu türden detay özellikleri etkin kullanmak istiyorsanız, linux dreamOS / enigma2 yazılımlı cihazlara yönelmenizde yarar var. DreamOS / enigma2 yazılımlı uydu cihazlarında zaman bükme işlevi dahil bir çok detay içeren işlevler, rahatlıkla yerine getirilir.


    ******************


    Son olarak ta; elektronik kullanımında, her bir kullanıcı, tecrübe yaşama konusunda, farklı sürelere ihtiyaç duyarlar. Yani gelecekte bir gün wifi bağlantı ile sıkıntılarınız olursa, bir önceki mesajımda bahsettiğim hususlar şimdiden aklınızın bir köşesinde dursun.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.