Şimdi Ara

George R. R. Martin – Taht Oyunları (Buz ve Ateşin Şarkısı 1)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kitabın Konusu


    George R. R. Martin Taht Oyunları (Buz ve Ateşin Şarkısı 1) Lord Eddard Stark, eşi, çocukları ve halkı ile huzurlu bir hayat sürer taa ki Kral Robert Baratheon Kışyarı ‘na ziyaret edene kadar.


    Robert Baratheon, zamanında Eddard Stark ile beraber kazandıkları Yedi Krallığın yönetimini sağlamak için Eddard Stark’a, kendisiyle kral topraklarına gelmeyi teklif eder. Eddard Stark’ın eşi bu teklife karşı gelemedi. Kayışın koptuğu yer diyebiliriz bu olaya, Eddard Stark iki kızı ile beraber Kral topraklarına gider.


    Robb babasının varisi olarak Kışyarı Lordu olarak atanır. Brann, şeytani sebeplerden dolayı sakatlığı ile cebelleşir. Rickon, daha bebek yaşlarda babasız bir şeklilde büyür. Ve asıl kişi Jon Snow. Jon, Eddard Stark’ın farklı eşinden olduğu için hiçbir zaman Catelyn Stark tarafından diğer çocuklarla eş sevgisi bulamamıştır. Ve Jon için de, amcası Benjen Stark ile Sur’a uzanan yolculuk başlar.


    Kitaptaki olay örgüsü ise üç ana olayı ele alıyor. Bir tarafta Demir Taht elde etmek için asil aileler arasında geçen siyasi çatışmalar anlatılırken,diğer tarafta tahtan indirilmiş ailenin son veliahtı Daenerys Targaryen’in geri dönüp tahtı almak için verdiği mücadele anlatılıyor. Bunlardan bağımsız son olay ise kuzeyden gelen tehlikelere karşı son direniş olan Gece Nöbetçileri ‘nin mücadelesidir.


    Taht Oyunları kitabı, Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin ilk kitabıdır. Seri oldukça güzel ve akıcı ilk kitap ise dizinin ilk sezonun aynısı diyebilirim.


    Kaynak: E-Kitap Store








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.