Şimdi Ara

Bulgaristan Tax Free

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
62
Cevap
3
Favori
48.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, Bulgaristana daha önce gitmiş arkadaşlar Bulgaristanda sofya merkezde ya da kapıkule sınır kapısında vergi iadesi alabileceğim ofisler var mı




  • Vergi iadesi alabilmek için ülke dışına çıkmış olman gerekir ve eşyaların yanında, paketinden çıkmamış olması gerekir(gümrük memuru görmek isteyebilir). Şehir merkezinde iade alamazsın çünkü pasaportuna çıkış damgası vurulmamıştır, gümrük memuru vergi iadesi evraklarını onaylamamıştır. Kapıkulenin Bulgaristan tarafında muhakkak vergi iadesi alabileceğin bir ofis vardır ama ülkeden çıkış yapmış olmalısın.

  • Teşekkür ederim yanıtın için Kapıkulede vergi iadesi için ofis olup olmadığını nasıl öğrenebilirim acaba genelde havalimanlarında bulunuyormuş ofisler

  • Bütün sınır kapılarında vergi iade ofisleri vardır. Eğer yoksa gümrük memuru tarafından kaşelenmiş evrakları bir zarfa koyar iade ofisine gönderirsin. Vergi iadesi alacağın dükkan sana bazı evraklar verecek, o evraklar üstünde göndermen gereken adresler vardır.

  • Hazır konu buradayken biri Bulgaristan'dan uyguna iPhone almayı adım adım yazsa keşke. Yanında Apple Watch ve AirPods'da almak istersek nasıl olur? Yolcu beraberinde ürünlerin kutularını getirsek bir şey diyorlar mı? Kalem kalem giderler ne olur? vs.

  • Bulgaristan Kapıkule sınır kapısında vergi iade ofisi bulunuyormuş. Ben de internetten araştırdım. web sitesi aşağıdadır. Eğer gidip gelen varsa vergi iade sürecini anlatırsa mutlu oluruz.


    eands-taxservices.com/services/information-for-tourists/#locations

  • Bu haftasonu yaşadığımız Bulgaristan macerası (15-16 Ekim 2022) Yeşilpasaport olduğu için ve yakın olduğumuz için Hem gezme hem alışveriş maksatlı Bulgaristana gidip gelelim dedik. Sofya'ya gittik Bir çok yer mağaza gezdik piyasa da hazırda 14 Pro Max yok 512 gb - 1 tb bile olsa alacaktım İphone 14 - 14 Pluslarda 128 gb yok, bazı renklerin 256-512 vardı

    İstediğimiz olmayınca gitmişken boş dönmeyelim diye arkadaşlarımızın istediği olan İphone 14 Plus ile İphone 13 aldık Gitmeden önce internette baktığımız fiyatlardan yüksek 14 Plus 256 gb modeli 2900 leva, İphone 14 128 gb, 2290 leva, iphone 13 1760 leva, internette yazan fiyatlardan yüksekti

    Piyasa da telefon olmadığı için sanırım Burada da Trendyol da sahibinden de vs fiyatlar yükselmiş stok olmayınca

    Neyse sipariş verilen ürünleri aldık tax free için mağazada formu vs doldurttuk gezdik dolaştık pazar günü dönüşe geçtik Gümrükte iade için ofise gittik No tax dediler, formu da aldılar, 100 leva para istedi yoksa telefonları gümrükten geçirmem alı koyarım dedi

    o kadar para verdik diye bir de istediği 100 levayı verdik öyle geçirebildik telefonları

    Daha önce avrupa'dan yine telefon getirmiştim ama iadeyi havaalanından alıyordum ve sorun yaşamamıştım hiç, ilk kez araçla yurtdışına çıktım ve böyle bir tecrübemiz oldu (Gümrükte ki her memur aynı olacak diye bir şey yoktur biz böyle tecrübe sahibi olduk - Bulgar memur gayet güzel Türkçe de konuşuyor)

    Araçla gelen gurbetçilerin Sırp ve Bulgar sınırını geçmek sorunlu derlerdi bizzat yaşamış oldum ne demek istediklerini anladık :)


    Araba için 2 aylık sigorta yaptırdım, şansımı bir de Yunanistan da denicem Kasım da bakalım o nasıl gelişecek...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jofflu -- 18 Ekim 2022; 8:19:12 >
  • Bulgaristan maalesef böyle. O yüzden ben Bulgaristandan geçeceğim zaman benzin bile almam, tuvalet için bile durmam. Adamlar resmen sizi soymuş. İade evrağını almış, vergi iade tutarını kendisi tahsil edecek.


    Yunanistan böyle değil. Yunanistanda sorun yaşamazsınız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 17 Ekim 2022; 16:35:46 >
  • bende buşgaristandan aldırağım ama bizede keşko çekerler mi ki gümrük kapısında. karayolu ile turla gidecek benım arkadas sorun yaşar mı acaba 27500 tl gibi bir rakama geliyor zaten cihaz. 100 levada keşko çekerse daha pahalıya gelir ve tax free de alamayız nasıl olur. daha önce yaşayan oldumu bu acaba bu olayı ?

  • Jofflu J kullanıcısına yanıt

    Hangi mağazadan aldınız? Ve fiyatın yüzde kaçını tax free alabiliyoruz?

  • Jofflu J kullanıcısına yanıt

    Parasını ödeyip aldığınız ürün yasaklı vs değil nasıl el koyabiliyor?

  • seas79 kullanıcısına yanıt

    Gümrük memurları sınırlarda devlet başkanını temsil eder ve herşeye yetkileri vardır. İstediklerini yaparlar. Dünyanın her yerinde böyledir.

  • Hafta sonu teyzeler dönücek bulgaristandan 2 kişiler 2 adet cihaz aldıracaktım. tax free olayı olmazsa kötü olur üstüne birde haraç isterseler tam sıkıntı . Başka tecrübesi olan var mı ?
  • Geçen haftasonu Bulgaristan, Sofya'dan telefon aldık. Tax free oranı yüzde 11. Satın alınan mağaza tax free için ayrı bir belge vererek bizi yolladı. Dönüşte sınırdaki vergi iadesi gümrük ofisine gittik. Bulgar yetkililer hiçbir şekilde ilgilenmiyorlar. İşimiz var diyerek başlarından savmaya çalıştılar. Sonrasında güç bela bir yetkiliyi ikna edebildik bakması için. Kadın tax free evrağına baktı bunda damga mühür yok dedi ve iade yapmadı. Gerçekten de satın aldığımız mağaza damga, kaşe, imza vs vurmamış belgeye. Benden tavsiye iyice kontrol edin mağazadan tax free belgesini alırken. Vergi iadesi yapmamak için bilerek damga mühür vurmamış olma ihtimalleri çok yüksek.

  • Bu Bulgaristan bu haliyle yakında Schengen bölgesine girecek. Daha vergi iadesini halledememişler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 25 Kasım 2022; 20:41:12 >
  • cleanton kullanıcısına yanıt

    Aslında Avrupa ülkeleri ve dünyadaki birçok ülke tax free konusunda Global Blue ile çalışıyorlar. Bulgaristan ve Makedonya, (Makedonya ofisleri kapalı olduğundan iade alınamıyormuş diye duydum) E&M Tax Services diye bir firmayla anlaşmalı. Firmanın verdiği hizmet kalitesi de ortada. Bu yüzden alternatif ülkeler tercih edilebilir.

  • coolish11 kullanıcısına yanıt

    Global Blue veya buna benzer şirketler onaylanmış evraklara ödeme yapıyor. Yukarda yazan arkadaşlar daha evraklarını bile gümrük memuruna damgalatamamış/onaylatamamış. Sorunun Global Blue ile alakası yok, devlet çalışanları işlerini yapmıyor veya suistimal ediyor.

  • cleanton kullanıcısına yanıt

    Global Blue'da bir sıkıntı yok zaten. Adamlar vergi iaden yüzdelik oranda neyse kuruşuna kadar veriyor. E&M Tax Services diye bir firmaya bağlı Bulgaristan vergi iadeleri. Benim düşüncem firma bir tek Bulgaristan için çalıştığından kurumsal bir hizmet alamıyorsun ve bu tür sıkıntılar yaşanıyor. Adamlar sistemi ayarlamışlar, gelen geçen çoğunlukla mağdur oluyor yorumlara da bakınca.

  • coolish11 kullanıcısına yanıt

    Benim de dediğim zaten vergi iadesi yapan şirkette sorun olmaz, bunlar finansman şirketleri ve arkalarında banka gibi kurumlar var. Sorun devlette. Evrakları onaylamıyorlar ya da onaylatıp memurlar kendileri vergi iadelerini alıyorlar. Siz Bulgaristan'ı herhalde tanımıyorsunuz. Temmuz'da dönerken kara sınırındaki gümrük memuru 90 günlük konaklama süresini aştığımı iddia edip para sızdırmaya çalıştı. Halbuki öyle bir süre aşımı yoktu, ben itiraz edince "tamam tamam geç" deyip işi kapattı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 28 Kasım 2022; 13:12:42 >
  • Bugün Bulgaristan’dan iphone14 aldım ve akşam dönmeyi düşünüyorum. Geceleyin bu gümrük memurları acaba damga vurmamazlık yaparlar mı?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.