Şimdi Ara

Bu iki fotoğraf arasındaki fark her şeyi anlatıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu iki fotoğraf arasındaki fark her şeyi anlatıyor 



    Bu iki fotoğraf arasındaki fark her şeyi anlatıyor



  • Bir de şöyle bir fotoğraf vardı hatırlatmak lazım bazılarına



    Bu iki fotoğraf arasındaki fark her şeyi anlatıyor

    Şöyle en yandaşından bir de kaynak ekleyelim



    Bu iki fotoğraf arasındaki fark her şeyi anlatıyor
    Bu iki fotoğraf arasındaki fark her şeyi anlatıyoryeni şafak
    Beyaz Saray bu fotoğrafı yayınladı
    https://www.yenisafak.com/dunya/beyaz-saray-bu-fotografi-yayinladi-399076



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fractal design -- 17 Eylül 2022; 22:41:31 >
  • Bu iki fotoğraf arasındaki fark her şeyi anlatıyor


    Güçlü Türkiye güçlü akp Putin'in kapısında beklerken...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Resimlerden yola çıkarak siyasetçi ve siyaset yorumlayan arkadaşları hiç anlayamıyorum; bir siyasetçiyi ve siyasetini anlamak için görselleri merkeze koymak çok sığ ve narsisistik bir yaklaşım. Açıkça avam bir yaklaşım. Ülkenin kaynaklarını masada satıp krallar gibi gerinerek oturup herkesin şerefine kadeh kaldırıp ortamdaki alfa karakter gibi görünebilirsin ya da kendi ülkenin çıkarlarını aslında dik başlılıkla savunurken dışarıya biraz ezik bir görüntü verebilirsin. İmaj ilk bakışta önemli ve iktidarı sağlayan meşruiyetle ilişkili görünse de, güç ve etki araçlarından birisi olsa da aslında o kadar da önemli değil. Siyaset öyle masaya yumruk indirerek, resmi bir yemekte en çok sözü alarak veya baş köşeye geçerek, her ortamda boy gösterek yürüyen bir faaliyet değil. Kapasite, maliyet barındıran riskler ve hedeflere ulaşmaya yönelik stratejiyle, hedeflerinin gerçekleştirilebilirliğiyle işleyen bir faaliyet. Misal ilgili fotoğrafa dikkatli bakan akıl izan sahibi herkes oradaki esas patronun Erdoğan değil Putin olduğunu bilir, sebebi de gayet basittir, oradaki en güçlü ve nüfuz sahibi devleti (SSCB'nin başat ardılı Rusya Federasyonu'nu) Putin yönetiyor da ondan. Tabii Çin'in lideri Xi Jinping orada boy gösterseydi (ki Erdoğan ile kendi başına görüştü) esas patron o olurdu veya Putin ile beraber onlar patron olurdu. Onlara hani aşağı yukarı denk Hindistan'ın Modi'si olurdu. Kusura bakmayın da bu saydıklarımın hepsi yeri geldiğinde Erdoğan ve Türkiye kim derler. :D

    Ülkenin imkanları, kapasitesi ve gücü hakkında kendini dev aynasında görmektense dürüst olmak ve olaya realist bakmak lazım. Türkiye'nin gerçekten çok kayda değer bir askeri gücü ve vazgeçilmez bir jeostratejik konumu var. Nüfus ve ekonomisi orta karar kurtarır. Ama bir Biden, Putin, Xi Jinping, Modi yanında Erdoğan'ın dünya siyasetinde söylem ve kapasite ağırlığı herhalde bir yolcu uçağıyla çift kişilik eğitim uçağı gibidir. Erdoğan ortamdaki en karizmatik veya lafına kulak verilen kişi görünse dahi bu realiteyi değiştiremez. Nezaketen kulak verirler ama kimse fazla ciddiye almaz. Herkes kendi gündeminin peşinde koşar. Hele ki çok sayıda imkana ve hayallerindeki büyük strateji çerçevesinde bir takım hülyalara sahip ABD, Çin, Rusya, Hindistan gibi büyük devletler. Türkiye'den vazgeçmezler ancak Türkiye'yi de vazgeçilmezlik boyutunun ötesinde fazla kale almazlar. Özellikle de ekonomi politikası hiçbir şekilde saygı görmeyen, dış politikası Batı ile Doğu arasında sürekli gidip gelip tutarsızlıklar barındıran, bir yandan seçimlerde siyasi geleceği şüpheli bir lideri (Erdoğan).
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yine başlamış basit algılar...

    hiç akıllanmıyor bunlar..


    ellerinde maşzeme ypk.yazık.Bu iki fotoğraf arasındaki fark her şeyi anlatıyor 

  • Kanepe de abd başkanını göremedim
    Bizim lig deki hepsi orda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer basit imaj bir şeyler anlatsaydı "ellerini kavuşturmuş halde pısırık duran" Ecevit Amerikan tepki ve ambargolarını körüklemek pahasına Kıbrıs Barış Harekatı'nı (1974) yaptırtabilir miydi? Hadi diyelim, o çok daha eski, resim Bill Clinton zamanına ait, Ecevit çok daha yaşlı, ABD de o zamanlar tek kutup dominant küresel süper güç statüsünde. Yine de Ecevit'in fotoğraftaki imgesi o zamanki siyaseti hakkında bize pek bir bilgi vermez. Ki Ecevit'in belki de öyle durmasına sebep aleyhindeki koşulları da dile getirmeme rağmen bunu diyorum. Soğuk Savaşın erken 70'lerdeki yumuşama (Detente) ortamında başka bir süper güç (SSCB) daha olduğu ve üstüne bağlantısız ülkeler olduğu için daha bir esneklik vardı ama ABD yine de hakim bir süper güçtü ve Türkiye ABD'ye o zamanlar fazlasıyla bağımlıydı. Ecevit ama elindeki imkanlara baktı, risk aldı, yapacağını yaptı. Kıbrıs'a müdahale etti. Böylece Başkan Johnson Mektubu (1964) olarak bilinen ve İnönü'ye yazılmış malum diplomatik notayı yaklaşık on sene kadar sonra, artık ortamın ve imkanların da buna iyicene el vermesiyle Washington'ın ağzına tıkmış oldu. Amerikan tepkisini siyaseten göğüsleme cesareti gösterdi. Ama bu gerçeğe hiç vefa gösterilmez. Gülünç şekilde Ecevit'in Clinton karşısında "ezik göründüğü" daha ihtiyarlamış halinden bir fotoğraf konur.


    Yanlış anlamayın Ecevit'e bayıldığımdan veya tuttuğumdan değil; yalnızca bu ilgili sığ imajcı bakış açısından hazzetmediğim için Ecevit'i örnek olarak kullanıyorum. Ecevit örneği üzerinden eleştiriye girişiyorum.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, Erdoğan'ın kapıda beklediği resmi duvara asıp haftanın 1-3-5 ve 7. günleri ohş ohş Erdoğan nasıl da kapıda bekletiliyor diyip asılın.


    Diğer arkadaşlar da 2-4-6. günler Erdoğan'ın nasıl da ortamda sözü geçiyor, diğerlerini etrafına toplamış adeta Dünyaaaaa Lideri ohş ohş diye zevklenip asılsın.


    Ara ara Ecevit'in Clinton karşısındaki fotoğrafını da unutmayın o da klasiklerdendir, haftada iki gün ego masturbasyonu yaptırır.


    Bunları yapın ve lütfen forumda artık bu fotolar üzerinden siyaset yapmayın. (ohş ohş)

  • Ünlü ile gazeteciler arasında herkesin bildiği bir antlaşma vardır. Ünlü, gazeteciye haber yaparken yardımcı olur. Bunun karşılığında gazeteci çektiği onlarca fotoğraf arasında ünlünün en güzel, en havalı çıktığı fotoğrafı seçerek onu haberine koyar.


    Beyaz Saray'da fotoğrafları CIA çekiyor. Niye böyle bir fotoğrafı servis ediyorlar? Ecevit'ten ne istediler de alamadılar?


    Ecevit'e gelince, yazıklar olsun. Cumhurbaşkanı bana kitap attı diye kameraların karşısına geçmeyi biliyorsun. Söylesene tüm dünyaya senden ne istediler? Kaç yaşına gelmişsin, çocuğun yok... Neyden korkuyorsun?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denn.zent -- 18 Eylül 2022; 15:38:19 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.