Şimdi Ara

TTNET nakil işlemini tamamlayamadığı VDSL hattı tekrar faturalandırmaya başladı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Her sene ev değişikliği sırasında VDSL hattımı nakil yaptırıyorum. Her sene problemsiz olan bir prosedürdü. Fakat bu sene ben nakil işlemi başlattırdıktan hemen sonra yada önce bilemiyorum hırsızlar TTNET'in kablolarını çalmışlar. TTNET de çalınan kablolarının yerine yenisini koymadığı için benim nakil tamamlanmadı. Aylardır müşterileri cezalandırır gibi dsl kabloları gelmiyor. Getirmiyorlar.


    Bende amatörde olsa mining yapan biri olarak kesinliklike sınırsız internete ihtiyaç duyduğumdan MAGNET hizmetini kullanmaya başladım. Derken nakil işlemi tamamlanmayan eski internet tekrar faturalandırılmaya başlanmış. Önce 20 tl 20 tl gibi aylık ücret yansıttılar önemsemedim. Ardından tam aktif 110 TL oldu. Kapattırmaya kalksam 900 küsür lira cayma bedelinden bahsediyorlar. (Nakil hizmetini tamamlayamadığın internete cayma bedeli çıkarmakta ayrı bi yasal konu...) MAGNET hizmeti 195 TL diğer vdsl ücretide 110 TL. Telekoma uğradım. Evdeki elektrik su yada doğalgaz faturasını adıma kayıtlı hale getirtmem gerekiyormuş. Faturayı üzerime almamda nekadar bilmiyorum ama ekstra masraf. Bununla birlikte e-devletten tarihçeli yerleşim yeri belgesi almam gerekiyormuş.


    Açık yazmak gerekirse şehrimdeki şube çalışanları çok düzgün insanlar ama ttnetin üst yönetiminden gelen bir prosedür sorunu var. Herşeyi geçtim sadece şu örneği vereyim. Bağ evinde internet yok kablolar çalınık olduğu için VDSL gelmesi şu an için imkansız. Fatura kesmeye başladıkları tarihten itibaren eve götürüp modem takıp sinyal varmı deniycem ama büyük ihtimalle yok çünkü herseferinde görevliler eve gelip sinyal takip cihazı takmadan işlem yapmadan çalışmıyordu. Şayet kapanan internetim ilk adrese döndü ise herseferinde olduğu gibi personel yollayıp gerekli testleri yapmaları gerekirdi. Ben modemi nakil hedefine taşımışım lütfen modeminizi ilk adrese götürün v.s. uyarı gelmesi gerekirdi. Yani hem iki evimdede VDSL hizmeti vermeden/veremeden fatura kesiyorsun nasıl oluyor bu iş ? Şu an için en pratik çözüm olarak benim önerdiğim ayda bir telekoma uğrayıp nakili tekrar başlatarak hattı dondurma gibi süreç ortaya çıktı.



    NOT: Konu doğru yere açılmış olup bu başlık silinebilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 13 Eylül 2022; 17:30:5 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.