Şimdi Ara

Rusya'da yaşıyorum sorularınızı alabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
1.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet bir hafta sonu aktivitesi olarak ilgisi, sorusu olan varsa cevaplamak isterim.


    Edit: Hepsi kendi gözlem, düşüncem ve çıkarımlarımdır. Burada bir hayat kurmak istiyorsanız beni baz almayın. Rusya'da yaşayan bir başka arkadaş gelip farklı ortamlarda farklı şeyler tecrübe ettiyse bu onu bağlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yılmaz -- 12 Eylül 2022; 1:3:21 >



  • türkiyede yaşamak mı yoksa rusyada yaşamak mı

  • Çok soğuk insanlar değil mi?

  • kızlar sana ilgi gösteriyorlar mı? gezip tozdukların var mı?

  • rusya şuan türklerden vize istiyor mu? turistik amaçla sadece pasaportla girebilir miyiz. gürcistana ordan rusyaya.

    orada asgari ücret düşük gözüküyor orada kalmak mantıklı mı? yani orada muhtemelen türk şirkettesin türk şirket seni çıkarsa bütün dengen bozulabilir. öyle mi? şartlar nasıl orada kalmana değiyor mu? maaşı değilde yıllık biriktirebildiğin parayı söyleyebilirsin sakıncası yoksa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LastStand L kullanıcısına yanıt

    Sundugu imkanlar, daha iyi alim gucu olmasi, sosyal cevre ve aktiviteler dahilinde kesinlike Rusya.


    Yemek konusunda ise Turkiye. Rus yemegi yiyemiyorum, disaridan yiyeceksem pizza, hamburger vs tarzi seylere yoneliyorum. Shaurma diye donerleri var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sıfır arabalar kaç lira

  • Son ambargolar hayat biçiminde gözle görülür neler değiştirdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • savaş hakkında ne düsünüyorlar? putin baya zor durumda diyorlar. halk artık savaş istemiyormuş.

  • Как выучить русский язык и как ты выучил?

  • Aléister Crowley kullanıcısına yanıt

    Aksine yakınlık kurduğunda çok sıcak insanlar. Biraz umursamaz ve spontane yaşam tarzları var kafalarına bir şey yatıyorsa sonuçlarını umursamadan onu yapmaktan çekinmiyorlar. İşlerine bir şey gelmiyorsa da hemen silip atabilirler.


    Rusya'yaya ilk yerleştiğimde gözlemim hepsinin çok özgüvenli olduğu ile ilgiliydi. Bunun mentalitenin yanında yetişme ve yaşam tarzlarıyla ilgili olduğunu düşünüyorum. İlk senelerden başlayarak eğitim sistemleri sizi sürekli sosyalleşmeye, etkileşime geçmeye itiyor. Ülkede ve okullarda sürekli etkinlikler ve festivaller düzenleniyor. Tanıştığım abartısız her Rus kızının müzik, resim veya dansçılık hobisi vardı. Bu da yine erken yaşlardan başlayarak sosyalleşmeyi ve birbirleriyle çok kolay iletişim kurmayı öğreniyor.


    Türkiye'de mesela absürt bir olay olsa sokakta, metroda hemen yargılayıcı (judgemental) gözlerle insanlara bakıp eleştirir veya gülersin. Rusya'da sokakta saçma sapan hareketler yapan, sokağın ortasında özgürce dans eden insanları gördüğünde kimse bunlara yargılayıcı gözle bakmıyor. Bu sadece bir örnek.


    Hatta şöyle bir analiz yapmıştık daha önce, Türkiye'de çoğumuzun Instagram hesabı kitlidir. Bunun başlıca sebebi de ya arkadaş ortamı ya da aileden gelecek yorumlardan sakınmaktır. Ama bir Rus kızının profiline gördüğünde çok fazla intim içerikler paylaşıyor olsa bile kızın profili açıktır hatta profilleri isim ve soyisimleriyle kayıtlıdır yani çoğunun ailesi vs. profillerine ulaşabiliyor ama kimse aa bu bunu paylaşmış, şu şunu yapmış demiyor süregelen hayatlarında.


    Bir rus grupla buluştuğumda başka Rus arkadaşlarım gruba dahil olduğunda 2 dakika içerisinde güle oynaya arkadaşlık kurduklarına çok şahit olmuştum. Biz de sürekli bir çekimserlik vs. olur. Her ülkenin bir genetiği var.





  • Cok fazla gösteriyor. Günde 2-3 farklı kızla takıldığım dönemleri bilirim. Sevgili olmak için ölüp bitenleri bilirim. Hatta evlilik teklifi edenler bile oldu.  


    Rusya'da şuan da bir Türk akımı var. Türk dizilerini neredeyse izlemeyen yok gibi bir şey. Türk'üm diyince direk şu Sen Cal Kapımı / Serkan Bolat muhabbeti açılıyor. Türk kültürüne ve diline ilgi duyan, Serkan Bolat isimli karakterden dolayı Türk erkeklerini yücelten. Türkiye'de yaşayan Rus bloggerlardan dolayı Türk erkeklerini çok yakışıklı ve sıcak bulan çok kız var. Uluslararası arkadaşlarımdan "Türk olduğun için bu kadar ilgi görüyorsun", "1-0 önde başlıyorsun" vs. şeklinde çok laflar duydum.


    Ha işin şu kısmı da var. Rusya'da çok fazla opportunist / gold digger kız da var bunları iyi anlayıp analiz etmek lazım. Ülkeden kendini dışarı atmak isteyen çok kız var. Bazıları bunu Türkler yolu ile de yapabilir bazıları direkt olarak Avrupalı erkek sevicisi. Avrupa'ya kapağı atayım kafasındalar. Türk erkeklerine karşı önyargılı olan "sapık / abazan" olarak gören nadir de olsa bir kesim var. Bu sayı eskiden çok fazlaydı ama şuan da Türk erkekleri çok revaçta.





  • Insanno8693 I kullanıcısına yanıt

    Evet Rusya'ya gelmek için vize şart. Gürcistan'dan zaten Rusya'ya giremezsiniz ya da zor girersiniz kara yoluyla ancak. Zira iki ülke birbirleriyle problemli ve uçuşları yok birbirlerine.


    Alım gücü olarak bence burada en kalifiye olmayan işte bile çalışsanız Türkiye'den çok daha iyi kazanıyorsunuz. Moskova'da tanıdığım garson bir kız tiplerle beraber 120.000 Ruble civarı aylık kazanç sağlıyordu. Türk parasıyla 35 bin ediyor. Maaş, para, birikim, gider olayları şehire göre değişiyor. Moskova'da maaşlar çok yüksektir, diğer şehirlerin 2-3 katı. Giderler de o oranda yüksektir. İşsiz kalırsanız Rusya'da hayatta kalamazsınız zira yabancı bir ülkedesiniz. Küçük şehirlerde imkanlar çok az olduğu için Rusya'nın büyük bir kesmi Moskova'ya Spb'ye göç ediyor.

  • HaydarHaydo kullanıcısına yanıt

    Eskiden araçlar Türk lirasına göre görece ucuzdu ancak Ruble'nin çok güçlenmesi ve Türk lirasının değer kaybetmesinden dolayı arada çok bir fark yok.

    Corolla şuan da 600 bin lira civarı. VW Tiguan 900 bin lira civarı.

  • White Death kullanıcısına yanıt

    Ben yurt dışına çalışıyorum, yurt dışına çalışanlar çok büyük sıkıntılar yaşadı. Ruble güçlendiği için hem gelirimiz düştü Ruble karşısında hem para çekme / yatırma vs. sıkıntılı. İlk savaş zamanı Mastercard / Visa ambargo yiyince Türk banka kartlarımı dahi kullanamıyordum. Şimdi kripto vs. para aktarımı yapıyoruz 3. parti yollarla.


    Yurt dışına çalışan firmalar bir çok işten çıkartma ve relocation yaptı. Bir çok Rus; Türkiye / Karadağ / Gürcistan / Kıbrıs gibi yerlere taşınmak zorunda kaldı (giderleri şirketleri karşılıyor). Zira firmaların çalışanlarını dışarıda göstermesi gerekiyormuş.


    Hayat kalitesinde çok bir fark yok. Bir enflasyon var ama Türkiye'de ki kadar kötü değil. Yani kafadan market fiyatlarına bir yüzde 5-10 gelmiştir zam ama ben çok bir şey hissetmedim. Onun dışında partiler, festivaller vs. devam ediyor.


    Savaşın ilk ayı her yerde polisler konuşlandırılmıştı. Sonra hayat tamamen normale döndü.


    Yaptırımların çok etkisi olmadı özellikle kendi halinde halka. Ruble güçlü kaldı.





  • Esnaf_TV kullanıcısına yanıt

    Ben kendi fikrimi belirtmeyeceğim bu konuda ama şöyle açıklayayım.


    Savaş konusu hep sabit aslında. Rusya'da Putin yanlısı büyük çoğunluk yaşlı, Putin karşısı büyük çoğunluk genç. Savaşın ilk çıktığı zamanlar ucuza Ruble ile Apple satan yarı official bir mağazaya girmiştim çalışan hiç çekinmeden Putin'e sövüyor vs. bana baya tuhaf gelmişti çünkü dükkanda kameralar vs. de var. Putin'i açıktan eleştiren, sosyal medyada korkmadan paylaşım yapan vs. çok arkadaşım vardı ve bu beni şaşırtıyordu. Cünkü gerçekten tutuklama vs. olayları bu kadar yaygınken korkmadan insanların seslerini çıkartması ilginçti.


    Savaş istemeyen taraf hep savaş istemiyordu, savaş isteyen taraf ise Donbass vs. bölgelerde Ukrayna'nın Rus halkına zulüm uyguladığını, çocuklara okul kitaplarını bile Rusların gönderdiğini falan savunarak kendilerini aklıyorlardı.


    Ukrayna halkını savunan ve olanlara tamamen karşı olan genç nüfus da bir hayli fazla.





  • The Neighbourhood kullanıcısına yanıt

    Ben Rus üniversitesinde hazırlık okuyarak öğrenmiştim. İngilizce ve Fransızcam çok iyi düzeyde, dil öğrenirken zorlanmam ancak Rusça çok zor bir dil. Ciddi emek ve zaman istiyor.

  • et almak kolay mı


    rus müslüman kapalı kız var mı hemen evleneyim

  • Yılmaz kullanıcısına yanıt

    Ben de İngilizce ve Fransızca'nın yanına Rusça katmak istiyorum. İki dönem çalışma imkanım oldu, ek olarak. Gerçekten zor bir dil, çok fazla emek istiyor.


    Nasıl gittin hocam? Ne yolla gittin? Suç oranı nasıl? Güvenli mi? Irkçılık var mı? Dili öğrenmen ne kadar zaman aldı?

  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

    Etle çok aram yok ama evet her markette kıyma vs. bulabilirsin.


    Tatar kızları Müslüman oluyor. Ama hayat tarzları Rus kızlarından farklı değil. Kapalı kızla hiç tanışıklığım olmadı. 1-2 tane Müslüman olan, olmaya meyilli Rus kızıyla tanışmıştım.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.