Şimdi Ara

Windows 10 ve Edge kullandırma baskısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uzun süredir Windows 10 işletim sisteminde tarayıcı olarak Chrome kullanıyorum ve çok memnunum. Üzerimde tarayıcımı Edge ile değiştirme konusunda Microsoftun sürekli baskısını hissediyorum. Hemen her update sonrası "tarayıcınızı Microsoft tarafından önerilen tarayıcı (Edge) ile değiştirin" mesajı geliyor. Ayrıca her fırsatta Edge kullanın, "yer imlerini Chrome'dan yüklememizi istermisin?" diye sorular geliyor. Bu baskı artık bir mobbinge dönüştü. Ben Chrome kullanmaya devam ediyorum.

    Sizlerden de bu konuda rahatsızlığı olan var mı? Bu uyarıları engellemenin bir çaresi var mı?




  • up

  • Bildirim ayarlarından öneri ve ipuçu bildirimleri ve ona benzer iki tane daha bildirim seçeneğinin tikini kaldır eğer düzelmezse edge direk kaldırabilirsin. Kaldırmak içinde googleda arat basit bir şekilde bulabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Melih Albayrak kullanıcısına yanıt

    İlgilenip cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Öneriniz doğrultusunda Windows 10 bildirim ayarlarından ipuçları ve önerilerdeki tiki kaldırdım. Ayrıca Microsoft Store bildirimlerini kapattım.

    Bunun Edge kullanma uyarılarını önleyeceğini umuyorum. Daha sonra sonucu buraya yazarım.

  • Valla ben de uzun zamandır Windows 11 kullanıyorum, hiç böyle bir uyarı almadım. Şu an Google Chrome kullanıyorum. Arkadaşın da dediği gibi, ya bildirimlerini kapat, ya da Edge'i sistemden kaldırman en doğrusu olacaktır.

  • Edgeye şans verebilirsin chromium altyapısına geçtikten sonr chrome edge farkı kalmadı aynı hızda yanıt veriyor. Ve chrome web mağazasımdan eklenti yüklemene izin veriyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • youssouf1995 Y kullanıcısına yanıt

    Arka planda nedense aşırı derece de internet kullanıyor. Dikkat ettim sadece upload yapıyor ama. Sanırım telemetri atıyor. Bu yüzden tercih etmiyorum edge'yi.

  • W10Privacy'i tavsiye ederim - https://www.w10privacy.de/english-home


    Edge tabında Edge'nin içinden geçiyor.


    Geliştiren bir Alman ve Almanlar gizlilik konusunda aşırı hassaslar. Kamuya açık alanda selfie bile çeksen hop dur diyen Hans'lar ensende beliriyormuş. Scheisse!



    Windows 10 ve Edge kullandırma baskısı




  • ByKayseriLi38 kullanıcısına yanıt

    Edge arka planda çalışabildiği için sen edge yi kapattığında hata raporlama ve telemetry veya güncelleme yapıyor. Chrome ise arka planda çalışmıyor ama hizmeti çalışıyor. Hizmetide chromun güncelliğini veya hata raporları için çalışıyor ama upload yapmıyor uploadı sen chrome çalıştırdığında güncelleme hata raporu telemetry gönderimini yapıyor. Sonuç olarak bir fark yok edge ile chrome arasında veri gönderimi olarak sadece çalışması farklı o kadar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Melih Albayrak -- 29 Eylül 2022; 19:21:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Melih Albayrak kullanıcısına yanıt

    Valla hocam onu bilmiyorum ama interneti bir anda kanser ediyor google'a bile giremiyorum o esnada. Bazen çok uzun sürüyor kapatıp açıyorum mecburen. Hatta bu ara bunu Brave tarayıcısı da çok yapmaya başladı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.