Şimdi Ara

Param var, yaşım var. Eğitim yok, işim yok. Vize yardım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Başlık ilginç fakat durumumun özeti aslında.


    30lu yaşlarımdayım. Hiç (resmi olarak) çalışmadım. Üniversite diplomam yok (mühendislik son sınıf terk) ve af çıkmadan eğitimimi tamamlayamıyorum (azami süre).


    Yazılım ile uğraşıyorum. Bugüne kadar, kaynağını gösteremeyeceğim yerlerden kazandığım parayla (geneli nakit) hayatımı idame ettirdim, yani kayıt dışı. Şu ana kadar birçok kişiye danıştım ve durumum neticesiyle hiçbiryere turistik vize dahi alamayacağım kanısı mevcut. Hesabımda para olmasının o kadar da önemli olmadığını anlamış durumdayım.


    Benim "istenmeyen vatandaş" olma statüsünden çıkma yöntemim nedir bu vakitten sonra? Bir işe girip bir(kaç) yıl çalışmak mı? Başka birşey mi?


    Başka bir ülkede üniversite okumayı araştırdım. İngiltere'de parasını verdikten sonra okuyabileceğim üniversiteler mevcut, hatta önceden verdiğim bazı derslerimi saydırmam dahi söz konusu. Fakat, lise bittikten sonra sadece 2 yıl kaybetmiş olanların bile o 2 yıl içerisinde neler yaptığını belgelendirmeleri isteniyor student-visa başvurusunda bulununlar için. Ya da 'üniversite mezuniyeti' - 'master başvurusu' arası yıl kaybı olanlar için. Benim ise bir 10 yılım kayıp.


    Bana bir yol gösterebilir misiniz?


    Bir vize danışma ya da yurtdışı eğitim danışma firması gibi biryere mi sormalıyım bu soruları?


    Bu danışma firmalarından memnun kalanı hiç görmedim henüz internette. Var ise bildiğiniz güvenilir bir firma, vize işlemlerine aracı olan ya da bana geçerli bilgi verebilecek, bu hizmetten faydalanmak isterim.








  • Kendiniz bir takım işler yapıp para kazanıyorsanız vergi numarası alıp durumunuzu resmileştirebilirsiniz. O zaman vize başvurularınızı "kendi işimde çalışıyorum/serbest iş sahibiyim" şeklinde yapabilirsiniz. Kayıt dışı çalışmak nereye kadar? En azından emekliliğinizin olabilmesi/sağlık sisteminden yararlanabilmeniz için bir şekilde kayıtlı çalışmanız gerekir.

  • Gelirinizi belgeleyemediğiniz zaman vize almak zor. Başvurup deneyebilirsiniz.

  • Paran ve lise diploman ile Polonya'da herhangi bir üniversiteye yazılarak öğrenci vizesi alabilirsin. İlk yılında oturum kartına başvurup 2. ve 3. senende vize almak yerine okul kaydın ile birlikte oturumunu yenileyerek devam edebilirsin. Öğrencilerin çalışma izni de oluyor, az buçuk yabancı dil varsa yazılım işi bulma şansın var. Baya talep vardı geçen sene.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.